Geçmiş dönemlerde çalıştırdıkları takımlarda başarılarıyla isimlerinden söz ettiren Gaziantepli teknik direktörler, son dönemlerde futbola siyasetin elinin değmesine isyan ediyorlar. Gaziantepspor'un Mutlu Topçu tercihinin yanısıra, bardağı taşıran son damla ise, Büyükşehir Belediyespor'un, Bayram Bektaş ile anlaşması oldu.

Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bünyesinde hiçbir Gaziantepli antrenöre görev verilmemesinden dolayı seslerini duyurmaya çalışan futbol adamları, siyasetin futbola hakim olduğu görüşünde birleştiler. Gaziantepli teknik adamların maddi ve manevi olarak Gaziantep futboluna katkı sunduğunu ifade eden antrenörler, yöneticilerin artık kendilerini tanımama seviyesine kadar geldiklerini belirttiler.

İsmet Savcılıoğlu (Tüfad Gaziantep Şube Başkanı)

“BAŞARILAR GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Dernek olarak Gaziantep’te görev yapan futbol antrenörlerinin haklarını korumalarının gerektiğini söyleyen Gaziantep Tüfad Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu, “Kulüpler dışarıdan antrenör ve teknik adam getirerek onara görev veriyorlarsa benim onlara da saygı duymam gerekiyor. Neticede onlarda bu camianın içerisindeler. Gaziantepli teknik adamlarda başka şehirlerde çalışabiliyorlar, bunları da değerlendirecek olan kişiler kulüp yöneticileridir. Gaziantepli teknik direktörlerin yapmış olduğu başarılar ortada ekonomik bazdan da bakılırsa bugün yardımcı antrenörlerin almış olduğu maaşlara Gaziantepli teknik direktörler çalıştırılıyordu. Hem maddi hem de manevi olarak kulüplerimize destek olundu. Tabi ki kulüplerimize de antrenörlerimize neden görev vermediniz demek bizim haddimize değil. Benim gönlüm isterdi ki burada ki kulüplerde Gaziantepli teknik direktörler ve antrenörler çalışsın ama karar yöneticilerde olduğu için saygı duymaktan başka bir şey yok. Göreve gelen antrenörde benim camianın antrenörü ama nasıl ki kendi şehrimin antrenörüne sahip çıkarsam, kendi şehrimin kulübünü çalıştıran bütün antrenörleri de sahiplenmek zorundayım çünkü burada çalışıyor” dedi.

GAZİANTEPLİ NEDEN GÖREV YAPAMIYOR

Gaziantepspor’da yıllardan bu yana Bursa’dan gelen bir antrenörün görev yaptığını söyleyen Savcılıoğlu, “Bir antrenör Bursa’dan gelip uzun yıllardır bir kulübün içine girebiliyorsa Gaziantepli antrenör neden görev yapmıyor bunun sorusunu yönetenlere sormak gerekiyor. Tabi bunu sorgulamak bize sormak uygun olmaz, tercih yapan kulüplerdir. Gaziantepspor kulübünde yıllardır çalışan bir antrenöre neden böyle çalıştırılıyor deme şansına sahip değilim ama onu orada değerlendirenler neden bir Gaziantepliyi değerlendirmiyor. Mesela Gaziantepli antrenörler yıllardır dışarıda çalışırlar ama burada ki kulüp yetkilileri hiçbir zaman elimizde yetenekli futbolcuları sormadılar, burada iletişimsizlikte var. Gaziantepli antrenörlerin başarılarını, özverilerini ve maliyetlerini ortaya koysunlar. Kulüplerin tasarrufuna yorum yapma şansımız yok ama bizlerin de başarıları göz ardı edilmemesi lazım. Burada siyasi etken varmı sorgulamak gerekiyor. Dışarıda ki insanlar kendi antrenörlerine sahip çıkıyorlarsa o zaman bizlerde sahipsiz demek oluyor” şeklinde konuştu.

