Emniyet Müdürü Ali Gezer, Gaziantep’in, terörden masum olmadığını söylerken müthiş bir açıklama daha yaptı ve "son 10-15 günde yakalanan malzemeleri açıklasam dudağınız uçuklar"dedi.

Gaziantep’te önceki gece gerçekleşen gösterilerde hayatını kaybeden 4 kişi ve olaylar sonrasında şehirde tırmanan gerginlikle ilgili Gaziantep Valisi Erdal Ata bir basın toplantısı yaptı. Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, oda ve kentin ileri gelenlerinin katıldığı basın toplantısına Emniyet Müdürü Ali Gezer'in sözleri damgasını vurdu.

Ali Gezer, yakalanan malzemeleri, silahları söylemek istemediğini belirtirken, "Tereyağından kıl çeker gibi yakalanan malzemeleri burada açıklasam dudağınız uçuklar. Son 15-20 gün içerisinde Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmat yakalandı. Gaziantep, terörden masum değildir" dedi.

GAZİANTEP TERÖRDEN MASUM DEĞİL

Emniyet Müdürü Ali Gezer, bir gazetecinin 25 Aralık Polis Karakolunun önünde 3 bin kişinin, toplandığı, çatışmalara girdiği, polisin izlediği ve IŞİD'le ilgili sorusuna tepki gösterdi. Ali Gezer, "3 bin kişi değil, 300 kişi bile olamaz. Arkadaşımız abartıyor hiç bir şekilde bu sayıda olamaz. Çünkü anında görüyorduk. 2-3 bin kişi deyip olayı acitasyon etme. Olayları abartmanın anlamı yok. Spontane gelişen olaylar. 200-300 kişilik grup vardı. Bu gruplar karşılaştı, ancak müdahale etmek için yukarıdan arkadaşların gelmesi gerekiyordu. Zaten orada da karşılıklı tabancalar, tüfekler ateş edildi. Müdahale edildi ve kaçtılar. Burada acitasyon yapmayalım. Gaziantep IŞİD'in üssü oldu, yok vatandaş valiliğe geldi, gibi konuşmayalım. Hiç bir zafiyet yoktur. Güvenlik güçleri olarak sahadayız. Bazı yakalanan malzemeleri, silahları söylemek istemiyoruz. Tereyağından kıl çeker gibi yakalanan malzemeleri burada açıklasam dudağınız uçuklar. Son 15-20 gün içerisinde Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmat yakalandı. Gaziantep, terörden masum değildir, hedef bir ildir. Hizbullah operasyonları, El Kaide operasyonları yapıldı, geçtiğimiz yıllarda bombalı eylem yapıldı. İlla son 1 yılda bu işler yoğunlaşmış değil. Türkiye'nin ilk siyasi cinayeti Gaziantep'te meydana geldi. Son 1 yılda spesifik olarak Gaziantep terör üstü oldu şeklinde söylemler yanlış, Gaziantep teröre teslim olmuş gibi bir algılama doğru değil" diye konuştu.

Gezer, 12 kişinin olayların başladığı ilk gün gözaltına alındığını, bunlardan 10'unun mahkemeye sevkedilerek, 5'inin tutuklandığını söyledi. Gezer, önceki gece ise 11 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Ali Gezer, av malzemeleri satan yerleri kapatmaları konusunda uyardıklarını, tüfek ve mermi satmayın dediklerini söyledi. Meral KINACILAR