Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan Terör saldırısında şehit olan polis memurları Serdal Şakır ile Yusuf Erin dün düzenlenen törenlerle ebediyete intikal etti. 33 yaşındaki Yusuf Erin memleketi Hatay'da, Serdal Şakır ise Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehitlerimiz için ilk tören Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlendi. Vali Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, şehit polislerin meslektaşları, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldığı törende şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü… Şehit yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Şehit polis Yusuf Erin'in eşi Rabia ile 4 yaşındaki oğlu Hüseyin Cevher, birbirine sarılarak gözyaşı döktü. Rabia Erin ile oğlu Hüseyin Cevher, yakınlarıyla birlikte tabuta kapanarak gözyaşı döktü ve Yusuf Erin'in fotoğrafını öptü. Serdal Şakır'ın da yakınları uzun süre tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Şehidin 10 yaşındaki oğlu Baran ile Emre babasının tabutuna kapanarak gözyaşına boğulduğu törende yakınları ve polisler tarafından teselli edildi. Yapılan konuşmaların ardından şehit polis Yusuf Erin'in cenazesi memleketi Hatay'a uğurlandı

GÜLVEREN: BOYNUMUZU BÜKMEYECEĞİZ

Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kahraman kolluk kuvvetlerinin dün olduğu gibi bugünde, yarında, aynı azim ve kararlılıkla terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceğini belirterek, "Canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini yapmış olmanın huzuru içinde yatan bu şerefli arkadaşlarımızı minnet ve şükran duygularımızla burada toplanmış bulunuyoruz. Aziz Türk milleti şanlı tarihinde bir çok şehit vermiştir. Acımız çok büyük ama boynumuzu bükmeyeceğiz. Acımızı yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimizde tutacağız. Asla hainleri sevindirmeyeceğiz. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça kalleşçe saldırı sonucu yaralanan meslektaşlarımıza acil şifaler şeht olan kahramanlarımıza cenabı haktan rahmet yakınlarına, ailelerine Gaziantepli hemşehrilerime emniyet mensubu yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yiğitlerim ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun" diye konuştu.

YERLİKAYA: BİZ DOĞRU YOLDAYIZ

Vali Ali Yerlikaya, Gazi şehrimizin bugün bu toprağın altında yatan Şehitkamillerin, Karayılanların, bize gazi onurunu madalya onurunu yaşatan 6316 şehidimizin yanına iki evladını daha gönderdiğini belirterek, "Bütün askerlerimizle Gaziantep'te çalışan hudutta bizi bekleyen bütün polislerimizle başlarında amirleri Erhan müdürümüz olmak itibariyle hepsiyle iftihar ediyorum, hepinizi seviyorum, Allah sizden razı olsun" dedi.

1.7 MİLYAR MÜSLÜMAN DUA EDİYOR

'Dün sabah 9.20'de bir kalleş bomba patlatıldı. Ne adına patladıldı? Hangi inanç adına patlatıldı?' diyen Vali Yerlikaya, "Bizim inancımızda savaş yapmanın bile bir hukuku var, edebi var. Bunu Peygamber Efendimiz öğrettti. 23 yıllık hayatında savaş yapmanın cenk yapmanın cihat yapmanın bize ne olduğu bize öğretildi. biz şehrimizi korurken polisimizle, askerimizle istihbaratımızla korucumuzla hem imanımızdan inancımızdan hem de hukuk devletinden bu milletin bize göstrmiş olduğu anayasal ve hukuk kurallarına uygun bireysel haklarına uygun çalışıyoruz kul hakkına uygun çalışıyoruz, hesap verilebilir bir şekilde çalışıyoruz. Biz şehidiz, siz şehit değilsiniz. Siz şehit olamadınız, toprağın altındaki gazi şehirdeki bütün şehitler 180 derece kucağını açmış Yusufumuzu, Serdarımızı kucaklıyorlar. Hoşgeldin, hoşgeldin, sen bu şehri, imanın, inancın, bizim yanımızda duruşunla korudun, sana şehitlik mertebesi verildi diye müjdeleyerek onları kucaklıyorlar. Biz doğru yoldayız, biz iyilerle beraberiz. Bu şehir 1 milyon 931 bin kardeşiniz, 5200 teşkilat mensubu mesai arkadaşlarınız ve 350 bin muhacir kardeşleriniz size hayır dua ediyor. 78 milyon size hayır dua ediyor. 1.7 milyar Müslüman inanan size hayır dua ediyor" diye konuştu.

GAZİANTEP TERÖRE TESLİM OLMAYACAKTIR

'Bugün ağlamıyoruz bugün rabbimin verdiği sabırla dimdik ayakta duruyoruz' diyenVali Yerlikaya, "Biriz beraberiz iriyiz ve diriyiz. Sağduyulu olan bütün medya mensuplarımıza sizleri seviyorum. O sosyal medya özgürlüğüyle yüzlerce ölü yüzlerce yaralı var diyerek güya haber yapan arkadaşlarımızıda Allah'a havale ediyorum. Bu ülke bizim biz şehit ve gazi diyarlarının üzerinde duruyoruz. Gaziantep medeniyetlerin beşiği. Bugün o güzel sayfalarıyla Gaziantep teröre teslim olmayacaktır dedik. Terör bizi teslim alamaycaktır" dedi.

ERİN HATAY'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Emniyet Müdürlüğü'ne IŞİD terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 33 yaşındaki Yusuf Erin'in cenazesi memleketi Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde toprağa verildi. Hatay Havalimanı'ndan alınan evli ve 1 çocuk babası Yusuf Erin'in cenazesi Özerli Mahallesi Bayındır Sokak'taki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte yakınları gözyaşı dökerken, baba Hüseyin Erin, evin önündeki kalabalığa seslenerek, "Sakin olun. Slogan atmak yerine dua edin" dedi.

BABAYA SON GÖREV

Helallik alınmasının ardından şehit polisin cenazesi mahalle mezarlığına götürüldü. Bu sırada polis elbisesi giyen şehidin oğlu 6 yaşındaki Hüseyin Cevher bir akrabasının omuzlarında cenaze aracının arkasından gitti. Kısa süre sonra da yakınlarıyla birlikte cenaze aracının arkasında babasının tabutunun yanına oturdu. Mezarlıkta düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

MEZARIN YANINA YATARAK EŞİNİ BEKLEDİ

Törende şehidin eşi Rabia Erin, tabuta sarılıp ağıt yaktı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Yusuf Erin'in cenazesi, meslektaşları tarafından omuzlara alınarak mezara götürüldü. Bu sırada Rabia Erin mezarın yanına yatması da görenleri ağlattı. Genç kadın güçlükle teskin edilmeye çalışıldı, ardından da şehit Yusuf Erin, gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞAKIR İÇİN SON GÖREV

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memurlarından Serdal Şakır için Asri Mezarlık'ta bulunan Bahattin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Aslen Şanlıurfalı olan ancak ailesiyle Gaziantep'e yerleşen şehit polis için düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, milletvekilleri, belediye başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu törende İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polisin tabutunu Vali Ali Yerlikaya ve diğer protokol üyeleri omuzlayarak cenaze aracına taşıdı. Şehit polis, Asri Mezarlık içerisinde bulunan Polis Şehitliğine defnedildi. MERAL KINACILAR