Kadınlar tülbent vermek için sıraya girdiği Akşener'e Antep işi başörtüsü de hediye edildi. Akşener, Antep işi yakıştı mı diye sorunca kalabalık alkışlar arasında yakıştı diye cevap verdi. Konuşmasına Gaziantep'in kahramanlığıyla başlayan Akşener, "Kurtuluş savaşını başlatan direnin şehir. Onun için gazi olmuş, gaziliği haketmiş Gaziantep.Bu meydanı doldurdunuz ben bilirimki Gaziantepli bu saatte ya bağevindedir ya evinde. Gaziantepli kadınlar çok şanslı, akşam iftarını Cumartesi Pazar adamlar hazırlar. Ramazan olmasa da sahreye gidilir. Buna rağmen buradasınız Allah razı olsun" dedi.

VALİ'Yİ YUHLATMADI

Vali Ali Yerlikaya'yı eleştiren Meral Akşener, "Yahu 1 km öteden aramaların başladığı sokaklarda geçit imkanının bulunmadığı Gaziantep. Belediye başkanına söyleyecek sözüm yok, partilidir. Ama ben Gaziantep'in misafiriyim ayıptır, ayıp. Buradan sayın Valiyi uyarmak isterim. Bir valinin görevi iktidar partisinin il başkanı olmak değildir. Valiler, emniyet müdürleri onların hepsi devletin memurları olmalıdır. İşte öyle olmadığı için Türkiye bu noktadadır." dedi. Akşeher, yuh sesleri üzerine, "Gerek yok gerek yok. Şimdi bu devran döner. Allah'ın izniyle Türkiye'ye ciddiyeti, Türkiyeye zerafeti Türkiye'ye huzuru, Türkiye'ye sıkılmış, gerilmiş, bıkmış, insanlarımıza inşallah nefes aldırmaya geliyoruz. Allah büyüktür, Allah kerimdir ama aynı zamanda ya fettah ya celil ya gaffar isimleri de vardır. Allah adildir, Allah'ın adaletine, milletimizin irfanına milletimizin ferasetine güvendik ve bu yola çıktık. Allahıma şükürler olsunki hiç pişmanlık duymadık. bugün karşınızdayım. Siz istediniz biz bu yola çıktık. Önce kadınlar istedi, sonra gençler sonra adamlar arkadan geldi. Ve iyiki sizi dinlemişiz.

EN HAZIRLIKLI PARTİ İYİ PARTİ

Acil,süper baskın bir seçime gittiğimizi,bu seçimi Erdoğan ve iktidarın istediğini söyleyen Akşener, "Cumhur ittifakını kurdular bizde birşey demedik, eyvallah dedik, Allah kerimdir dedik çıktık yola. Anlaşıldıki en hazırlıklı parti İyi Parti. 7 aylık bir siyasi partiyiz 81 ilde örgütümüz var teşkilatlandık ve bütün illerde o şehirde ikamet eden insanlardan oluşan bir milletvekili aday listemiz var. Bunun anlamı üzerinde durmak lazım" dedi.

ANTEPFISTIĞI NE DURUMDA?

Ekonominin kötü durumda olduğunu anlatan Akşener şunları dile getirdi:"Gaziantep hem çiftçilik, hem ticaret, hem sanayi şehri. Peki niçin işsizlik bu kadar çok, niçin gençler işsiz? İş bilmez politikalardan dolayı. Gaziantep'e 16 yılda devlet bir fabrika yaptı mı? Çiftçinin ürününü ürettiği paradan satın aldımı? Fıstık ne durumda? Çiftçi tarlasına küstümü, küstü? Üreten bir ekonomi olmadan gencin işsizliği bitmez. Üreten bir ekonomik bakış olmadan ne çiftçi kazanır, ne işçi kazanır, ne de sanayici kazanır. Ekonomide sayın Erdoğan bir tercih yaptı borç aldı bina yaptı, borç aldı bina yaptı. Ve inşaatla büyüyen bir Türkiye'yi ortaya koydu. Peki ne oldu, bugün durum ne? 450 milyar dolar borcu olan bir ülkeyiz".

