Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doçent Doktor Metin Şahin, Gaziantep’in son yıllarda birlik ve beraberlik içinde önemli başarılara imza attığını söyledi.

Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Hatay’da bölge de ki taekwondocularla bir araya gelen Şahin, federasyonun son yıllarda ki çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Dünyadaki mülteci akımından en çok nasibini alan Güneydoğu Anadolu bölgesine yerleşen çocuklara taekwondo sporuyla sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Şahin, gençliğin eğitimi ve rehabilitesinde çok büyük rol üstlendiklerini ifade etti.

Dünyanın ilk üç ve Avrupa’nın iki ülkesinden biri olduklarını aktaran Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin şehre Avrupa ve Dünya şampiyonluğu getiren sporculara daha fazla destek vermeleri durumunda isimlerini daha fazla duyuracaklarını ekledi.

BAŞARILARA İMZA ATILDI

Türkiye Taekwondo Federasyonunun 2015 yılında büyük başarılara imza attığını söyleyen Federasyon başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, “Bu seneye olimpiyatlara geçiş yılı olarak önemli yıl dönemdi bizim adımıza. 2016 yılında da aynı başarıyı sürdürdük ve Avrupa şampiyonasında büyük bir başarıya imza atarak 5 final ve akabinde 7 madalya ile Avrupa takım ikinciliğini elde ederek 50 ülke arasında önemli başarıya imza atıldı” dedi.

FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu aktaran Şahin, “Sportif başarının yanı sıra aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye taekwondo federasyonu farkını gösteriyor. Mülteci çocuklarıyla ilgili örnek projelerimiz var. Sadece yarışmacı olarak değil aynı zamanda gençliğin eğitimi ve rehabiletesinde çok büyük rol üstlenmiş durumda. Bu arada Gaziantep ve civarda ki bütün illerde faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada ki arkadaşlarımız çok büyük gayretlerle hem milli takıma sporcu yetiştirme de hem de sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek genç kuşaklarımızla en iyi şekilde ilgileniyorlar ve bu da çok çok sevindiriyor” dedi.

MADALYALAR ALIYORUZ

Ülke genelinde lisanslı sporcu sayısının 4 yüz bini geçtiğini ifade eden Şahin, “Bu çok önemli bir rakam ama biz bununla yetinmeyip daha fazlasını istiyoruz. Sadece madalyalarla yetinmeyip aynı zamanda ülkesini seven, ülkesi adına her türlü fedakârlığı yapan bir gençliğin yetiştirilmesinde de önemli rol üstlenmiş durumdayız, bunu da yapmaya gayret edeceğiz. Ben 12 yıllık federasyon başkanlığım sürecinde gelinen noktanın çok iyi olduğu kanaatindeyim. Verilerde bunu gösteriyor her yıl hem Avrupa hem de Dünya şampiyonalarında ve uluslararası turnuvalarda büyük madalyalar alıyoruz. Dünyanın ilk üç ülkesinden biriyiz Avrupa’nın da birincisi veya ikincisiyiz. Bu da şunu gösteriyor yaptığımız çalışmalar, arkadaşlarımız vefakar ve cefakarca gayretleri Türk milletinin yüzünü güldürmeye devam edecektir. İnşallah olimpiyatlarda da en iyi dereceleri alacağımıza ümit ediyorum” dedi.

ÖNEMLİ MİSYON ÜSTLENDİK

Sadece sportif anlamda değil aynı zamanda sosyal faaliyetlerle de Türkiye taekwondo camiası ile sürekli bir arada olmayı tercih ettiklerini aktaran Şahin, “Kendi aramızda önce sevgiyi idrak ediyoruz. Kaynaşma, beraberlik, istişare ve destek çok önemlidir bu anlamda da bir misyon üstlendik. Sayımız çok fazla olmasına rağmen ayrık değiliz bu birlikteliğimiz başarımıza da yansıyor. Ülkemizin başarıya, morale ve motivasyona ihtiyacı var, biz bir stk’yız. Aynı zamanda bir kamu kuruluşuyuz, bütün bunların içinde barınan ve bu işi seven, ülkesini seven fedakâr olan hesabıyla özellikle Ramazan ayında manevi değerlerimizin öne çıktığı noktada beraberce hem kaynaşma, hem birlik beraberliğimizi pekiştirme ve hem de gelecekle ilgili istişareler yapıyoruz. Bunlardan çok memnunuz, Ramazan ayının manevi değerleri içerisinde kardeşliğimizi daha da pekiştiriyoruz ve daha da büyük başarılara adım atma yolunda ilerliyoruz” dedi.

