Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Gaziantepli sanayiciler gece gündüz demeden var güçleriyle çalışmaya devam ediyorlar. Gaziantep olarak önümüz açık. Önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi noktalara geleceğiz” dedi. GSO Mart ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında, Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi.

Sanayiciler olarak var güçleriyle çalışarak yollarına devam ettiklerini belirten Konukoğlu, Gaziantep’in Şubat ayı ihracatında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 oranında bir düşüş olduğunu anımsattı. “Bunun farklı nedenleri var ama biz artık önümüze bakıyoruz. En fazla ihracat yapan ilk on ile baktığımızda altıncı sıradaki yerimizi koruyoruz” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti: “İhracatımızda sanayi ürünleri 2015 Ocak-Şubat döneminde yüzde 95,4 oranıyla en büyük payı alıyor. Şubat ayında 155 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bildirge veren işyeri sayısı 2014 yılı Ocak-Şubat dönemine göre yüzde 4,4 oranında arttı. Bir yerler kapanıyorsa bir yerlerde açılıyor. Bu bizler için sevindirici bir haber. Bu bize gelecekte diğer tarafların da düzeleceği noktasında sinyaller veriyor. Sigortalı çalışan sayısında da 2014 yılı Ocak-Şubat dönemine göre yüzde 6,4 oranında artış var. Bunu iyi okumamız lazım. Bazı sektörlerde sıkıntı yaşanabilir ama bu durum farklı sektörlerin de piyasaya girdiğini bize gösteriyor.”

Şuanda 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 fabrikanın üretim yaptığına dikkat çeken Konukoğlu, “Nereden nereye geldiğimize iyi bakmamız lazım. Gaziantepli sanayiciler gece gündüz demeden var güçleriyle çalışmaya devam ediyorlar. Gaziantep olarak önümüz açık. Önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi noktalara geleceğiz” ifadelerini kullandı. Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da Gaziantep’te Ocak ve Şubat aylarında bilgi kirliğine bağlı olumsuz bir hava oluşturulduğunu, kendilerinin bunun mevsimsel etkilerden ve komşu ülkelerdeki gelişmelerden kaynaklandığını vurguladıklarını anlatan Topçuoğlu, önümüzdeki dönemde bir sıkıntı olmadan Gaziantep’in yoluna devam edeceğini kaydetti. Bülten