Gaziantep Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, 2015 yılının şoför esnafı açısından çok sıkıntılı geçtiğini, Gaziantep'i neredeyse bedava taşıdıklarını söyledi. Dolmuştan otobüse dönüşme süreçleriyle ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Sofu Çolak, "Otobüs olmadığımız için ruhsatta alamıyoruz. Biz otomüs müyüz, otobüs değil miyiz? Aracın ruhsatı var, durağın, hattın ruhsatı yok. Biz otobüs müyüz değil miyiz biz bunun açıklanmasını istiyoruz. Otobüssek ruhsatımız nerede?" dedi.

HATTIN RUHSATI YOK

65 yaş üstünü bedava taşımaları, yüzde 70 özürlülüğün yüzde 40'a çekilmesinin şoför esnafına darbe üstüne darbe vurduğunu belirten Sofu Çolak, "Bir fırıncı ekmeği bedava veriyor mu, bir terzi elbiseyi bedava dikiyor mu? Peki şoför esnafı niye ücretsiz taşısın? Bütün kabadayılık bonkörlük dolmuşun üzerinden yapılıyor. El kesesinden kabadayılık çok kolay, önemli olan kendi kesenden kabadayılık edeceksin. Bunlardan dolayı 2015 çok sıkıntılı geçti. Otobüse dönüşüm için 300-400 milyar borçlandık. Otobüs olduk dedik. Ancak ruhsatı alamıyoruz. Otobüs olmadığımız için ruhsatta alamıyoruz. Biz otomüs müyüz, otobüs değil miyiz? Ruhsat yok, kara düzen. Aracın ruhsatı var, durağın, hattın ruhsatı yok. Biz otobüs müyüz değilmiyiz biz bunun açıklanmasını istiyoruz. Otobüssek ruhsatımız nerede? Bu meclis kararıyla bize verildiyse, meclis kararı, UKOME kararı varsa benim ruhsatım verilmeli" diye konuştu.

GÜZELBEY'İN VERDİĞİ ZAMMI GERİ ALDILAR

2016 yılından da çok umutlu olmadıklarını dile getiren Çolak, 3 yıldan beri zam alamadıklarını, Asım Güzelbey'in verdiği zammın kendilerinden geri alındığını öne sürdü. Çolak, "Asım Güzelbey'in verdiği zammı bizden geri aldılar. 1.5 TL olan öğrenci 1.25 kuruşa çekildi. Önceden belediyelerin aktarmaları ücretliydi. Belediye otobüsünden raylı sisteme veya raylı sistemden belediye otobüsüne bindiğinizde belli oranda indirim yapılıyordu. Ancak şu anda belediye otobüsünden raylı sisteme, raylı sistemden belediye otobüsüne 1 saat içerisinde binerseniz 1 bilet geçerli olacak. Bu yönde duyumlarımız var, bu bize kinci bir darbe" dedi.

PARA ALAMAZSAK BELEDİYE PERSONELLERİNİ TAŞIMAYACAĞIZ

10 yıllık ihale yapılacağı yönünde bilgiler aldıklarını söyleyen Çolak, "Bizim 300-400 milyar borcumuz ne olacak? Bu konuyu da mahkemeye taşıyacağız. Gittikçe kötüye gidiyor. Belediye personelinden 3 bilet parası kesiliyor, bizim alacağımız parayı mavi otobüslere veriyorlar. 1 lira daha bize verilmiş değil. Belediye personelleri binmesin o zaman. Yılbaşından sonra belediye personelini bize para vermezlerse taşımayacağz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR