Gaziantep 7 Haziran seçimleri öncesinde ilk liderini ağırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi Meydanı’ndaki mitinginde toplanan kalabalığa “Antepteyim, yiğitlerin arasındayım, mutluyum gururluyum” diye hitap etti. Önemli mesajlar veren Kılıçdaroğlu, bütün garibanların, işçinin, çiftçinin emeklinin esnafın haklarını sonuna kadar savunacağı sözünü verdi. Kılıçdaroğlu kalabalıktan “Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir yurttaşı ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki gel arkadaş beraber gidelim sandığa gidelim beraber birlikte omuz omuza altı okun altına evet mührünü basalım” sözünü istedi.

GAZİANTEP TÜRKİYE’NİN GURURU

Gaziantep’in bölgenin en güzel illerinden birisi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Gaziantep sanayisiyle sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun gözbebeği olan illerden birisi. Bir üniversite kenti, bir tarım kenti Gaziantep. Gaziantep sadece bölgenin değil Türkiye’nin gururu, onuru bir kenttir. Bağımsızlık meşalesinin ne olduğunu, bağımsız bir ülkenin vatanın ne olduğunu Gaziantep’in yiğitleri tarihe kaydettiler. Onun için hepimiz sadece Antepliler değil hepimiz Antep’le Antepliler’le gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

ÇALIŞKAN VE YÜREKLİ İNSANLAR

“Gaziantep’i Gaziantep yapan çalışkan ve yürekli yapan insanlar” diye devam eden Kılıçdaroğlu, “Ama onların çalışmalarının emeklerinin önüne duvar çekiliyor. Ortadoğu bataklığına türkiye çekilmek isteniyor. Dedikki komşularımızla kavga etmeyelim, ortadoğuda barış olsun, müslüman kanı akmasın. Ama içimizi kanatan birşey var. Müslüman coğrafyasında kan akıyor. Birisi saldırıyor öbürüne ‘Allah Allah’ diye öbürü öbürüne saldırıyor. Böyle bir tabloyu biz kabul etmiyoruz. Kendi ülkemizde de, Ortadoğu’da da dünyada da barış istiyoruz. Ben şunu söyledim CHP iktidarında sözüm söz. Ortadoğu’da barışı sağlayacağız bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Eğer Ortadoğu’da barış isteniyorsa, eğer 2 milyon Suriyeli kardeşimiz kendi ülkelerine huzur içinde döneceklerse eğer Gaziantepli sanayici, işadamı Ortadoğu’ya ihracat yapacaksa, eğer kamyon şöförleri, tır şöförleri harcadıkları emeğin karşılığını alacaklarsa yer adres belli Mustafa Kemal’in partisi altıok diyecekler”

CHP’YE EVET DEYİN

“K1 belgeleri var. 18 bin liraya alıyorlar diyelim ki kamyonunu sattı altı ay içinde yenilemezse belgesi iptal ediliyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Sonra yeniden bir belge alması gerekiyor. Bunu kaldıracağız. Kamyon plakalarında taksi gibi minibüs gibi sınırlama getireceğiz. Onlar alın terinin karşılığını alacaklar, onlar emeklerinin karşılığını alacaklar. Bakınız, 13 yıldır iktidardalar. Barak ovası en bereketli ova. 13 yıldır sulama işini beceremediler. Şimdi kalkmış biz ovayı sulayacağız diyorlar. Ya 13 yıl başka bir devlet mi vardı. Beceremedin mi gideceksin”

GAZİANTEP’İ MARKA YAPACAĞIZ

Kılıçdaroğlu Gaziantep’i bölgenin de Ortadoğu’nun hatta dünyanın markası haline getireceklerini belirterek, “Yeterki Antepliler çalışsın, Antepliler üretsin. Biz önündeki bütün engelleri kaldıracağız ve Gaziantep’i bu bölgenin 1 numaralı cazibe merkezi yapacağız. Az önce gelirken üniversiteli gençlerle oturup kısa bir sohbet yaptık. Hepsinin ortak şikayeti “genciz Gaziantep’te ev bulamıyoruz ev kiraları çok pahalı.” Devlet memurları için Gaziantep çok pahalı oldu. Devlet memurları kent dışına tayinlerini istiyorlar. Yurt yok yurtlarda kalamıyoruz, yurt sorunu çözülmedi bunun çözülmesi lazım. Bende gençlere şunu söyledim. Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsiz , 17 milyon yoksul var. Ne demek biliyormusunuz aylık geliri 200 liranın altında. Nerede oturuyor 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. Aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Atama bekleyen öğretmen. 350 bin öğretmen var. Ama sadece Gaziantep’te 8 bin ücretli öğretmen var. Atama bekliyorlar hayır sana az ücret vereceğiz bununla öğretmenlik yap diyorlar. Bu tablonun tamamını değiştirmeye hazırmısınız. Sözüm söz bu tabloyu 4 yıl için yetki verirseniz bakın onlar gibi değil 13 yıl 4 yıl için yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıracağız.”

