Uganda’da düzenlenen Uluslararası İslami Birlik Halter Turnuvası’na katılan 2 Gaziantepli sporcu şampiyon olarak 6 altın madalyayla döndü.

Uganda'nın Kampala şehrinde, şampiyonaya Türkiye 4 erkek ve 7 bayan sporcuyla katılırken, turnuvaya katılan 2 erkek sporcu ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları oldu. Gösterdikleri özveri ile herkesin takdirini toplayan TOHM sporcuları Gaziantep’e 6 altın madalya ile dönerek şehrimizi gururlandırdı. 77 kiloda Abdülmuttalip Dökmetaş koparmada 127, silkmede 145, toplamda da 272 kiloya ulaşarak 3 altın madalyanın sahibi oldu. Artı 105 kiloda ise podyuma çıkan Şaban Ayhan, koparmada 141, silkmede 175, toplamda da 316 kiloluk dereceleriyle Türkiye'ye 3 altın madalya kazandırdı. Turnuvanın sonunda ise Gaziantep’e 6 altın madalya ile dönmeyi başaran sporcularımız şehrimizi ve ülkemizi uluslararası müsabakalarda gururlandırdı.

“GAZİANTEP DAHA NİCE SPORCULAR YETİŞTİRECEK”

Gaziantep daha nice sporcular yetiştirecek diyen Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, “Bu haltercilerimiz aldıkları derecelerle hem ülkemizi hemde Gazi şehrimizi en iyi şeklide temsil ederek 6 altın madalya kazandırdılar. Biz inanıyoruz ki Gaziantep böyle daha nice sporcular yetiştirerek adını sporda da markalaştıracaktır. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Sporcularımızı bir kez daha tebrik ederek nice başarılara imza atarak bizleri gururlandıracaklarından şüphemiz yoktur” diye konuştu.

HABER MERKEZİ BÜLTEN