Ali Güneş (Teknik Direktör)

“BİZİ TANIMIYORLARMIŞ”

Gaziantep’te ki profesyonel kulüplere kendilerini ifade etme gibi bir zorunluluklarının olmadığına değinen teknik direktör Ali Güneş, “Şu anda takım yöneticilerin sorumluluğunda bizlerle ilgili tasarrufta bulunup bulunulmayacağı kendilerinin bileceği bir durumdur. Bazen duyumlar alıyoruz ve bizleri tanımadıkları söyleniyor, Gaziantep’te yöneticilik yapacaklar, bizim geçmişimizi ve bizi tanımadıklarını söyleyecekler. Bu bir eksikliktir, bizim değil yönetenlerin eksikliğidir. Tabi ki teknik direktör tercihi konusunda saygı duymak lazım ama bizler yıllardır dışarıda çalışarak deneyim kazandık. Ben yurt dışında iki takım çalıştırdım. Ben Büyükşehir Belediyespor’a şampiyonluk yaşattım bu durumlarda düşünülmemiz, görev verilmesi veya çağrılmamız gayet doğal bir durumdu ama bu onların taktir saygı duymak gerekiyor” dedi.

BİZİM DEĞİL YÖNETENLERİN EKSİĞİ

Kendisinin yurt dışında UEFA’ya oynayan takımlar çalıştırdığını hatırlatan Güneş, “Bu hem benim hem de Gaziantep futbolu için bir onurdur ama dediğim gibi bu yöneticilerin tasarrufu ve onların değerlendirmesi gerekiyor. Mesela kulüplerimiz ilk defa antrenörlük yapacakları tercih ediyor ama Gaziantepli teknik adamların göz ardı edilmesi de hoş değildir. Bu takım başarılı olduğun dönemlerde hep Gaziantepli teknik direktörler vardı. Erol Azgın ile Büyükşehir Belediyespor final oynadı, Mehmet Polat ile ligde kalma başarısı gösterdi. bunları bilmeyen yok ve söylememize de gerek yok. Bizler yıllardan beri Gaziantepspor kulübünün önünden geçmiyorsak, merhaba dahi denilmiyorsa bu bizlerin eksikliği değil, yönetenlerin eksikliği. Şu anda ben Fransa’dayım ve burada Bosna’ya geçeceğim, kendimi daha da geliştirmek adına buralardayım” açıklamalarında bulundu.

Seçkin Göksel (Teknik Direktör)

ÖN PLANA ÇIKMAMIZ ENGELLENİYOR

Gaziantep futbolunda geçmiş yıllarda alt yapıdan futbolcuların yetişmesi ve teknik adamların Türk futboluna önemli katkılar sunmasını göze batan etkenler olarak değerlendiren teknik direktör Seçkin Göksel, “Gaziantepli teknik adamlara görev verildiğinde çıktılar aslanlar gibi görevlerini yaptılar. Nedense son yıllarda Gaziantepli teknik adamların isimleri gündeme gelmediği gibi isimlerinin de ön plana çıkması bile engelleniyor. Bu da işi bilmeyen ve cesareti olmayan yöneticilerden kaynaklanıyor. Büyükşehir Belediyespor yoluna Faik Demir ile devam etmesi gerekiyordu, senin elinin altında değerler var ama bunun farkında değilsin. Göreve gelen teknik adamlara saygım var ama nasıl Gaziantep’ten teknik adamlara görev verilmezse nasıl çıkacak. Bir yerde görev yapmış birine görev veriyorlar onları ön plana çıkartıyorlar. Yıllardan beri böyle devam ediyor, birçok profesyonel takımlarda yer aldık ve bizden istenilenleri layıkıyla yapmaya çalıştık. Diğer Gaziantepli teknik adamlara da görev verildiği takdirde yine işlerini layıkıyla yapacaklar buna sonuna kadar inanıyorum. Ya bunlara cesaret edemiyorlar ya da kendilerine laf gelmesin diye başka birini getiriyorlar bu şekilde devam ediyor. Bu böyle gitmez, geliyorlar buradan yüklü miktarda paraları alıp gidiyorlar. Gaziantepli teknik adamlarda boşta geziyorlar veya has bel kader bir yere gidip görev yapmaya çalışıyorlar. Bu işi profesyonel anlamda bütün arkadaşlarımızın yapacağına inanıyorum. Yeter ki görev verilsin, Gaziantepli yöneticilerde cesaretli olsun. Bir görev versinler bakalım yapıyorlar mı yapmıyorlar mı yabancıya da şans veriyorsun zaten yapıp yapmayacaklarını bilemiyorsun. Buraya gelen teknik adamlar birkaç takımda çalışmışlar ama burada ne derece başarılı olacakları tartışılır. Daha önce Gazianteplilerin dışında gelenler başarılı olamadılar bunun yanı sıra futbolcu da yetiştirilemiyor. Bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum, Gaziantepli teknik direktörler sahiplenilmesi gerekiyor. Bu görevi layıkıyla yapabilecek birçok arkadaşlarımız var. En azından yardımcı antrenörlerden iki arkadaşımız görev yapması gerekiyor. Gönderildiklerinde de en azından onlar yardımcı olurlar” diye konuştu.

