Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in kongre turizminde bölgenin merkezi konumunda olacağını söyledi.
Başkan Şahin, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanları ile birlikte Türkiye'nin en büyük kongre merkezlerinden birine sahip olan Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Efes Kongre Merkezi’ni ziyaret etti. Günübirlik gerçekleşen ziyarette, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile kongre merkezi yöneticilerinin katılımıyla ayrıntılı bir inceleme yapıldı.
Gaziantep’in bölgenin kongre turizmi merkezi olması için harekete geçen Fatma Şahin, Kuşadası’nda bulunan Efes Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Turizmde çeşitliliği arttırmak için çalışan ve bu amaçla kongre turizmini önemsediklerini aktaran Şahin, ulusal ve uluslararası düzeydeki kongrelerin Gaziantep’te yapılması için büyük çaplı bir kongre merkezine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Bu amaçla iki merkez ilçe belediye başkanları, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası başkanları ile yaptıkları Efes Kongre Merkezi incelemesinin bu fikrin olgunlaşmasına katkıda bulunduğunu ve Gaziantep için en iyisini yapmak konusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.
1 yıl önce hizmete giren Efes Kongre Merkezi, Türkiye’nin en büyük kongre merkezlerinden biri olup; 43 bin metrekaresi kapalı, toplamda 50 bin metrekare alan üzerinde hizmet veriyor. Merkez, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TURSAB işbirliğinde inşa edildi ve yönetiliyor.
Şahin’in Kuşadası programına, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç ve TURSAB Başkan Başaran Ulusoy katıldı.