Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de ziyaret ederek Gaziantep ile ilgili bilgiler aldı. Şahin, Endonezya’dan 600 bine yakın Hac ve Umre’ye giden vatandaşların Türkiye üzerinden gittiğini ve bunların Büyükelçi Wardana’nın girişimleri ile Gaziantep’e getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Endonezya ile karşılıklı bir çalışma model oluşturacaklarını ve Gaziantep’in turizm altyapısı, ekonomisi, gastronomisinden daha fazla istifade edilebilmesi sağlayacaklarını belirten Şahin, bu amaca ulaşmak için Endonezya’dan bir şehir ile “kardeş şehir” protokolü imzalayacaklarını söyledi.

KALKINMA YOLCULUĞU

Amaçlarının kentin kalkınma yolculuğunda Gaziantep’e daha çok katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Şahin, “Burada arkeoloji ve gastronomi en önemli gücümüz ama sanayi ve ticaret hacmimiz de unutmuyoruz. Bir büyükelçi gelip iki gün boyunca Gaziantep’i geziyor ve ‘biz bu şehir ile çalışmak istiyoruz’ diyorsa bu kentin potansiyelinin ne kadar geliştiğini gösteriyordur. Ben ve arkadaşlarım da bu talepleri hızlı bir şekilde yerine getirmek ve bu kente daha çok turist gelmesini sağlamaktır” diye konuştu.

ÇALIŞMA YAPILACAK

Gaziantep’in halı, gıda, makarna, bulgur, ayakkabı ve makine yan sanayi alanında çok iyi olduğunu ifade eden Şahin, Endonezya’nın bu alanları değerlendirebileceğini kaydetti. Şahin, Endonezya’dan 600 bine yakın Hac ve Umre’ye giden vatandaşların Türkiye üzerinden gittiğini ve bunların Büyükelçi Wardana’nın girişimleri ile Gaziantep’e getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu insanlara Gaziantep’in turizm ve gastronomi alanındaki çalışmalarını tanıtmak istediklerini ifade eden Şahin, bu yönde bir altyapı çalışması yapacaklarını belirtti.

İLİŞKİLER GELİŞECEK

Büyükelçi Wardana ise, iki günlük ziyareti esnasında birçok işadamı ile görüştüğünü ve ekonomi alanında daha çok ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Her iki ülkenin 2015 yılında bir toplantıda verdikleri ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkması hedefinin devam ettiğini aktaran Wardana, Türkiye ekonomisinin bu doğrultuda iyi olduğunu kaydetti. Her iki ülkenin G20 üyesi olduğunu, bunun yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da ikili çalışmaların yapılabileceğine vurgu yaptı. Wardana, ülkesinden Hac ve Umre ziyaretçisinin yüksek rakamlarda olduğunu ve bu sayının 600 bin dolaylarında bulunduğunu, bu vatandaşları Türkiye üzerinden Gaziantep’e getirebileceklerini yineledi. HABER MERKEZİ