Fetö mağduru Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz Alleben Toplantısı’nda konuştu. “Sınırımızdaki Gelişmeler ve Gaziantep” konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Yavuz, Gaziantep'e övgüler yağdırarak, "Bir ülkenin 24.000 nüfusunun 6.317’sini şehit veren, çalışan üreten çabalayan , vatanını ve milletini seven Gaziantep gibi bir şehri varsa o ülkenin sırtı yere gelmez” dedi.

ESAD'LA İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

Suriye meselesinde yapılan hataları ve bu noktaya nasıl gelindiğini özetleyen Yavuz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının haklılığı ve doğruluğundan bahsederek sonraki süreçte mutlaka Esad rejimi ile işbirliği yapılması gerekliliğini vurguladı. Yavuz, "Aksi halde bizim için sorunlar bitmeyecek ve daha da artacaktır" dedi.

HER TÜRLÜ VESAYET REDDEDİLMELİ

'Ülkede yaratılan kamplaşma en esaslı sorundur, bu sarmaldan çıkılmalıdır' diyen Yavuz, "Ülkenin vesayet savaşlarına değil ,her türlü vesayeti reddeden bir zihniyete ihtiyacı vardır. Görünen o ki ;kısa vadede olmasa da o zihniyet kendisini inşa etme becerisini gösterecektir. İnşa edilmek durumunda olunan zihniyetin yapı taşlarını ,her şeyden önce devletin liyakate dayalı olarak yapılandırılması , iç ve dış barış için laiklik ipine tutunulması, çağdaş hukukun hayata geçirilmesi ve “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” un benimsenmesi oluşturmalıdır.” diye konuştu. HABER MERKEZİ