Son günlerde Gaziantep’te 7’den 77’ye hatta daha ileriki yaşlardaki herkes, 11 yıldan beri Gaziantepspor’u yöneten İbrahim Kızıl’ın başkanlığını bırakacağı haberini konuştu.. Hala da konuşuyor..
Ama herkesin kafası karışık.. Çünkü bu açıklamaya inanma konusunda tereddüt yaşıyorlar.. Haliyle İbrahim Kızıl’ı en iyi tanıyan olarak bana başvuruyorlar.. Soru yok, sorular var elbette..
Bunların başlıcaları şöyle şekilleniyor:

1- İbrahim Kızıl gerçekten başkanlığı bırakacak mı ?
2- Her zaman olduğu gibi son dakikada istifadan vazgeçebilir mi ?
3- Mehmet Kızıl bu kez başkan adayı olur mu ?
4- Kızıllar gerçekten tümden vazgeçerse, Gaziantepspor’a talip çıkan olur mu ?
5- Vilayet ve Belediyeler Gaziantepspor’a sahip çıkar mı ?
6- Aday çıkarsa örneğin adı geçen Tolga Batallı veya İzzet Bakır, vilayetten ve belediyeden destek alabilir mi ?
7- Bu gelişme Gazişehir FK’yi nasıl etkiler ?
8- Gazişehir FK ile Gaziantepspor birleştirilebilir mi ?
9- Kimse sahip çıkmazsa Gaziantepspor’un akibeti ne olur ?

BU TAKIM ŞEHRİN İLK GÖZ BEBEĞİDİR

Gerçekten de sadece spor değil, şehrin tüm katmanlarını ilgilendiren Gaziantepspor konusunda şu anda inanılmaz bir belirsizlik hakim.. 1969 yılında kurulan ve 48 yılını geride bırakan Gaziantepspor için galiba en trajik dönem yaşanıyor.. Bu kentte doğan, yaşayan her ferdin, her ailenin acı tatlı hatıralarını yaşadığı, başarısında bayram ettiği, başarısızlığında gözyaşları döktüğü, rengini kanında ve yas’ında gördüğü bir kulübün 27 yıl sonra küme düşmesiyle birlikte darmadağın olacak hale gelmesi, bu şehrin en büyük kayıplarından birisi olacaktır..
Siyasetin damarlarına kadar nüfus edildiği, şehirden koparılacak hale getirilene kadar seyredildiği, tüm uyarıların özellikle kent yöneticileri ve önderlerince dikkate alınmadığı, keyfi yönetimin uçurumuna götürdüğü Gaziantepspor için sadece seyirci kalındığı geçtiğimiz yıllar içerisinde, bu günlerin gerçekleşeceği maalesef hesaba katılmadı..

CANIMIZA KASTETTİLER BU ŞEHİR YİNE UYANAMADI

Çok net ifade etmeliyim ki, bu konudaki çabalarım, uyarılarım, önerilerim, dikkate alındı ama kişisel algılandı.. Harekete geçilmedi.. Sadece seyredildi.. Kulübü yönetenleri de uyardım yıllarca, ama her defasında hasmane bir tutum izlendi.. Canıma kastedilecek girişimlerde bulunuldu.. İftiralar ve hakaretler yıllar boyu sürdürüldü acımasızca, vicdansızca.. Hemde kendi meslektaşlarımız kanalıyla gazetelerde televizyonlarda.. Ne acıdır ki, şimdi o meslektaşlar oklarını kendilerine yani Kızıl ailesine çevirmiş durumda.. Tıpkı Bumerang gibi.. Bu gelenek haline getirilmiş çapsızlık ve kalitesizlik, yarınlarda bu tür medyayı kullanmak isteyen herkesi mutlaka vuracaktır.. Fazla uzatmak istemiyor ve şimdi bundan sonra ne olacak, tartışmasına girmek istiyorum..

İŞTE KENDİMCE BU SORULARIN CEVAPLARI

Sahi bundan sonra ne olacak ? Yani yukarıda sıraladığım 9 soru işareti nasıl cevap bulacak, gelin bildiğim kadarıyla onları yanıtlamaya çalışayım:

Soru 1- İbrahim Kızıl gerçekten başkanlığı bırakacak mı ?Cevabım: Hayatımda edindiğim tek ders, son dakikasına bakılmasıdır.. Herşey bitene kadar kimse beni inandıramaz.

