Karkamış Kazı Ekibi Başkanı ve İtalya Bologna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nicola Marchetti, çok sevdiği Gaziantep'i Kale yanındaki dar sokakları, sıcak insanları ve ruhuyla Napoli'ye benzetti. Marchetti, "Gaziantep'i çok seviyorum. En sevdiğim yemek yuvalama ve Ali Nazik" dedi.

TURİZM İÇİN BÜYÜK NİMET

Gaziantep'in tarihi ve kültürüyle zengin bir şehir olduğunu, Karkamış, Tilmen Höyük, Zeugma gibi eşsiz antik kentlerin değerlerinin dünya tarafından bilindiğini söyleyen Marchetti, "Karkamış'ta kazılarda 4.ncü döneme giriyoruz. Bu bölgeye girmek bugüne kadar yasaktı, ama arkeopark açılışından sonra askeri bölgeye girmek serbest olacak. Bu da turizm için en büyük nimet" dedi.

BÜYÜK POTANSİYEL VAR

Karkamış'ın Gaziantep'in turizmde kalkınmasına ivme kazandıracağını, önemli bir turistik bölge olduğunu dile getiren Marchetti, "Arkeopark projesine gerek büyükşehir belediyesi, gerekse İslahiye Belediyesi büyük destek veriyor. Karkamış'ta büyük bir potansiyel var. Kalkınma için turizm önemli. Gaziantep'te gastronomi turizmi ve arkeoloji turizminde güzel şeyler yaşanıyor" dedi.

AYNI RUH

Gaziantep yemeklerinden en çok yuvalama ve Ali naziki sevdiğini söyleyen Marchetti, "Yemeklerinizi seviyorum ancak en çok insanlarınızı seviyorum. İnsanları çok güzel ve sıcak. Gaziantep güvenli bir şehir. Gaziantep güzel, Napoli gibi. Halk çok sıcak. Kale yanındaki sokakları aynen Napoli'ye benziyor. Gaziantep'in ruhu Napoli'ye benziyor" diye konuştu. Meral KINACILAR