Devlet Tiyatrosu’nun oyunlarının sahnelendiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nun tadilat kararı alınması nedeniyle, oyunlara artık GAÜN Atatürk Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nin Devlet Tiyatrosu oyunlarına ev sahipliğine yapılmasını sağlayacak protokol Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik arasında imzalandı. Protokol töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, DT oyunlarının, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alması, yeni evine taşınması protokolünün, hem üniversite, hem de kent için hayırlı olacağını belirtti.

EN STRATEJİK BÖLGE

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necati Birecik ise, Gaziantep’in Devlet Tiyatroları’nın 23 bölgesinden en stratejik bölge olduğunu belirttiği konuşmasında, yaklaşık 12 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin Onat Kutlar Salonu’nu kullandıklarını belirterek, "Maalesef, kentte Başka Devlet Tiyatroları’nın var olabileceği yeterlilikte bir sahne söz konusu değil. Rektörümüze müteşekkirim. Bizim kurumumuzun akademik bir ortamda var olması bize çok ciddi bir boyutta vizyon sağlamaktadır. Buradaki demografik yapı ve üniversite potansiyeli bizim direkt hedef kitlemizdir. Gaziantepliler, daha nezih bir ortamda oyunlarını izleyebilecekler.” HABER MERKEZİ