GENÇLERE YATIRIM BAŞARIYI GETİRİR

Taekwondo branşında tesislerin önemli bir kriter olduğunu belirten Şahin, “Tesisleri son yıllarda Gençlik ve spor bakanlığımızın gayretleriyle yapılıyor. Biz amatör spor dallarında antrenman tesislerinin daha çok olması, gençliğin antrenmanlara katılması ve performans sporuna yönlendirilmesi daha faydalı olacaktır. Bu nokta da ülkemizin çok eksiği vardır ama son dönemlerde yapılan tesisleşmeye baktığımız zaman hakikaten bakanlığımız büyük gayret içinde. Burada olimpiyatlara hazırlanma projesinde TOHM projesini üretti ve daha da insan kaynaklı bir takım projelerin olduğunu görüyoruz. Her şeyden önce insan kaynağı olmadığı sürece yapacağınız tesisler hiçbir işe yaramaz bu tesis ve insan kaynağını tamamladığımız zaman 25 milyona yakın Türkiye’de ki genç nüfusa yatırımlarla çok büyük başarılar elde edebiliriz” dedi.

BÜTÜN HALİNDE HAREKET EDİYORLAR

Gaziantep taekwondonun son yıllarda göstermiş olduğu performansın dikkat çekici olduğunu kaydeden Şahin, “Avrupa ve Dünya şampiyonu çok önemli sporcular çıkarttı ve bunlar büyük başarılar elde ettiler. Gaziantep’in birlik ve beraberlik içinde ileride daha büyük başarılara imzalar atacağı kanaatindeyim. Bir bütün halinde hareket ediyorlar, Gaziantep sanayileşmesi ve şehirleşmesiyle ülkemizin en nadide şehirlerinden biridir. Sportif anlamda da son yıllarda elde ettiği başarılar taktire şayandır ve bu konuda ki çalışmalarını da taktirle izliyorum. Gaziantep’e destek noktasında elimden gelen gayreti gösteriyorum. İnşallah Gaziantep daha büyük başarılara imza atacaktır, çünkü hem gençlerde hem de yıldızlarda iyi sporcular yetiştirildiğini gözlemliyorum. Belediyelerde veya diğer kamu kuruluşlarında eksiklikler olabilir bunlar çoğaldıkça, gençlere imkan verildikçe daha büyük başarılar elde edilecektir. Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanım gençlere ve spora sahip çıkıyorlar ama kendilerine Avrupa şampiyonluğu getiren taekwondocularımıza biraz daha fazla değer verip sahip çıkarlarsa Gaziantep’in sesini olimpiyatlarda, Avrupa’da ve Dünya’da isimlerini daha çok duyuracaklarına inanıyorum” dedi.

ÜLKESİNİ VE BAYRAĞINI SEVEN GENÇLER YETİŞECEK

Sosyal sorumluluk çerçevesinde gençlerin spora kazandırılmasını her zaman desteklediklerini açıklayan Şahin, “Gençlerin yanlış alışkanlıklar ve yanlış yönlere itmesi noktasında da büyük bir çalışma ve gayret içindeyiz. Antrenörlerimiz de önemli çalışmalar yapıyorlar, biz Güneydoğu Anadolu Bölgesinde neslin kaybolmaması noktasında ülkesini ve bayrağını seven, iyi bir vatandaş modelini ortaya çıkartmak adına çalışma içerisindeyiz. Bu anlamda antrenör sayımızı arttırdık, arkadaşlarımız fedakârca çalışıyor. Mülteci kamplarında çalışan arkadaşlarımız sporcular yetiştiriyorlar. Bize düşen görevi elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Avrupa federasyonundan görevlileri getirterek bölgede ki mülteci çocuklarla yapılan projelerimizi ve Kore büyükelçiliğinde ki bazı sistemleri de buraya dahil ederek bir takım projelerle Güneydoğu’da ki gençliğin gelişmesinde daha çok katılımcıların yetişmesi konusunda çalışmalar yapmaktayız. Önemli olan her kurum kendi üzerine düşen görevi yaparsa ülkemizde ki bölücü terör örgütlerinin önünü kesmiş oluruz” açıklamalarında bulundu.

HABER RÖPORTAJ: MUHARREM TÜRKOĞLU