BİRER BİRER SATILDI

70 milyar dolara milletin cebinden çıkan paralarla yapılan önemli tesislerin birer birer satıldığını belirten Akşener, "Telekom, şeker fabrikaları, limanlar, kömür işletmeleri tekel, seka,satıldı. Peki bunun karşılığında bir fabrika yapıldı mı? yapılmadı. Köprüler yapıldı sahibi yandaş müteahhit. Şehir hastaneleri yapıldı sahibi yandaş müteahhit. Tüp geçitler yapıldı sahibi yandaş müteahhit. Rahmetli Demirel ve Rahmetli Özalı'ın yaptığı İstanbul'da iki köprüden 8 liraya geçiliyor. Ama Sayın Erdoğan'ın yaptığı köprüden geçebilmek mümkün değil. Çünkü araç geçiş garantisi verildiği için siz oradan geçmeseniz bile cebinizden çıkan para ile o köprünün zararı yandaş müteahhite ödeniyor. Böyle bir ekonomik anlayış olamaz" diye konuştu.

ÜRETEN TÜRKİYE

16 yılda 2 Trilyon dolarlık vergi toplandığını, ama bu paraların nereye gittiğinin meçhul olduğunu ifade eden Akşener, "Kimin cebine gittiği meçhul. Bizim yapacağımız ilk iş ekonomide güveni sağlamak, hukukun üstünlüğünü ve adaleti derhal normal bir hale getirmek, demokrasiyi işletmek ve ekonomideki bu çarpık düzeni ortadan kaldırıp çiftçininde ürettiği malını satabildiği, sanayicininde üretim yapıp malını sattığı, iş arayanın iş bulduğu bir Türkiye'yi üreten bir ekonomiyle yeniden tanzim etmektir" dedi.

İYİ PARTİ ÖNCE ERDOĞAN'A İYİ GELDİ

Akşener, İyi Parti'nin herkese iyi geldiğini belirterek şunları söyledi:"Önce sayın Erdoğan ve arkadaşlarına iyi geldi. Çünkü 10 Kasım'da, 23 Nisan'da 19 Mayıs'ta, 29 Ekim'de bunlar hep hastalanırdı. Biz partiyi kurduk 29 Ekimde hepsi iyileşti. Önce onlara iyi geldik. Sonra ben başladım taşeron işçileri söylemeye. Taşeron işçilere iyi geldik diyeceğim ama orada bir abidik gubidik var biliyorsunuz Gaziantep'te 11 bin taşeron işçi var 1500 civarında kadroya alındı. Aldılar elinizden imzaları 2021'de bazı şeyleri çözeceğiz dediler ortada bıraktılar. Taşeron işçi kavramını gündeme getiren iktidarın gözünü oraya diken benim."

KAYNAK ÇOK

'Genç işsizlik dedim ve hemen gençlerle ilgili konuşmaya başladılar' diyen Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü:"Arkasından emniyet mensuplarının 3600 ek göstergesini söymemeye başladım, terör tazminatları yatırılmıyordu onları söylemeye başladım, terör tazminatları yattı ve 3600 ek gösterge öğretmenler için sağlıkçılar için polislerimiz için Erdoğan tarafından söylendi ama burada bir şantaj var. 24 Hazirandan sonra yerine getireceğiz diyor. Ben size bir şey söyleyeyim mi, sakın inanmayın sakın inanmayın. 10 milyon işsizimiz var. Yüzde 26'sı genç. 4 yıllık üniversite mezunları genç işsizler. Yüzde 36'sı kadın. O gençlere iş bulmak devletin görevidir. O gençlere 500 lira aylık vatandaşlık maaşı bağlayacağım dedim ortalık karıştı. Diyorlarki kaynağı nereden bulacaksın. Kaynak çok. Önce o lüks arabalar var. Bakanlar biniyor, bakan çocukları, bakan eşleri, bakan yardımcıları biniyor. Gelinler, damatlar."

ŞİMŞEK'İ DE YUHLATMADI

'Lüks araba kiralığından Türkiye'nin ödediği paraları duysanız aklınız uçar' diyen Akşener, 'Mehmet Şimşek, hemşehriniz sordular" diye konuşmasını sürdürürken, kalabalıktan yuh sesleri yükseldi. Bunun üzerine Akşener,"Yapmayın istemiyorum lüften istemiyorum dertleşiyoruz biz 24'ünde bunlardan sandıkta hesap soracağız, dolayısıyla problem yok, germeyin kendinizi, yeteri kadar huzursuzsunuz, rahatlayın. Şimşek'e sordular bu pahalı arabaların kiralarını. Dediki, 'fındık fıstık parası'. Ne kadarmış biliyormusunuz 8 milyar lira. Şimdi ben onlara inin arabalardan, inin bakın arabalardan inin gençlere iş bulacağız diyeceğim" dedi.

