(İHA) - Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Aile hekimliğinden sonra artık bütün ailelerimizin aile diş hekimleri de olacak” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep’te Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşıyaka Semt Polikliniği’nin açılışını yaptı. Açılışa Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Gaziantep Milletvekili adayı Canan Candemir Çelik katıldı. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada Adalet ve Kalkınma Partisi olarak partinin kuruluşundan bu güne insanı yaşatmanın ve insanı yüceltmenin peşinde koşan bir yönetim anlayışıyla, bir siyaset anlayışıyla 2002 yılından bugüne kadar gece gündüz demeden koşan, arkalarında bir taraftan eserler bırakırken, bir taraftan yeni yeni hedefler, yeni yeni projelerle Türkiye’yi ve bu milleti muasır medeniyet seviyesi üzerindeki hedefe taşımaya çalıştıklarının altını çizdi. Bakan Müezzinoğlu, “Bakınız 2002’de ağız diş sağlığı merkezi olarak toplam sayı 34, bugün bin 500’ün üzerinde ağız diş sağlığı merkezi yaptık” dedi.

“AİLE HEKİMLİĞİNDEN SONRA ARTIK BÜTÜN AİLELERİMİZİN AİLE DİŞ HEKİMLERİ DE OLACAK”Bakan Müezzinoğlu, verdiği müjde ile bütün ailelerin aile diş hekimleri olacağını söyleyerek, “Şimdi yeni bir uygulamaya başlıyoruz. Aile hekimliğinden sonra artık bütün ailelerimizin aile diş hekimleri de olacak. Şimdi ardından 20 tane de ambulans dağıtıyoruz” diye konuştu.
“617 tane toplam ambulans vardı bu ülkede” diyen bakan Müezzinoğlu, “Yalnız bu yıl Ocak ayında Sayın Başbakan’ımızın öncülüğünde 800 ambulansı bir seferde bu ülkeye dağıttık. İki buçuk yılda 2 bin 100 ambulans dağıttık. Şimdi 2000’li yıllarda ambulans helikopterleri nasıl duyuyorduk, ambulans uçağı nasıl duyuyorduk, şöyle duyuyorduk; Almanya’dan Antalya’ya tatile gelen Alman turist, Antalya’da kaza yapmış ve Almanya’yı aramış, Almanya’dan ambulans uçak gelmiş, Alman vatandaşı almış, Almanya’ya götürmüş. Vay anasını ya. Biz o günleri görmeyiz, biz o hizmeti alamayız dedirtiyorlardı. Birileri de şunu diyordu, bu millet zaten o hizmete layık değil. Ama o muhtar bile olamazsın dedikleri Recep Tayyip Erdoğan ne dedi; Almanya’da ne varsa Türkiye’de de olacak diyor” şeklinde konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, sağlıktaki başarının en önemli lokomotifinin hekimlerin, sağlık çalışanlarının 24 saat gece gündüz demeden vatandaşların yanında olması olduğunu belirtti.
Vali Yerlikaya ise, Gaziantep’te üç tane ağız ve diş sağlığı merkezi olduğunu belirterek, kentin Suriye, Irak ve bütün Ortadoğu’nun sağlık merkezi olmaya namzet bir şehir olduğunu vurguladı. Vali Yerlikaya, “Devletimiz, hükümetimiz bu gerçeği gördü. Türkiye’nin genelinde sağlık dönüşümüyle beraber Gaziantep’teki sağlıkta dönüşüm de bölgenin sağlık merkezi yapmak amacıyla düşünülmüştür” dedi.
Milletvekili adayı Canan Candemir Çelik de, Bakan Müezzinoğlu’na yoğun programı arasında Gaziantep’e verdiği değeri gösterip, zaman ayırdığı için teşekkür etti. Çelik, “Gaziantep’imiz 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 372,5 milyon sağlık yatırımıyla rahatlığa kavuştu. İnşallah sizlerin bu hizmetlerdeki desteğinizi biz her zaman öğünerek anlatıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yine yatırımların arkasının kesilmeyeceğini biliyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, açılışını yaptığı Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşıyaka Semt Polikliniği’ni gezdi.