Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te sık sık yaşanan elektrik kesintilerine el atıyor. Dün Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığı ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Toroslar EDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin ve bölge yöneticileri, 6 ile toplam 301 milyon TL'lik yatırım planladıklarını bu yatırımdan en büyük payın Gaziantep'e düşeceğini belirterek, "Gaziantep'e 60 Milyon TL'nin üzerinde yatırım yapacağız. 2015 yılında Gaziantep için yapacağımız yatırım tutarı 27 Milyon TL" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ HAFTA SONUNA GETİRİLSİN

Enerjisa Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi Yetkilileri, Küsget Sanayi Sitesi konferans salonunda Halıcılar, Ayakkabıcılar, Oto Makine Sanatkarları ve Örnek Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Kurumsal İletişim Direktörü Göktürk Demirel’'in sunumu ile başlayan programda, Toroslar Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin, eneji dağıtım sistemi ve yaşanan sorunların kaynaklarıyla ilgili esnafa bilgi verdi. Küsget Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş ise, sanayi sitesinde faaliyet gösteren binlerce esnafın yaşanan kesintilerden dolayı mağduriyetini dile getirirken, “Koordine ile yapılan kesintiler hafta sonuna getirilirse esnafımız iş gücü kaybı ve cihazlarda yaşanan sorunlar ile kaybedilen işçilik giderlerinden müzdarip olmazlar. Aksi takdirde üretim ve istihdama enerji kesintilerden dolayı büyük darbe vurulmuş olur” dedi.

İNSANLAR CANINDAN BEZDİ

Güneş, bölgede 120 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek, "8 tane sanayi sitesi ve aynı zamanda toptan gıda üzerine 12 tane odanın bulunduğu bir bölge. Elektrik kesintileri artık insanları canından bezdirdi. Yoldaki aydınlatmalar eksik. 186'ya ulaşamıyoruz. Söz verilen işler zamanında teslim edilemiyor. Trafolar yenilensin" diye konuştu.

TOROSLAR EDAŞ GAZİANTEP'TEKİ BAKIM VE YATIRIM ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Toroslar EDAŞ, özelleştirme sonrasında Gaziantep ilinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak için gerekli olan operasyon ve AR-GE çalışmalarının yanı sıra yeni enerji taleplerinin karşılanması, şebekenin yenilenmesi ve iyileştirilmesi ile ilgili yatırım faaliyetlerini anlattı. Akın Şahin, "Gaziantep için 2015 yılında 27 Trilyon yatırım planladık. Trafoların bir kısmı yeraltına alınacak, bir kısmı yenilenecek. 6 ile 301 Milyonluk yatırım yapılacak. Gaziantep'e yapılacak yatırım tutarı 60 Milyon TL'nin üzerinde olacak" dedi.

KÜSGET SANAYİ SİTESİ YÖNETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Toroslar EDAŞ, sorumluluk bölgelerinde kalıcı çözümler üretmek amacıyla bakım ve yatırım planlaması yapılırken yerel paydaşlarla da iletişim sağlanarak bölgenin ihtiyaçları da göz önüne alındığını, bölgenin ihtiyaçlarını tespit etmek için yerel yönetim ve paydaşlarla düzenli olarak bir araya geldiklerini belirtti.

Toplantıya, çok sayıda oda başkanı, sanayi sitesi esnafı ve sanayiciler katılırken, Enerjisa adına, Akın Şahin, Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, Daire Başkanları Mehmet Kayacı, Murat Nizamoğlu, Osman Sağlam, Rıfat Sanaç, Serdar Sarıhan, Tevfik Yıldırım, Göktürk Demirel ve Raziye Doğanyılmaz Özen bilgilendirmede bulundular.

Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te KÜSGET Sanayi Sitesi ve GSO yönetimleri ile bir dizi toplantıda bir araya geldi.Toplantılara Toroslar EDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin ve bölge yöneticileri de katıldı.Yerel paydaş ve perakende satış faliyetleriyle ilgili görüş alışverişlerinde bulunan davetliler bölgelerin sorun ve beklentilerini dinledi ve bunlara çözümler üretmeye çalıştı.

"KESİNTİLER YÜZÜNDEN SANAYİCİLER ZOR DURUMDA KALIYOR"

GSO'da düzenlenen toplantıda konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, "Şehrimizde son günlerde yaşanan daha doğrusu uzunca bir süredirde yaşanan bu elektrik kesintileri sanayicilerimiz açısından çok büyük sorunlar haline gelmektedir bu sorun yumağınında çözülmesi buradaki yetkililerle birlikte çözülecektir. Çünkü defalarca sizlerden gelen şikayetleri bizde aynı şekilde yetkililere ilettik, Milletvekillerimize ilettik yine son dönemlerde vekillerimizin çalışmalarıyla beraber Enerji Piyasası Denetleme Kurulunda Gaziantep'in sorununun halledilmesi konusunda ek ödenekte çıkarıldı. 2011 yılıyla 2015 yılı arasında alt yapıya harcanması gereken 460 milyon TL'nin ek olarak üzerine 261 milyon TL yine milletvekillerimizin çalışmasıyla çıkarılmış ve 721 milyon TL'ye yükseltilmiştir ancak sorunun kökten halledilmesi lazım alt yapının yeterli hale getirilmesi gerekirken malesef memleketimizde elektirik kesintileri devam ediyor. 21. yüzyılda yaşıyoruz sanayicilerimiz almış oldukları siparişleri yetiştirmek bakımından gereken çabayı gösterirken elektrik kesintileri yüzünden karşıya ya kusura bakmayın elektrik kesildi imalatı yetiştiremedik veyahut elektriğimiz kesildi ürünümüzde hata çıktı demek zorunda bırakılıyoruzki bu durum sanayicilerimiz açısından çok büyük sorun yaratmaktadır boşa çıkan işçilik çünkü elektirik kesildiği anda maliyetlerimizi artıyor, makinelerdeki sorunlar, kart yanmaları, dalgalı elektrik gelmeleri bunların hepsi malesef bizi üzmektedir. Sanayi Odası olarak bu sorunların çözülmesi konusunda düzenlenen bugünkü toplantının verimli geçmesini umut ediyoruz" dedi. Haluk ŞAHİN