Spor Toto 1’inci ligin ikinci yarısında elde ettiği seri galibiyetlerle hedefine sağlam adımlarla ilerleyen Gazişehir Gaziantep’te teknik direktör Erkan Sözeri, Gaziantep’in gururu olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Son oynadıkları Boluspor karşısında galibiyeti çok istediklerini ve bunu da başardıklarını kaydeden Sözeri, Gaziantep şehrinin süper ligde olmayı hak ettiğini belirtti.

Takımda ki futbolcuların birbirlerine yardımcı olduklarını ve başarının en büyük etkenlerinden biri olduğunu söyleyen Sözeri, taraftarların da başarıya giden yolda kendilerine daha da fazla destek olmalarını istedi.

PAS TRAFİĞİNİ İYİ YAPIYORLAR

Geçen hafta kendi sahalarında oynadıkları Boluspor’un çok iyi bir takım olduğunu kaydeden Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Erkan Sözeri, “Mücadele ve teknik kapasitesi yüksek bir takıma karşı mücadele ettik. Bunu da sahada gösterdiler, ihmale gelmeyecek bir takım ve bunu da sahada gösterdiler. Biraz boş bıraktığınız anlarda çok iyi koşan, pas trafiğini iyi yapan ve pozisyonlara girebilen kaliteli bir kadroyla oynadığımızın bilinciyle hareket ettik. İlk yarıda çok pozisyon vermedik ikinci yarıda da biraz şanssıydık ki futbolda birazda şans lazım” dedi.

TRİBÜNLERİ DOLDURMAK LAZIM

Kendi futbolcuları da mücadele kalitesi yüksek bir maç oynadığını kaydeden Sözeri, “Oyuna girenleri ve çıkanlarıyla verdiğimiz görevleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştılar, yaptılar da futbolcularımı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Boluspor karşısında galibiyeti çok istediğimizi gösterdik ve sonucunu da aldık. Bakıldığı zaman taraftarlarımız da gerçekten ilgi göstermeye başladılar. Bu sonuçları aldığımız sürece taraftarlarımız gelerek destek veremeye devam edeceklerdir. Gaziantep’in gururu olmaya devam edeceğiz. Her zaman söylüyorum Gaziantepspor bizim kardeş takımımızdır onlarda ellerinden geldiğince iyi niyetle mücadele ediyorlar ama güçleri bu kadar. Gaziantep’i biz süper ligde temsil etme adına mücadele veriyoruz onun için biraz daha tribünleri doldurmak lazım diye düşünüyorum. Gaziantep şehri süper ligde takımı olmayı hak ediyor bu biraz bizim mücadelemiz ve taraftarlarımızın isteğiyle olacaktır. Yönetimimiz zaten gönülden istiyor, camianın isteğiyle bunu başaracağız diye düşünüyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ADANA MAÇINA ODAKLANDIK

Ligin ikinci yarısında oynadıkları üç maçta dokuz puan aldıklarını hatırlatan Sözeri, “Şu anda da ligin en az gol yiyen takımıyız bu konuda da futbolcularım başarılılar bunun nedeni de saha içinde birbirlerine çok yardımcı oluyorlar. Takım savunması adına doğruları yapıyorlar ve bunun da sonucunu alıyoruz. Tabi ki mutluyuz ama artık Adanaspor maçına odaklanacağız” dedi.

DİSİPLİNSİZLİĞE TAHAMMÜL ETMİYORUZ

Futbolda taktik ve tekniğin mutlaka olması gerektiğini savunan Sözeri, “Bunlar futbolun olmazsa olmazları ama futbolda ki en önemli olgu takım olabilmek. Saha içinde takım birbirine yardım ediyor mu etmiyor mu? Arkadaşının açığını kapatmaya çalışıyor mu? Biz şimdi onu yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de sonuçlar alıyoruz. Oyun disiplinsizliğine asla tahammül etmiyoruz. Futbolcularımız da sağ olsunlar bu konuda bana çok yardımcı oluyorlar. Saha içinde istediklerimi biliyorlar bu anlamda da az gol yiyerek maç kazanmayı buna bağlıyorum. Sahada bütün oynadığınız zaman dışarıya keyif verdikleri gibi kendileri de keyif alıyorlar. Biz bireysel spor yapmıyoruz, bütün enerjimizi takım olmaya veriyoruz. Başarıda ki en büyük etkenlerden biriside budur” dedi.

HERKES HAKEMLERE YÜKLENİYOR

Atılan golleri antrenmanlarda çalıştıklarını aktaran Sözeri, “Antrenmanlarda hem çok çalışıyoruz hem de teori ve pratikte gösteriyoruz. Bunun da karşılığını alıyoruz, başarılar çalışarak elde ediliyor bizde çalışmamızın semeresini alıyoruz. Hakemler hakkında herkes konuşuyor ama bence futbolda hakemler her zaman yalnızlar. Bizler nasıl hatalar yapıyorsak hakemler de yaparlar. Hakemler anlık karar veriyorlar video hakem uygulaması daha hayata geçmedi. Zaten süper lig için geçerli olacak bu nedenle hakemlerin bazı kararları tartışılabilir ama hakemlerimizin ceza sahası içi ve çevresinde çok dikkatli olurlarsa o zaman daha sorunsuz maç yönetebilirler. Her kes vur abalıya gibi hakemlere yükleniyorlar. Böyle Türk futbolunu ileriye götüremezler, bizde zaman zaman tepki veriyoruz ama bizlerin yardımcı olmaları gerekiyor. Boluspor maçında hakem bazı hatalar yaptı ama onlarda kendilerini izleyerek analiz yapacaklardır ve bu hatalarını asgariye indirdikleri zaten süper ligde maç yöneteceklerdir” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU