Sahan Restoran ve Eataly Restoran tarafından yılın en önemli organizasyonlarından birine imza atıldı. Davetlilere Gaziantep mutfağından ve İtalyan mutfağından yemekler ikram edilirken Gaziantep’in tanıtımı yapıldı.
Zorlu Center’de bulunan Ünlü İtalyan Restoranı Eataly Restoran’da gerçekleştirilen programda Sahan Gaziantep’in el sanatları ve etnografik ürünlerinin yanı sıra mutfak kültürünün önde gelen yemekleri konuklara ikram edildi.
Burada gerçekleştirilen lezzet şölenine katkı sunan Yazar Ahmet Ümit, İstanbul’da yapılan bu organizasyonun önemine değinerek, “Bugün burada yapılan bu organizasyon gerçekten çok önemli. Bilindiği gibİ Gaziantep mutfağı çok büyük ve dünya çapında önemli bir mutfak. Diğer tarafta da Eataly gibi dünya çapında restorantlar zinciri var. Burada bir özellik var geleneksel tatlara önem gösterilerek mutfaklarında yer veriyorlar. Bu anlamda Sahan Restoran ile Eataly restoranlarının iş birliğini görüyoruz” dedi.
Yazar Ahmet Ümit, Tahir Tekin Öztan ile birlikte her fırsatta Gaziantep mutfağı ve kültürünü Türkiye'de ve yurt dışına açılarak dünya genelinde tanıtmak istediklerini belirterek, “Bu çalışmaya bir Gaziantepli olarak destek vermek istedim. Bu şekilde bir oluşum gerçekleştirdik ve gazeteci dostlarımızla bu sofrada buluştuk. Burada gazeteci arkadaşlara Sahan Restoran tarafından yapılan Gaziantep’in yöresel yemekleri ve Eataly’nin İtalyan yemekleri ikram edildi. Italya ile de bazı ortak kültürlerimizde var ve bugün burada bu iki kültürün buluşması gerçekleşti diyebiliriz. Burada iki kültürün büyük bir şölenini gördük” diye konuştu.
5 gün boyunca Gaziantep yemekleri ikram edilerek hazırlanan stantlarla da Gaziantep’in tanıtımının yapılacağını ifade eden Yazar Ümit, “Yani burada Gaziantep’e dair ne varsa görebilirsiniz. İlk gün olmasına rağmen gerçekten çok ciddi bir katılım var. Konuklarımız özellikle Gaziantep ve İtalyan mutfağının buluşturulmasının bir lezzet şölenine dönüştüğünü bizlere ifade ettiler” şeklinde konuştu.
Gece boyunca Gaziantep’in bir birinden lezzetli yemek, salata ve tatlıları İtalyan Mutfağı ile birlikte servis edildi. Sahan Restoran personelleri tarafından yapılan Gaziantep yemekleri katılımcılardan tam not aldı.
Öte yandan, Gaziantep’in sahip olduğu gastronominin dünya genelinde tanıtılmasının hedeflendiğini açıklayan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, İtalyan mutfağı ile Gaziantep mutfağını bir araya getirerek bir kentin gastronomi zenginliğini gözler önüne serdiklerini belirtti.
Öztan, “Bizim için önemli olan sahip olduğumuz değerlerimizi önce tanımak, sonra korumak ve tanıtmaktır. Bugün dünya gastronomi turizminden en fazla pay alan ve ülke mutfağı ile ön plana çıkan İtalya sahip olduğu mutfak kültürünü katma değere çevirerek büyük paylar elde etmiştir. En az İtalyan mutfağı kadar zengin olan Gaziantep mutfağını bu güne kadar birçok ülkede ve platformda tanıtma şansımız oldu. Bir ülkenin tanıtımı o ülkenin mutfağından geçer sloganından yola çıkarak yürüttüğümüz bu çalışmalarımızın başarılı olması için üstlendiğimiz misyonumuzu sürdüreceğiz. Bizim için önemli ve stratejik bir faaliyet olan bu organizasyonda İtalya’nın en büyük restoranlar zinciri olan Eataly Restoran’ın Zorlu Center’de ki yerinde 4 gün boyunca gerek mutfak kültürümüzü gerekse el sanatlarımızı ve etnografik eserlerimizi sergileme ve tanıtmaya başladık. Gaziantep’in Kültür Elçisi Değerli Dostum Ahmet Ümit’te bu süreçte her zaman olduğu gibi bizlere desteklerini esirgememekle. Bugün düzenlediğimiz toplantıyla İtalyan ve Gaziantep mutfağını yan yana sergileyerek konuklarımızla paylaştık. Etkinliklerimiz 4 gün boyunca sürecek“ dedi.