SÖZ VERDİ

7 aydır gittiği her yerde gençlere ceplerinde kaç lira olduğunu sorduğunu anlatan Akşener şöyle konuştu:"Şimdi sayın Erdoğan bu işe çok kızdı. Diyorki biri de çıkmış şmilletin cebindeki parayı soruyor diyor. Sanane diyor. Sen cebindeki paraya bak. Bu nasıl bir densizliktir. Bir siyasetçinin gencinin, kadınının cebinde ne olduğunu bilmek görevidir. Çünkü o cebe parayı koymak senin görevin. Ama kendi cebini doldurursan böyle olur. Biz öncelikle bu anlayışı değiştireceğiz. Size söz veriyorum ne oğlum, ne gelinim, ne yiğenlerimin adını parayla ilgili duymayacaksınız."

SURİYE'DE İFTAR AÇACAĞIZ

Komşularla ilişkileri düzelteceklerini, iyi geçineceklerini söyleyen Akşener, "Dış politikanın içine tükürdü. Türkiye'yi bir hendek haline getirdi. 4 milyon Suriyeli geldi. Şam'daki Emevi camiinde 2 hafta sonra namaz kılacaktık. Kaç senedir tıs yok. Suriyeliler geldiler vatanlarından oldular. Biz dış politikada ne yapacağız? Millete efelenmeden efelenmeye kalktığımızdada gereğini yaparak önce komşularımızla ilişkilerimizi düzelteceğiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Suriye'nin istikrarı, Suriye'nin gücü Türkiye'nin gücüne güç katar. Gaziantep'in ticareti bitti mi bitti. Dış politikada en önemli bakış açımız Atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesini hayata geçirmek. Yani komşularımızla iyi geçinmektir. ben Emevi camisinde namaza gideceğim demiyorum Gaziantep'te kılmayı tercih ederim ama size söz veriyorum 2019'un ramazan ayında her şehirden temsilcilerimizle Suriyeli kardeşlerimizle Suriye'de beraber iftar açacağız inşallah, çünkü herkes vatanında mutludur. İlk işimiz sınırlarımızdaki sistemi düzeltmek olacak. Dış politikamızı Türkiye'yi komşularıyla ticaret yapan, alışveri yapan, bir yatırım merkezi haline getirmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

BÜTÜN ÖĞRETMENLER KADROLU OLMAK ZORUNDA

Eğitim sistemini de eleştiren Akşeher, "Sabah erken kalkanın eğitimin içine tükürdüğü bir sistem. Zengin çocuk, fakir çocuk, özel okul, devlet okulu, iyi okul, kötü okul, iyi öğretmen kötü öğretmen, ücretli öğretmen sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen. Ben Bursa öğretmen okulu mezunuyum. Böyle bir şey olabilir mi? Bütün öğretmenler kadrolu öğretmen olmak zorundadır çünkü çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Performans sistemini de kaldıracağız ve öğretmenler yeniden eğitimin parlayan yıldızı olacak" dedi.

KADINA ÇOCUĞA ŞİDDET VE İSTİSMAR BİTECEK

Gençlere ülkeyi birlikte yönetme sözü veren Akşener, "Aranızdan bakanlar, mucitler çıkacak, aranızdan Aziz Sancarlar çıkacak. Sizinle beraber ülkeyi yöneteceğiz. Gördükki ihtiyarlar ne hale getirdi. Bu sistemi beraber götüreceğiz sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Ama huzurunuzu, ülkenin güvenliğini önce sağlamak zorundayız. Kadınlar sokaklarda gezemiyor. Onları rahat ettirmek benim boynumun borcu. Kadına şiddet, çocuğa şiddet kadına çocuğa istismar bunların herbiriyle öyle derin bir mücadele edeceğimki kimse elini kaldıramayacak" dedi.

TEK TORPİLİNİZ NÜFUS CÜZDANINIZ OLACAK

Mülakatı kaldıracağını dile getiren Akşener, "Tek bir torpiliniz olacak oda nüfus cüzdanınız. Devlet o benden, bu bende değil diye vatandaşını ayıramayacak, adalet tesis olacak, garibanın hakkını güçlünün aldığı bir sistemi ortadan kaldıracağız. Hakimlerin bağımsızlığını, tarafsızlığını sağlayacağız. Aksi takdirde devletin dini adalettir. Eğer bunu başaramazsanız devlet çözülür, ahlak ortadan kalkar. Bugün yaşadığımız zorlukların altında bu var" dedi. Meral KINACILAR