Sanayi Odası Aralık ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapıldı. Adil Konukoğlu, GSO tarafından düzenlenen "2015 Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’’nin, 26 Aralık Cumartesi günü yapılacağını, ödül töreninin bu yıl Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

UNESCO TEBRİĞİ

Konukoğlu, bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade ederek, 2016 yılının ülkemiz ve tüm dünya için daha huzurlu ve iyi olması temennisinde bulunarak, herkesin yeni yılını kutladı. Gaziantep’in, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından ‘‘gastronomi’’ dalında Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınmasından ve UNESCO’nun 9 kentlik listesine girmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Konukoğlu, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

5'NCİ ŞEHİR KONUMUNDAYIZ

Şehrin ekonomisini değerlendiren Konukoğlu, ihracatta Kasım ayında yüzde 2,8 ve yılın on bir aylık döneminde yüzde 4,2 oranında düşüş olduğunu, ancak aylık bazda en fazla ihracat yapan 5’inci şehir konumunda bulunduklarını hatırlattı. Konukoğlu, sanayi ürünlerinin ihracatta yüzde 95 pay aldığına işaret ederek, ‘’Bu da bizim sanayi şehri olduğumuzu gösteriyor. 172 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhraç merkezlerine baktığımızda Ortadoğu ve AB ülkeleri başta geliyor. Daha sonra, Afrika ve Amerika ülkeleri geliyor’’ dedi.

TOPÇUOĞLU TEBRİK ETTİ

Herkesin yeni yılını kutlayan Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, ‘’2015, zor bir yıl oldu. İnşallah bu zor yılları bir daha görmeyiz, 2016 yılı ile birlikte daha huzurlu bir döneme gireriz. Ortadoğu’daki olumsuzlukları da bir an önce aşarak, tamamen ekonomiye odaklanır yolumuza deva ederiz” sözlerine yer verdi. Topçuoğlu, Gaziantep mutfağının gastronomi dalında UNESCO tarafından, “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve emeği geçenleri tebrik etti. NECMETTİN GÖRGÜN