Erol Azgın (Teknik Direktör)

SİYASİ GÜÇ KİMDEYSE O İŞİNİ YAPIYOR

Gaziantep futboluna son dönemlerde siyasilerin damga vurduğunu kaydeden teknik direktör Erol Azgın, “Gaziantepli siyasiler bu konularda sessiz kalıyorlar ve kendi değerlerine sahip çıkmıyorlar. Bir Trabzon şehri gibi olamadık. Ben Büyükşehir Belediyespor’a final oynattım, eğer başka oynatacak olan varsa buyursun gelsin. Sırtımızdan çekilmeseydik belki de süper lige çıkacaktık. Gaziantep’te yıllardan beri futbolcu yetişmiyor ve teknik direktörlere görev vermiyorlar. Gaziantepli teknik direktörler bütün branşlarda başarılı oldular ama ne yazık ki bu işler artık siyasete dökülmüş durumda. Siyasi güç kimdeyse o işini yapıyor. Peki, Gaziantepli siyasiler nerede, ne yapıyorlar artık karar kendilerinin. Acaba kararı yöneticiler mi veriyor yoksa başkaları mı veriyor onlarda tartışılır. Trabzonlular kendi değerlerine sahip çıkıyorlar, Trabzon’un siyasi güçleri antrenörüne sürekli sahip çıkıyor. Gaziantep’te bu böyle değil, sahip çıkmıyorlar. Onlar gidip siyasetle işlerini çözüyorlar ama Gaziantepli teknik direktörlerin arkasında kimse durmuyor” dedi.

Bünyamin Süral (Teknik Direktör)

GAZİANTEPLİ ANTRENÖRLER BAŞARILIDIR

Profesyonel kulüp yöneticilerinin hangi teknik adamla çalışmak isteğinin kendi tasarruflarında olduğunu söyleyen Teknik direktör Bünyamin Süral, “Bundan önce ki dönemlerde Gaziantepli teknik adamlarla çalıştılar ama o zamanlarda bizlere at verdiler meydan vermediler, meydan verdiler bu defa da at vermediler. Suçlu aranıyorsa geçmişten gelerek suç aranması gerekiyor. Gaziantepli antrenörler her zaman başarılarıyla isimlerinden bahsettirmişlerdir. Yine de şans verilirse başarı tekrarlanır ve istenilen seviyeye getirilir. Bu şehirde başarılı teknik direktörler varken başka yerde arayış yapılıyorsa bu da yöneticilerin tasarrufudur. Ne bizi zorla çalıştırın deme şansına sahibiz ne de işlerine müdahil olma şansına sahibiz. Bize düşen onların kararlarına saygı duymaktır ama Gaziantepli teknik direktörler ve antrenörler de mutlaka bir yerlerde değerlendirilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Mehmet Şahan “Teknik direktör”

“KENDİLERİNİN AYIBI”

Gaziantepli teknik direktörlerin tercih edilmemesinin sabinin işin kolayına kaçmak olarak değerlendiren teknik direktör Mehmet Şahan, “Burada çok sayıda meslektaşımız ve arkadaşımız var. Bizim hepimizin kötü olmadığına göre mutlaka eksikliklerimiz veya onların fikirlerini tatmin edemeyecek yönlerimiz vardır. Yalnız içimizden birine güvenip bir tanesini o konuda yeterli görmüyorlarsa bana göre hocalarımızın değil kendilerinin eksikliğini kabul etmeleri gerekiyor.

Tercihleri biz yönlendirmeyeceğimize göre en azından biz kendi adımıza savunacak yönümüz varsa savunup, arkadaşlarımızın savunulacak yerleri varsa onları da savunmak zorundayız. Mutlaka bu nüfusa erişmiş ve bünyesinde bu kadar teknik adamı barındıran bir şehir bence sahiplenilmelidir. Tabi ki buraya gelen meslektaşlarımıza görev verildiyse biz onları her hangi bir şekilde karalama yönetimine gitmeyi doğru bulmuyorum ama bizim memleketin içine düştüğü durum 10 yıl öncesinde imrenilecek bir durumdu ama şimdi hayretle karşılanacak pozisyona düştük. Tercih eden arkadaşlarımızın detaylarına inerek düşünmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.