Yine maganda kurşunu, yine ölüm… Çok değil bir kaç ay önce 16 yaşında Mustafa Yavuz, 8 yaşında Yağmur Yıldız ve Pınar Keklik'in hayatına mal ol olan maganda kurşunu bu kez hamile bir anneyi oğlundan kopardı… 4 aylık hamile olan 21 yaşındaki Hülya Tilki karnındaki bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti, 1.5 yaşındaki Mustafa Tilki ise yoğun bakıma kaldırıldı… Nereden geldiği belli olmayan kurşunların hedefi olan Hülya Tilki'nin karnındaki bebeğiyle ile ölmesi yürekleri dağladı. Amca Ökkeş Tilki, "Bu insanlık dışı bir durum. Bunu yapanların bir an önce bulunup, adalete teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

HÜLYA GÖĞSÜNDEN ALDI

Olay, dün gece Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. 3 yıllık evli Hülya- Adem Tilki çifti, çocukları Mustafa ile birlikte akraba ziyaretine gitti. Ziya Gökalp Caddesi'ndeki amcası Ökkeş Tilki'nin evinin önünde oturan Hülya Tilki ve oğlu Mustafa'ya, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunlar isabet etti. Hülya Tilki göğsüne, minik Mustafa ise karın boşluğuna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

OĞLU YOĞUN BAKIMDA

Hülya ve Mustafa Tilki, yakınları tarafından hemen otomobille Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne götürüldü. Hastanede tedaviye alınan, ikinci çocuğuna 4 aylık hamile Hülya Tilki, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Minik Mustafa ise yoğun bakıma alındı. Mustafa'nın hayati tehlikesi devam ederken, Hülya Tilki'nin cesedi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

AİLE YASTA

Yeğeninin ölümü ile şoke olan Hülya Tilki'nin amcası Ökkeş Tilki, yaşananları şöyle anlattı: "Evin önünde çay içerken, birden ateş seslerini duyduk. Oturduğumuz yerin alt tarafından gelen kurşunlar yeğenim Hülya Tilki'ye ve kucağındaki oğlu Mustafa'ya denk geldi. Kurşunların isabet etmesiyle yeğenim ve oğlu yere yığıldı. Onları hastaneye yetiştirme çabasındayken, ortalık karıştı ve kimin ateşlediğini bulamadık. Düğünlerde sıkıyorlar, canlar kaybediliyor. Biz de canımızı kaybettik ama yine de millet ders almıyor. Haftalardır şehit haberlerini duyuyoruz, yüreğimiz yanarken dün gece biz de şehit verdik. 4 aylık hamile yeğenimi kaybettik, kucağındaki çocuğu da yaralı. Bu insanlık dışı bir durum. Bunu yapanların bir an önce bulunup, adalete teslim edilmesini istiyoruz."

ŞÜPHELİLER ARANIYOR

Jandarma, Hülya Tilki'nin ölümüne, oğlu Mustafa'nın da yaralanmasına neden olan şüphelinin kimliğinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan cenaze, yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi alan yakınları Burç Mahallesi'ne götürdü. Tabutu gören aile yakınları gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi. Cenaze, Cuma namazını müteakiben kılınan namazın ardından kasaba mezarlığında defnedildi. Jandarma, silahı ateşleyen magandanın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatırken, talihsiz kadının yakınları magandalara öfke kustu. Magandaların bulunarak cezalandırılmasını isteyen aile yakınları, herkesin rastgele etrafa ateş açtığını iddia etti. DHA - AA - İHA