Ulusoy, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Türkiye-Irak ilişkilerinin Gaziantep vasıtasıyla geliştirileceğini söyleyerek, tüm yerli turistlere Gaziantep'in görülmesi için çağrıda bulundu.

Gaziantep ile Irak'ın bazı şehirlere uçak seferlerinin başlatılacağını ve bunun da iki ülke insanı arasındaki ilişkileri geliştireceğini belirterek, "Tur seferlerinde daha dikkatli olacağız. Daha ölçülü olup yolumuza devam edeceğiz. Dünyanın en güzel kültür varlıklarından biri olan Göbeklitepe’ye herkesi bekliyoruz. Gaziantep'e herkesi bekliyoruz. Erbil'den Antep'e Bağdat'tan Antep'e, Basra'dan Antep'e Irak seferleri başlatıp, hem Gaziantep'teki gastronomiye destek, hem de Irak ile birlik, beraberlik ve komşuluğumuzu en iyi şekilde geliştirmek istiyoruz. Gaziantep bu konuda duyarlı ve istekli Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çalışmaları var" şeklinde konuştu.

ORANLAR ARTTI

Yerli turistlere Gaziantep'e gitmeleri için çağrıda bulunan Ulusoy, "Ben kendi vatandaşlarımıza şunları söylüyorum, Gaziantep’i görün, Hatay’ın mutfağını tadın, Şanlıurfa’da Göbeklitepe’yi görün" diye konuştu. Ulusoy, uluslararası bir firmanın yaptığı çalışmaya göre tur seferlerinde hedef olan 5 milyon ziyaretçi sayısının aşılarak, 8 milyonu ulaşıldığını, bu seneki rakamların geçen yılki Mayıs ve Ocak ayları arasındaki oranlara göre yüzde 76, Temmuz ayına göre ise yüzde 100 arttığını kaydetti. İHA