Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gaziantep'e yapacağı ziyaretin orada bulunan çok sayıda sığınmacının durumunu görme amacını taşıdığını söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABKonseyi Başkanı Donald Tusk ve ABKomisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Gaziantep'e yapacağı ziyaretin orada bulunan çok sayıda sığınmacının durumunu görme amacını taşıdığını söyledi. Merkel'in Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.


TÜRKİYE ZİYARETİNDEN BEKLENTİLERİ SORULDU

Burada cumartesi günü Türkiye'ye yapacağı ziyarete ilişkin beklentileri sorulan Merkel, "AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans ileTürkiye'ye yapacağımız seyahatin amacı çok sayıda sığınmacının bulunduğu Türkiye-Suriye sınırındaki Gaziantep'te durumu görmektir." dedi.

"NELERE İHTİYAÇ DUYULDUĞUNU GÖRMEK İSTİYORUM"

Sığınmacıların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Türkiye'ye 3 milyar avro verilmekte olduğunu söyleyen Merkel, burada ilk uygulamaları yola koymayı ve nelere ihtiyaç duyulduğunu görmeyi istediklerini kaydetti. Bunun ikili değil, AB çerçevesinde bir ziyaret olduğunu vurgulayan Merkel, yapılması gerekenlere ve nelerin daha hızlı yapılabileceği konusunda izlenim edinmek istendiğini belirtti.

ULUSLARARASI GÜNDEMDE OLAN KONULAR ELE ALINACAK

ABD Başkanı Barack Obama'nın Almanya'nın Hannover kentine yapacağı ziyaret kapsamında Fransa, İtalya ve İngiltere devlet ve hükümet başkanlarının da katılacağı bir toplantının gerçekleştirileceğine işaret eden Merkel, Suriye, Rusya-Ukrayna ve sığınmacılar gibi uluslararası gündemde olan konuların ele alınacağını kaydetti.

"GÜNCEL KONULARDA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMA İMKANI VERİYOR"

Merkel, bu ülkelerin temsilcilerinin katıldığı benzer bir toplantının Antalya'da düzenlenen G20 Zirvesi'nde yapıldığına işaret ederek, bu toplantının güncel konularda fikir alışverişinde bulunma imkanını verdiğini ifade etti.