Soru 2- Her zaman olduğu gibi son dakikada istifadan vazgeçebilir mi ?Cevabım: Bu kez biraz zor gözüküyor. Çünkü para yolları tıkandı, siyaseten dayandıklarının arkasında durma ihtimali zayıfladı. Ama kendi tünelinin ucunda mum ışığı bile görse anında istifadan vazgeçeceğini söyleyebilirim.

Soru 3- Mehmet Kızıl bu kez başkan adayı olur mu ?Cevabım: Mehmet Kızıl aslında şu anda Gaziantepspor’un içerisini herkesten çok iyi bilen kişi konumunda.. Bu önemli bir avantaj. Yönetimini oluştururken, parasal konuları da hesaplamıştı. Yani mükemmel olmasa da götürebilecek durumda olabilirdi.. Ama son dakikada İbrahim Kızıl çekil deyince, kırıldı ve kongreye bile gelmeyecek kadar öfkelendi. İhtimal var mı tekrar başkan adaylığı için, “var” derim.. Ama bu riske girer mi girmez mi, bekleyip görmek lazım derim..

Soru 4- Kızıllar gerçekten Kulüpten tümden vazgeçerse, Gaziantepspor’a talip çıkan olur mu ?Cevabım: Olabilir.. Ama hesap kitap işi, borç durumu, kadro konusu, teknik adam meselesi gibi önlerinde dağ gibi duran sorunların çözümü netleşmeden kimsenin bu işe talip olacağını sanmıyorum..

Soru 5- Vilayet ve Belediyeler Gaziantepspor’a sahip çıkar mı ?Cevabım: Daha önce olsaydı elbette çıkarlardı.. Çünkü bu yönde birkaç kez girişim yapıldı. Özellikle Sayın Fatma Şahin’in bakanlığı döneminde çok ciddi bir oluşum sergilendi. Herşey bitti gibiydi. Ama İbrahim Kızıl’ı yeterince tanıyamadıkları için strateji hatası yapmışlardı.. O dönemde Sayın Fatma Şahin basına açıklama yaparak “Bu iş yüzde 99 bitti” demişti. Ertesi gün bende köşe yazısı yazarak “Yüzde 1 ihtimalim var” demiş ve İbrahim Kızıl’ın Gaziantepspor’u bırakmayacağını ileri sürmüştüm.. Nitekim öyle de oldu ve Kızıl bırakmadı. Şimdi durumlar farklı.. Başarısız olunan Büyükşehir yolculuğundan Gazişehir FK rotasına girilmiştir. Vilayet, Belediyeler, Odalar, iş dünyası bu çatı altında birleşmiş ve Gaziantepspor kulübü kendi haline bırakılmıştır.. Zaman ne gösterir bilemem ama, Gaziantepspor’a sahip çıkma ihtimali çok çok zayıftır..Soru 6- Aday çıkarsa örneğin adı geçen Tolga Batallı veya İzzet Bakır, vilayetten ve belediyeden destek alabilir mi ?Cevabım: Şu anda Gazişehir FK için bütünleşen şehrin tüm katmanları gibi Vilayet ve Belediyelerin Gaziantepspor’a destek verme ihtimali çok zayıf.. Bu kişiler kendi çabaları ve oluşturacakları yönetimle maddi konuyu kendileri çözebilirler. Vilayet ve Belediye desteği alarak yola çıktıkları takdirde hayal kırıklığı yaşayabilirler..Soru ‘7 -Bu gelişme Gazişehir FK’yi nasıl etkiler ?Cevabım: Hiç etkileyeceğini sanmıyorum. Çünkü oluşum sağlandı, transferler yapılıyor, yönetim çalışıyor.. Parasal destek üst seviyede..Soru 8- Gazişehir FK ile Gaziantepspor birleştirilebilir mi ?Cevabım: Çok zayıf ihtimal.. Hatta imkansız gibi..Soru 9- Kimse sahip çıkmazsa Gaziantepspor’un akibeti ne olur ?Cevabım: Fikstür çekildi, ama meydanda futbolcu yok, teknik adam yok, kulüp UEFA’ya ve Federasyona şikayetçi olan futbolcular yüzünden zor durumda. Borçlar belirsiz, sadece bilinenler KAF dağını aşmış vaziyette.. Eğer kimse bu taşın altına elini koymazsa, Gazianteplilerin gözbebeği Gaziantepspor, tıpkı son örnek Orduspor gibi kaybolup gidebilir..Anlayacağınız Gaziantep’te spor dünyası buruk, spor alemi rahatsız, bu kentin ilk göz ağrısı Gaziantepspor’un bu durumlara düşürülmesinden dolayı öfkelidir..

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR