Göksu Federasyona talip

İstanbul ve Anadolu illerinde yaşayan 100 binden fazla Gaziantepliyi temsil eden Türkiye Gaziantepliler Federasyonu yeni başkanını seçiyor. Gaziantepliler Başkan Mehmet Güçtekin’in görev süresinin dolması nedeniyle hafta günü 3. Başkanı seçmek için sandık başına gidecek. Gaziantep dernekleri ve federasyonda uzun yıllar hizmet veren İş adamı Necati Göksu, Federasyon’a başkan adaylığını açıkladı.

HAKEDİLEN KONUMA GELECEK

Türkiye Genelindeki Gazianteplileri her platformda temsil etmek ve hemşerilik ruhunu canlandırmak için göreve talip olduğunu açıklayan Göksu, “20 yılı aşkın zamandır Gaziantep derneklerinde ve kurulduğu günden bu yana da Federasyonumuzun yönetiminde yer alarak hemşerilerimiz için hizmetlerde bulundum. Gerek dernek başkanlarımız gerekse de Gaziantepli hemşerilerimizin talepleriyle Başkanlığa aday olmaya karar verdim. Hedefim birlik ve beraberlik içinde tüm hemşerilerimizi kucaklayan aktif bir federasyon yapısı inşa etmek. İnşallah el birliği içinde federasyonumuzu hak ettiği konuma yükselteceğiz” diye konuştu.

FEDERASYONUMUZA YAKIŞIR BİR BİNAYA TAŞINACAĞIZ

Başkan seçilmesi halinde ilk icraat olarak federasyona yakışır bir genel merkez binası kiralayacaklarını ifade eden Necati Göksu, “Pek çok derneğin yeri varken bizim çatı kurumumuzun sabit bir ikametinin olmaması büyük eksikliktir. Yeni federasyon binamız Gaziantep’ten gelen misafirlerimizi ve Anadolu'daki hemşerilerimizi bir araya getirecek bir buluşma mekânı olacak. Federasyonun imajını yükseltme noktasında bir seferberlik ilan edeceğiz. Gaziantep bürokrasisi, İş adamları, Siyasetçiler, Kamu kurum ve kuruluşları sivil toplum kuruluşları gibi ilgili tüm kurumlarla diyalog halinde olacağız. Federasyonumuz tüm kesimler tarafından saygıyla anılan ve proje geliştiren bir merkez haline dönüşecek. Tüm Gaziantep dernekleriyle yeniden sıkı bir iletişim başlatmayı düşünüyoruz. Arada kırgınlıklar ayrı düşmeler olabilir. Bunlara bir son verip Federasyon çatısı altında bir olmamız güçlü olmamız gereklidir” dedi. NECMETTİN GÖRGÜN