Gaziantep Üniversitesinde eğitim alanı konut alanına çevrilmiş

Gaziantep Üniversitesi'nde çocuk hastanesi yapılacağı gerekçesiyle 500'e yakın Antepfıstığı ağacının kesilecek olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Ancak ilginç ve olmaz bu kadar dedirten gelişmeler de bu sayede ortaya çıkıyor. Gazetemizin gündeme getirdiği bu kıyım kararının gerçekleşmesinin arkasında, bir de yine Üniversite içerisinde konut alanı için meclisten karar çıkartıldığı ortaya çıktı. Şehitkamil Belediye meclisinde, bazı CHP'lilerin de onay verdiği İmar planında üniversite gelişme ve fıstık araştırma gelişme alanı olarak geçen alanın, 85 bin m2'sinin eğitim alanından çıkarılarak konut alanına çevrilmesi de yeniden gündeme geldi.

CHP'li meclis üyeleri Hasan Şencan ve Zeynel Güçyetmez, ağaç kıyımının yanısıra imar planında Üniversite Gelişme Alanı ve Fıstık Araştırma Gelişme alanı olarak geçen alanın bir bölümünün eğitim alanından, konut alanına çevrilmesine itiraz etiklerini hatırlatarak, bu konuda da mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

GÜÇYETMEZ: YETİŞMİŞ AĞAÇLAR YOK EDİLECEK

CHP'li meclis üyesi Zeynel Güçyetmez, "Üniversite Gelişme alanı toplamı 175 bin m2. Burası resmi kurum alanı. 175 bin m2'lik alanının 85 bin m2'si konut alanına çevriliyor. Burada belediyenin, fıstık araştırma enstitüsünün ve vatandaşın mülkiyeti var. Belediye yüzde 65 DOP ile burayı alıp, 0.15 emsal ile konut alanı yaptı. Ben burada plan değişikliği yapmanız doğru değil diye itiraz etmiştim. Çünkü kamu yararı yok. Kamu alanının yapılaşmaya açılması hukuken mümkün değil, çünkü yetişmiş ağaçlar var. Yetişmiş ağaçlar yok edilecek. Eğer konut alanı yapılacaksa daha uygun yere yapılmalı. Bu imar değişikliği planlama, şehircilik, kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etmiştim. Çocuk Hastanesi içinde bir simge. Devede kulak gibi bir şey. 85 bin metrekaresini konuta açıyorsun" diye konuştu.

ŞENCAN: ÖN HAZIRLIK

Plan değişikliğine itiraz edenlerden biri de Hasan Şencan. Şencan, 175 bin metrekare alanın, üniversite gelişim alanı, yani eğitim alanı olduğunu belirterek, "85 bin metrekaresini imara açarken, bunun dışında kalan alanının bir bölümünü hastane yapacaklar. Emsal 0.15 olacak. Ancak bu bir ön hazırlık. Sonra kat artırımına gidecekler ve hepsini ticariye çevirecekler. Eğitim alanının konuta çevrilmesi yanlış diye itiraz ettim. Cevabını bekliyoruz, konuyu yargıya taşıyacağız" dedi. Meral KINACILAR