TÜRKİYE’Yİ ŞAHA KALDIRACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi şaha kaldıracağız Türkiye’de barışı biz sağlarız, refahı, yoksulluğu biz gideririz, açlık sınırında yaşayan insanları biz çözeriz ve ortadan kaldırırız. Çünkü bizim bir özelliğimiz var. Her türlüyü eleştiriyi yapabilirler ama bir eleştiriyi asla yapamazlar. Bakın “Miraç Kandili biz kul hakkı yemeyiz ve yedirmeyiz” diyorlar ya kaynağı nereden bulacaksınız diye ikide bir soruyorlar. Refahı topluma yayacağız, tabana yayacağız. Herkesim kalkınmadan nasibini alacak. Bu güzel ülkemde bu albayrağın altında hiçbir çocuğumuz CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek, yoksulluğu tarihe gömeceğim”

EMEKLİYE İKRAMİYE

‘Aranızda emekli var mı, şöyle bir el kaldırır mı’ diye hitap eden Kılıçdaoğlu, “Dedimki sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü. Notere de gittim onun içinde çatladılar. Neden notere gitti diye. Notere de gideceğim millete de gideceğim. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğim. Çatlasanda, patlasanda vereceğim. Koro halinde itiraz ediyorlar. Parayı nereden bulacaksın diye.. Sen kaçak saray yapınca para var da emekliye gelince mi para yok. Yandaşlarının vergi borçlarını sildiler. 3 milyar eski parayla 3 katrilyon parayı sildin. Onlara varda emekliye gelincemi para yok. Hiç meraklanmayın 11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum. Açık ve net söylüyorum senin hakkını miting meydanlarında tarlalarda, caddelerde, sokaklarda gruup toplantılarında TBMM’de benim dışında savunan ikinci bir lider yoktu. Sen vefalısın. Bizimde sana karşı vefa duygumuz var. O zaman 11 milyon emekliden 1 fire bile beklemiyorum. Sana hizmet edeceğim. Sana daha iyi bir hayat tarzı sunacağım”

MAZOT 1.5 TL OLACAK

Gaziantep’in aynı zamanda bir tarım kenti olduğu vurgusunu yapan Kılıçdaroğlu, “Antep fıstığını biliriz dünya markası olduğunuda biliriz. Tarlalarının bereketli olduğunu, alın teri döküldüğünü biliriz. Son 13 yılda iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Onlar sık sık derlerdi ya biz dünya lideriyiz diye. Bir konuda hakkını teslim edelim. Çiftçiye en pahalı mazotu satmakta Türkiye dünya lideri. Arzu ediyorlarsa Dünya enerji ajansının rakamlarına baksınlar. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğim sözüm söz. Yeterki çiftçi üretsin. Her üretenin başımın üstünde yeri vardır.

ÇOLUK ÇOCUK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

“Size şu sözü veriyorum. Bütün Türkiye duysun. Bunu nasıl yapacaksınız diye soranlara. Kaynak nerede diye soranlara. Açık ve net söylüyorum. Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacaktır” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Benim bakanlarımın birilerinin önüne yatmayacaktır. Biz bu ülke için çalışacağız. insanımız için çalışacağız. Çoluk çocuğumuz için çalışacağız. Size bir sözüm daha var. CHP iktüidarında bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Batıda uygar ülkelerde ne varsa o demokrasiyi getireceğim. Hiç kimsenin etnik kimliği üzerinden siyaset yapmayacağım ve yaptırmayacağım. Hiç kimsenin inancı üzerinden siyaset yapmayacağım ve yaptırmayacğım. Hiç kimsenin yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağım ve yaptırmayacağım. Çünkü benim için insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın üstünde yeri vardır”

İKNA EDECEKSİNİZ

Kılıçdaroğlu son olarak şu görüşlere yer verdi: “Bana bir söz vermiştiniz. Dediniz ki 7 Haziran’da sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermeyen bir kardeşinizi ikna edeceksiniz. 13 yıldır ülkeyi yönettiler, dış politikada bizi rezil ettiler, iç politikada yoksulluğu önleyemediler. Bizim çocuklarımız kpss sınavına girer devlet memuru olmak için. Onların çocukları hiç sınava girmeden devlet memuru olurlar. Senin çocuğunda işsiz gel beraber sandığa gidelim yaşanacak bir ülke için seçelim. Diyeceksinizki Kılıçdaroğlu diyorki ben sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıralım. Diyeceksiniz değil mi, söz değilmi. Bende size söz veriyorum. Gün 6 saatse 6 saat, 12’yse 12, 24’se 24, 36 saatse 36 saat sizin için, çocuklarınız için, bayrağımız için emek harcayacağım alın teri dökeceğim. Döktüğüm her alın teri size Antep’e Türkiye’ye helal olsun diyeceğim”

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT-MANSUR YALVAÇ