(İHA) - Gaziantep’e havayolu kargo taşımacılığı alanında yatırım yapmak isteyen Magdeburg Cochstedt Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Vornhagen ve beraberindeki heyet, İpekyolu Kalkınma Ajansını (İKA) ziyaret ederek, bölge hakkında bilgi aldı. Verdiği desteklerin yanı sıra yerel düzeyde yatırım ortamını iyileştirme konusunda yatırımcılara danışmanlık yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı, bölgenin kalkınmasında önemli rol oynuyor.
Gaziantep’e havayolu kargo taşımacılığı alanında yatırım yapmak isteyen “Magdeburg Cochstedt Uluslararası Havalimanı” Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Vornhagen ve beraberindeki heyete bölge hakkında sunum yapan Gaziantep Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Gaziantep yatırım ortamı, yatırımlarda devlet destekleri, Gaziantep’in lojistik alanındaki projeleri konularında Alman yatırımcıları detaylı bilgilendirdi.
Toplantıda, Gaziantep’in artan ihracatı karşısında lojistik alanında yatırımların hızlanması gerektiği ifade edilirken kara ve deniz taşımacılığının yanısıra havayolu kargonun da öneminin giderek arttığı vurgulandı. Gaziantep’te Avrupa’ya havayolu kargolarının ulusal hava firmalarıyla yapıldığını, fakat yetersiz olduğunu vurgulayan Gaziantep Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Vakkas Koca, kurulacak sistemle Gaziantep’te Almanya’ya direk kargo seferlerinin başlayacağını ve buradan tüm Avrupa ülkelerine dağıtım yapılabileceğine dikkat çekti.
Magdeburg Cochstedt Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Vornhagen ise, Gaziantep’i Türkiye’de merkez olarak seçmesinin en büyük sebebinin tarihi İpekyolu üzerinde olması ve hızla artan ticareti olduğunu dile getirerek, Gaziantep’e kuracakları sistemi Suudi Arabistan, Çin, Tacikistan, Rusya’ya da kurarak havada bir İpekyolu ağı kurmak istediklerini dile getirdiler.
Bilgilendirme toplantısı sonrası Gaziantep’in önde gelen firma ve kurum temsilcileri ziyaret edilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Söz konusu toplantılar kapsamında Gaziantep’in önde gelen ihracatçı firmaları ve ihracat potansiyeli yüksek olan firma temsilcileri, böyle bir yatırımın bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte ve gerekli olduğunu ifade etti.