x Esnaf diyor ki, Suriyeliler karşımıza geldi dükkan açtılar. Ne vergi ödüyor, ne denetimden geçiyorx Bir Suriyeli'nin berber dükkanı açtığını, arkasına toptancı, onun arkasına manifaturacı yaptığını söylüyorlar. x Uyuşturucu konusunu kenar mahallelerde işledik, çok kullanan var. Ama aileler korkudan konuşmuyor. MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, kentin yıldız siyasetçi sıkıntısı olduğunu ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Alanı sıcak tutup, kimseyi Ankara'ya yormayacaklarını anlatan Taşdoğan, "Gaziantep'te kime dokunsan sorunu var. Şehir sorunlar yumağı. En büyük sorun ise Suriyeli. Kime dokunsan, ne iş yaparsa yapsın içinde Suriyelilerin olduğu sorunları görüyorsun. Trafik, ulaşım, uyuşturucu hepsi sorun. Biz bunları çözmek için Ankara'ya gidiyoruz" dedi.
Milletvekili Taşdoğan, Gazetemiz yönetim kurulu başkanı Ökkeş Özekşi'ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Taşdoğan, fikir alışverişi geldiği Gazetemizde kafasında kimseyi Ankara'ya yormama düşüncesi olduğunu söyledi. Gaziantep'te bir ofis kuracağını belirten Taşdoğan, "Tabii bu amatör bir şey değil, profesyonel olacak. Partililerle, seçmenlerle ve bürokratla ilgili olan, yerimize bu işi yapacak. alanı sıcak tutacak bir ekip kuracağız. Bakın yerel seçime 9 ay kaldı. Ben bu belediyelerin alayına talibim. Ama sahayı bu tempoda tutmam lazım" şeklinde konuştu.

TANINMAMA SORUNUM YOK

"Siyasete uzak ya da yakın kim varsa tanıyor" diyen Taşdoğan, "Siyasetle ilgili olmayanlarda beni tanıyor. Tanınmama sorunum yok. Biz kendimize hedef koyduk. Alabileceğimiz en yüksek oyu almak ve partimizin kentteki etkinliğini artırmak gibi. Merkez bir ofis kurduk. Ben ekibimize sanal alemde 80 bini bulduğunuz gün yatabilirsiniz dedim. Ki bulduk. Seçimden bir gün önce 270 bine ulaştık. İnanın kurduğumuz 0850'lü hattı günde 100 kişi arıyordu. Kaldırım yok, sokak lambası yanmıyor diye arayanlar bile oldu. 9 tali grup kuruldu.Kadın kollarının başında eşimvardı. Ailecek işin içindeydik. Geniş bir aile çevremiz vardı. Gönülleri başka partide olanlar olsa da birliktelik sağladık. Bu da başarıyı getirdi. Bu başarı bizi mutlu etti mi ? Hayır etmedi. Ama aşama diye düşünüyoruz"

KİME DOKUNSAN SORUNU VAR

Milletvekili Taşdoğan, Gaziantep'te kime dokunsan sorunu olduğunu söyledi. Şehrin sorunlar yumağı haline geldiğini belirten Taşdoğan, "En büyük sorun Suriyeli. Kime dokunsan ne iş yaparsan yapsın içinde Suriyeli'lerin olduğu sorun var. İşveren ucuz işçi çalıştırdığını kabul ediyor. Ama bir süre sonra rakip firma açmaya başladığını savunuyor. Bu insanlar vergi vermiyor, onu vermiyor. Ben işimi kaybetmeye başladım diye dert yanıyor"

DENETİM YOK, VERGİ YOK

Esnafları tek tek gezdiğini ve sorunları bire bir dinlediğini anlatan Taşdoğan, "Esnaf diyor ki, karşıya geldiler dükkan açtılar. Ne vergi ödüyor, ne denetimden geçiyor. Berberler odasına gidiyorum. Bana Suriyelilere bitirecek misin ? dükkanlarını kapattıracak mısın diye soruyorlar. Böyle bir beklenti içine girmişler. Biliyorsunuz berberler sıhhi müessese. Bir çok şartların yerine gelmesi gerekir. Bir grup Suriyeli'nin dört duvar arasına berber açtığını, arkasına toptancı, onun arkasına manifaturacı açtığını söylüyorlar. Aynı dükkanın içinde 3 ayrı dükkandı. Ne soran var, ne eder diyorlar. Ama biz vergimizi veriyoruz, odaya kayıtlıyız, sigortamızı ödüyoruz ve üstelik muhasebeciye veriyoruz diyorlar" diye konuştu.

KURAL İSTİYORLAR

Genelde esnafın çıkış noktasının Suriyeli olduğunun altını çizen Taşdoğan, "Şehir Suriyelilere kilitlenmiş. Suriyelilerin sorun olduğuna inanıyorlar. Ama taşla sopayla bunları gönderin demiyorlar. Yavaş yavaş gitsin modundalar. İşyeri açacaklarsa onlara kural konulsun görüşündeler"

ELİMİZDEN PAZARI ALDILAR

İş dünyasının da rahatsızlığını dile getiren Taşdoğan, "Bir iş adamı anlatıyor. Fabrikasında 750 kişinin çalıştığını bunların 250'sinin Suriyeli olduğunu söylüyor. Sonra söylüyor "Şimdi bunlar ayakkabıcı oldu.
Nakit para ile çalışıyorlar. Elimizden pazarı aldılar. Sigortası yok, vergisi yok. Tamamı Suriyeli. Ham maddeyi ucuza ve peşin alıyorlar. Bizim bunlarla rekabet etme şansımız yok" diyor.

UYUŞTURUCU ÖNEMLİ SORUN

Kentimizin trafik, yol, ulaşım ve uyuşturucu sorununun olduğunu belirten Taşdoğan, "Bizbu konuları özellikle uyuşturucu konularını kenar mahallelerde işledik. İnanın çok kullanan var. Ama aileler konuşmuyor. Birisinin söylemesinden cesaret alarak dile getiriyor. Diğer bi sorun da Fırat. Nizip ve Karkamış'ta büyük sorun var. Sulama problemleri had safhada. Kanallara su basılmıyor. Her yıl kuraklık artıyor. Fırat'taki sulama kanalları doldurulmuyor. Açılmasıyla ilgili ihmal var. Sulama elektriği de problem. Kuyuların borcu aylık geliyor ve köylü hasattan hasada para kazanıyor. Böyle olunca borç birikiyor ve ödemeyecekleri noktaya kadar geliyor"

YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ

Taşdoğan, "15 gün sonra yol haritası netlik kazanır. Hükümetin duruşuna göre çözüm mü üretim, sorunları dillendiren tarafta mı kalalım göreceğiz. Bizim kafamızda herikisi içinde plan var. Biz yıldız olmak istiyoruz. Ama bu durunca olmuyor. Bazıları bekler armut pişer ağzına düşer. Biz çalışarak tırnaklarımızla bir yere yere gelmek istiyoruz. Yaradılışımız böyle. Yeni bir anlayışla bu işin üstüne iş koymaya çalışıyoruz" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT