AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerde rastgele ateş açılması sonucu Gaziantep’te 4 kişinin hayatını kaybettiği 20 kişinin yaralandığı olayların kardeşi kardeşe düşürmek üzere planlanan büyük bir oyun olduğunu söyledi.
Birkaç gündür başta Gaziantep olmak üzere yurt genelinde meydana gelen eylemlerin yine başta Gaziantep olmak üzere ülkenin huzurunu bozmaya yönelik olduğunun altını çizen Uzer, “Gerek bu milletin gerekse de Gaziantep’in, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, kimse bozamayacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın" dedi.
Herkesi sağduyulu olmaya davet eden Uzer, “Yaşanan olaylarda kardeş kanı akıtıldı. Şu an kardeş kanı akıyor. Akan kan ve olaylar biran önce sona ermeli. Provokasyona gelinmemeli. Gaziantep huzur ve barış kentidir. Huzur ve barışa Kürt Türk demeden birlikte sahip çıkmalıyız. Kardeşliğimizi ve birliğimizi bozmaya çalışanlara prim vermemeliyiz. Çözümün adresi sokaklar değildir. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bu protestoların hiçbir faydası olmayacağı gibi kazananı da olmayacaktır. Bugün yaşanan olaylarda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Protestolara biran önce son verip, sokaklarda canlarını tehlikeye atan insanlarımızın tamamına ayrım yapmaksızın sağ duyulu olmalarını tavsiye ediyorum. Bu gemide hep birlikteyiz. Gemiyi batırırsak hepimiz zarar görürüz. Bu olayların devam etmesi durumunda hepimiz kaybederiz, Türkiye kaybeder” diye konuştu.
Oynanan büyük oyunu herkesin görmesi gerektiğini belirten Uzer, Kobane’nin bahane olduğunu çözüm sürecinin başarıya ulaşmaması için çaba gösterenlerin huzur ve kardeşlik kenti Gaziantep’i karıştıramayacaklarının altını çizerek Gazianteplilerin provokasyonlara karşı uyanık olması gerektiğini hatırlattı.