Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Bölge İdare Mahkemesi’nin Gaziantep’e kurulmasına tepki göstererek, “Adana bir kez daha yok sayılmış, yetki ve sorumluluk sahiplerinin üzerlerine düşeni yapamamaları nedeniyle Adana'nın sahipsizliği bir kez daha tescillenmiştir” dedi.

Çıtırık, İdari Yargıda yapılan değişikliklerle, Bölge İdare Mahkemelerinin yerine Bölge İstinaf Mahkemeleri kurulduğunu ve ülke genelinde hizmet veren 26 mahkemenin sayısının da 8'e düşürüldüğünü belirterek, "Haricen edindiğimiz bilgilere göre, 26 Eylül 2014 günü Adalet Bakanlığı oluruyla Bölge İdare Mahkemeleri’nin hangi illere kurulacağı belli olmuştur. Bu iller İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Samsun, Erzurum ve Gaziantep'tir. Akdeniz Bölgesinde İstinaf Mahkemeleri kurulmadığı gibi, Adana ve Antalya illeri yetki alanında Konya İstinaf Mahkemelerine bağlanmıştır” dedi.

Yaşanan gelişmelerin son derece üzücü olduğunu kaydeden Başkan Çıtırık, “Adana bir kez daha yok sayılmış, yetki ve sorumluluk sahiplerinin üzerlerine düşeni yapamamaları nedeniyle Adana'nın sahipsizliği bir kez daha tescillenmiştir. Ülkemizin 3. Bölge İdare Mahkemesi ilimizdeyken, dosya sayısı, iş yoğunluğu, bölgesel konumu, sosyal-ekonomik gelişmişliği ve tarihsel yeri gibi özellikler dikkate alınmayarak ve Akdeniz Bölgesinde İstinaf mahkemesi kurulmayarak, Adana'nın siyaseten cezalandırıldığı olgusu ön plana çıkmıştır” diye konuştu.

Çıtırık, bu gelişmeler karşısında Adalet Bakanlığının, tüm verileri yeniden dikkate almasını, Adana'da istinaf mahkemesinin kurulması için gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi. İHA