Bir buçuk yıl önce Gaziantepspor’u İbrahim Kızıl’ın elinden almak için büyük bir çaba gösteren Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin, o dönemde yaşanan kırgınlığı ve küskünlüğü bitirecek bir adım attı.

Fatma Şahin, beraberinde yardımcısı Osman Toprak ile birlikte Gaziantepspor kulübüne giderek İbrahim Kızıl ile buluştu. Spor kamuoyunda şok etkisi yaratan bu buluşmada Fatma Şahin geçmişe sünger çekilmesi yolunda mesaj verirken, İbrahim Kızıl ise mağrur biçimde bu ziyaretin çok önemli olduğuna değinerek, “ülkemizin her yerinde bu fotoğrafların verilmesi lazım, bu ziyaretin benim için önemi çok büyüktür” diye konuştu.

GAZİANTEPSPOR’A HİZMET ETMEK ZORUNDAYIZ

Sezon başında Gaziantepspor’un yönetimini ve teknik ekibini, ziyaret etmek amacıyla Celal Doğan tesislerine geldiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Amacımız yeni sezon da Gaziantepspor’a başarılar dilemek, bu şehrin takımı Gaziantepspor’dur ve bizler bu memleketin takımına hizmet etmek durumundayız. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyespor da ki teknik ekipteki arkadaşlarımızda her kes kendi kulvarında ve kendi kategorisinde şehri temsil ediyorlar. Herkesin gücünü birleştirmesi, alt yapıyı kuvvetlendirmesi ve profesyonel manada şehrin ilerlemesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için Büyükşehir olarak neye ihtiyacımız var ve ne yapabiliriz diye konuşmaya geldik. Kulüp başkanımız ve yönetimde ki arkadaşlarımız bize güzel bir ev sahipliği yaptılar. Hem yeni dönem hayırlı olsun diyoruz, hem de gücümüzü birleştirelim istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar ve birlikte rahmet vardır” dedi.

GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Sitemin sevgiden doğduğunu söyleyen Şahin, “Karşılıklı yanlış anlaşılmadan dolayı geçmişte birbirimize alındık ama bunun bize bir faydası yok, bizim önümüze bakmamız ve gücümüzü birleştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu sezon çok daha kuvvetli olmalıyız ve gönül birlikteliğimizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor” dedi.

BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR

Gelecek günlerde alt yapı takımları, Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor birlikteliği yapmaya çalışacaklarını aktaran Şahin, “Konuşmalarımız içerisinde bu sistemin gerçekleştirilmesi oldu. Bize düşen fiziki alt yapıyı oluşturmak. Özellikle 400 bin gencin olduğu bir şehirde eğitim ve spor Büyükşehir Belediyesinin en önemli iki başlığıdır, çocuklarımızı özellikle alt yapıda yetiştirmek için futbol okulu kuruduk. Bin 200 çocuğumuzu özellikle göç alan bölgelerden kendi tesislerimizde yetiştirmeye başladık. Her okulda kendilerine göre başarılı olacağını düşündüğümüz çocukları toparladık. Bu çocukları profesyonel anlamda yetiştirmemiz içinde Gaziantepspor’un profesyonel bakışına ihtiyacımız var, geçmiş dönemde yapılan Gaski, Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor üçlü kademesini gerçekleştirmemiz lazım. Yarın, Gaziantepli teknik adamlarımızın olduğu gibi Gaziantepli futbolcularımızı da yetiştirmemiz gerekiyor. Buna ihtiyacımız var bunların hepsi de gücümüzü birleştirmemizden kaynaklanıyor. Bunları anlattık, alınacak ve verilecek destekler var bizim birbirimize ihtiyacımız var” dedi.

TESİS ÇALIŞMASI GEREKİYOR

Celal Doğan tesislerinin 18 yıllık bir yapı olduğunu ifade eden Şahin, “Bu tesis ilk kurulduğu zaman ülkenin en güzel tesisiydi, şimdi 18 yıllık geçmişten dolayı bir restorasyon dönemi gerekiyor. Burada da iki ekibin oturup çalışması gerekiyor. Bu bölgede mi yapılacak, kendi içinde mi düzenleme yapılacak veya da başka geniş bir mekanda daha farklı bir çalışma mı yapılacak bununla alakalı güzel örnekleri incelemek lazım. Ayrıca iki ekip bir çalışma grubu oluşturup hazırlık yapması lazım, rapor çıktıktan sonra da biz başkanımızla beraber oturacağız. Valimizle ve maliye bakanımızla konuşacağız. En büyük gücümüz maliye bakanımızın da desteğini alarak bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

İBRAHİM KIZIL “BU FOTOĞRAFA İHTİYAÇ VAR"

Gaziantep ’in ve ülkemizin birliktelik fotoğrafına ihtiyacı olduğunu söyleyen Gaziantepspor kulüp başkanı İbrahim Kızıl, “Ülkemizin her yerinde bu fotoğrafların çoğalması lazım, insanlara birlik beraberliği pekiştirmemiz lazım. Büyükşehir Belediyespor bizim takımımız, Gaziantepspor ise onların takımı. Bize ne düşüyorsa yardımcı olacağız, bizim de onlara düşecek işimiz olduğunda yardımcı olacaklarına eminim. Şu anda ki ortamda birlik ve beraberlik içerisinde herkesi kucaklayacağız, samimi bir şekilde insanlara sıkıntılar yaşatmadan ve bu şehri sıkıntıya sokturmadan bizler bir şeyler üstleneceğiz. Bugünün manzarası budur, inşallah daha iyi gelişmeler olacak. Ülkemize ve bizlere Allah zevallık vermesin, artık her şeyi bir tarafa bırakıp yarına bakacağız” şeklinde konuştu.