CHP'li Dr. Erdinç Tütüncüler, "HDP ve MHP'de bir yükseliş, Ak Parti'de bir düşüş görülüyordu. Ön seçim olsaydı kesinlikle 3'ü çıkarar 4'ü zorlardık. Ön seçim olmayınca partide çok fazla kırgın yaratıldı. Denklem bozuldu. Buna rağmen Gaziantep'in hakkı 3'tü" diye konuştu.

Tütüncüler bu arada koalisyon veya bir azınlık hükümeti kurulmasının hemen ardından CHP'nin kurultay kararı alması gerektiğini söyledi. Tütüncüler, "Hükümetin içinde olsa da olmasa da CHP'nin kurultay kararı alması lazım. Bu Gaziantep için çok daha önemli. Çünkü her seçim oy kaybederek geliyor. O yüzden yeni genel kurulla beraber seçilecek yeni yönetimlerden partinin beklentisi çok fazla olacak. Taban şu anda endişeli ve kaygılı" dedi.

FUTBOL TAKIMI GİBİ

'Ön seçim olmayınca korkulan oldu' diyen Tütüncüler, "Ön seçim yapılmayışı aktif siyaset yapan insanlarda bile ciddi kırgınlık yarattı. Varoşlardan oy alamıyoruz. Düztepe'den dahi oy alamadık. Kırılanlar HDP'ye oy verdi. Bir çoğu da HDP barajı aşsın diye oy verdi. Siyasette de denklemler vardır. Tıpkı futbol takımı gibi. Kollektiflik önemlidir. Kırgınlığın en asgari düzeyde tutulması için ön seçim şart" dedi.

KURULTAY ZAMANI GELDİ

Önümüzde bir hükümet kurma bir koalisyon çalışmaları olduğunu, bu sırada yönetimlerin değişmesinin talep edilmemesi gerektiğini dile getiren Tütüncüler, "Kurultay zamanı geldi. 2 yıllık sürelerinin üzerine çıktılar. Seçimden önce iki yıllık süre dolmuştu. Koalisyon çalışmalarından sonra genel merkezin hükümetin içinde olsa da olmasa da kurultay kararı alması lazım. Bu Gaziantep için çok daha önemli. Çünkü her seçim oy kaybederek geliyor. O yüzden yeni genel kurulla beraber seçilecek yeni yönetimlerden partinin beklentisi çok fazla olacak. Tabanımız endişeli ve kaygılı. Bu düşüşün durdurulmasını istiyor. Her seçim CHP Gaziantep'te oy kaybediyor. 3. parti durumuna düştü. Her geçen yıl azalarak oyları düşüyorsa bunda yönetimlerin ciddi sorumluluğu vardır" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR