(İHA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına giren Gaziantepli firmaları kutlayarak, “Daha fazla üretim ve ihracat yaparak ülkemizin büyümesine ivme kazandıracağız” dedi. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı '2014 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması’ listesine göre, 38 Gaziantepli firmanın en fazla ihracat yapan ilk 500 arasında, 26 firmanın da ikinci 500 firma arasında yer aldığını bildirdi.İller bazında firma sayısının dağılımı incelendiğinde, Gaziantep’in 64 firma ile İstanbul ve İzmir’in ardından üçüncü sırada geldiğini vurgulayan Konukoğlu, ihracat performansını sürdürerek bu listede yer almayı başaran tüm firmaları ve çalışanlarını kutladı. İlk 1000 içinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 88 firmanın bulunduğunu belirten Konukoğlu, “Güneydoğu’nun, bölgelere göre dağılımda üçüncü sıraya çıkması son derece önemli bir gelişmedir. Gaziantep’in ihracatçı firma sayısıyla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ihracatçı firmalarının yüzde 73,6’sını oluşturması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır” dedi.

"İHRACATIN GÜCÜ ARTARAK DEVAM ETMELİ"Türkiye’nin bu yılın ilk dört ayında ihracatının yüzde 8,1 gerilediğini hatırlatan Konukoğlu, dünya ekonomisinde canlanmanın istenen düzeyde olmamasının ve en büyük pazarları arasında bulunan çevre ülkelerdeki olumsuz gelişmelerin etkisiyle ihracatın hız kestiğini belirtti.
GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye’nin bu zorlu şartlara rağmen büyümesini sürdürdüğünü ve büyümenin lokomotif gücünü ihracatın oluşturduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Amacımız bu gücün artarak devam etmesidir. Her bir ilimiz hem ürün bazında hem de ülke bazında ihracatını çeşitlendirmelidir. Diğer yandan yapısal bir dönüşüm gerçekleştirerek, tüm sektörlerde yüksek katma değerli üretim ve ihracata geçmeliyiz. Gaziantep olarak daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha çok üretim ve daha çok ihracat yaparak ülkemizin büyüme dinamiğine ivme kazandıracağız. İhracatçılarımızın, Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine verdikleri desteğin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyoruz.”