Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Hülya Akkaya, Zeugma Antik Kenti'nde bulunan 3 yeni mozaiğin tanıtımı sırasında mozaiklerin üstüne basılmasıyla ilgili tartışmalara farklı yaklaştı. Hülya Akkaya, olayın abartıldığını belirterek, "Yani sonuçta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, arkeoloğ değil, tarihci değil. Beni de yönlendirseler bende üzerine çıkarım. Tamamen iyi niyetli ve reklama dönük olsun diye yapılmış bir şey. Ben o konuda Fatma Hanım'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Düşüncem tamamen yönlendirme hatası" dedi.

BAŞKAN'I UYARABİLİRLERDİ

'Fatma Hanım Türk bayrağının mı üzerine bastı? Bana göre oradakiler Sayın Fatma Şahin'i baştan uyarabilirlerdi' diyen Akkaya, "Şerit koyarlar ve uzaktan seyrettirebilirlerdi. Nasıl yönlendirirsen protokol oraya yönelir. Nereye koltuğu koyarsan, sınırı nereye çizersen protokol oraya girer. Fanus veya çadır içerisine koyabilirlerdi, şimdi bile müzede cam üzerine merdiven üzerinden seyredebiliyorsunuz" diye konuştu.

ONLARIN SUÇUBu tür yayınlarla Fatma Şahin'e zarar verilmesi yanında, Gaziantep'in isminin olumsuz şeylerle öne çıktığını belirten Akkaya, "Sayın Başkan kaç aylık başkan? Kimse oradaki kazı yetkilisi, organizasyonun yetkilisi, kimse yönlendirmeyi yapanı suçlu buluyorum. Basılması zararlıysa da, yönlendirmeyse de onların suçu. Basılmaması gerekiyorsa, önlem alacaksın, bariyer koyacaksın herkese. Bu protokol da olur, medya da olur, halk da olur. Sonuçta saçma sapan birşey. Biz başka şeylerle öne çıkalım, maalesef olumsuz şeylerle öne çıkıyoruz. Gaziantep güzel şeylerle öne çıkmalı" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR