Transfer döneminin açılmasıyla birlikte Hürriyet Güçer, Koray Arslan ve son olarak da İlhan Parlak’ı kadrosuna katarak hızlı bir giriş yapan Gaziantepspor’da hareketlilik sürüyor. Muhammet Demir konusunda bazı kulüplerle pazarlık halinde olan kırmızı-siyahlılar, Demir’in ayrılması ihtimaline bağlı olarak alternatif forvet arayışında. Kırmızı-siyahlı takım için son iddia ise İsveç’ten geldi.

İsveç basının güvenilir kaynaklarından birisi olan Fotboll Expressen’e bir röportaj veren Erton Fejzullahu, kendisine Gaziantepspor’dan transfer teklifi geldiğini söyledi. Fejzullahu, “Bir süredir Türkiye’den Gaziantepspor beni istiyor. Bu kulüple iki kere masaya oturdum ancak olumlu bir sonuç alamadık. Son olarak Çin’de forma giydim oradan ve Türkiye’deki başka kulüplerinde beni istediğini biliyorum” dedi.

“TEKLİFLERE AÇIĞIM”

Çin’den ayrıldıktan sonra boşta olduğunu vurgulayan Fejzullahu, “Bir süredir bonservisim elimde bulunuyor ve futbola devam etmek için yaşım henüz genç. Ben önemli işler yapacağımı düşünüyorum. Sanırım Gaziantepsporla da görüşmeye devam edeceğiz. Şuan için olumlu veya olumsuz bir şey söyleyemem ama tekliflere açığım. Elimde bir çok seçeneğin olması da beni mutlu ediyor” diye konuştu.

ERTON FEJZULLAHU KİMDİR?

1988 yılında Kosova’nın başkenti olan Priştine’de dünyaya gelen futbolcu, hücum hattında forma giyiyor. 1.80 cm boyundaki futbolcu ilk olarak İsveç’in Mjallby AIF takımında profesyonel kariyerine başladı. Bu takım altında dikkat çeken bir performans gösteren Fejzullahu, daha sonra Hollanda’nın Nec Nijmegen ve Randers FC takımlarında forma giydi. 2011-2012 sezonunda transfer olduğu Djurgardens’de 3 sezon forma giyen Erton, daha sonra Çin Ligi’nin iddialı takımlarından Bejing Guoan’a transfer oldu. Fejzullahu daha sonra ise Kasım ayının başında Çin kulübüyke olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshederek serbest kaldı.

KARİYER BAŞARILARI NELER?

Hücum ve orta sahanın her yerinde forma giyen Fejzullahu esas mevkisi olarak ise forvette forma giyiyor. Kariyerinde toplam 216 resmi karşılaşmaya çıkan Fejzullahu, bu maçlarda ise toplam 76 gol 21 asistlik bir performans göstererek dikkat çekti. Son olarak Çin Ligi’nde ise 40 maçta 14 gol 4 asistlik bir performans gösterdi.

4 KERE İSVEÇ FORMASI GİYDİ

Erton Fejzullahu kariyerinde ise İsveç Milli Takım formasıyla 4 resmi maça çıkma başarısı gösterdi. Oynadığı 4 resmi milli maçta attığı 2 golle ise dikkatleri bir anda üzerine çekti.