* Bu seçimde en şanssız parti CHP. Celal Doğan geldi, AKP'den kayanlar HDP'ye gidiyor

* Gaziantep'te herşeyi işadamı, sanayici veriyorsa, devlet nerede? Devlet niye okul yapmıyor?

* İktidara şirin görüneceğiz diye Gaziantep ekonomisi iyi diyenler ellerini vicdanlarına koysunlar

* 7'sinden sonra fabrikalara operasyon yapılırsa binlerce insan işsiz kalır, Gaziantep tehlikeli noktada

MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Sermet Atay, Gaziantep ekonomisinin gidişatıyla ilgili yetkilileri uyardı. Oda başkanlarını, belediye başkanlarını, bakanı sanayide tıkanan noktayı çözmesi için göreve davet eden Atay, "Sorun yok deyip geçiştirmek doğru değil. 150-200 bin insan sanayide çalışıyor. Bunların işsiz kalması demek ailesiyle birlikte 500-600 bin insan demek. Sosyal patlama olur. İktidara yalakalık yapacağız iktidara şirin görüneceğiz diye Gaziantep ekonomisi, sanayisi iyi diyenler ellerini vicdanlarına koysunlar. 7 Haziran'dan sonrasını düşünsünler. Birileri battığında mutlu olacaklarsa o ayrı bir şey. Gaziantep tehlikeli noktada." dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Sermet Atay, Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile seçim sürecini ve gündemi değerlendirdi.

MHP'YE İNANILMAZ BİR YÖNELİŞ VAR

Seçim çalışmalarını değerlendiren Sermet Atay, "Seçim çalışmalarımız herkes ayrı ayrı bölgelerde çalışıyor. Görev dağılımı yapıldı. Mahalleleri geziyoruz, dernekler, odalar, sivil toplum kuruluşlarını, esnafı, sanayiciyi ziyaret ediyoruz. Birinci sıradaymışım gibi çalışıyorum. Seçilemesem de seçilen arkadaşlara Gaziantep'in sorunları nezdinde elimizden gelen tüm gayreti gösteririz. Ümit Özdağ ülke çapında tanınan medyayı çok iyi kullanan bir isim. Biz de propaganda çalışmalarını ara vermeden sürdürüyoruz. Halktan çok yoğun bir ilgi görüyoruz. Gittiğimiz her yerde inanılmaz bir ilgi inanılmaz bir alaka ve gerçekten çok büyük bir yöneliş var. Ak parti iktidarından yılan, bıkan artık yolsuzluğa dur diyecek insanların hepsi MHP'de toplanıyor. Tabi bunun sonuçlarını 7 Haziran akşamı göreceğiz" dedi.

MHP 3 VEYA 4 ALIR

Bu seçimlerde MHP'nin Gaziantep'te alabileceği en yüksek oyu alacağını söyleyen Atay, "Milletvekili sayımızda çok yoğun artış olacak. 3 veya 4 milletvekili bekliyoruz. Zaten Ak partinin ilk sıralarına baktığımızda ilk sıranın 4 tanesi dışarıdan gelmiş. İki tane bayan aday biri İstanbul biri Bursa. İki tane genel merkez adayı. Bunların Gaziantep'le alakası yok. Gaziantep'e bir şey veremezler. Çünkü Gaziantep'in sorunlarını bilenler değiller. Gaziantep'in sorunu Gaziantep'te yaşayan insanlarındır. Biz Gaziantep içerisinde yaşayan Gaziantep'in sorunlarını bilen, havasını soluyan burada, yaşayan buraya gömülecek insanlarız. Burada seçimden seçime gelen insanların Gaziantep'e hiç bir faydası olmaz. Özellikle Ak parti listesindeki insanlar için söylüyorum" dedi.

GAZİANTEP'TE BİRAZ DA DEVLET YATIRIM YAPSIN

'Maliye bakanı Mehmet Şimşek'in gelmesi bir artı gibi gözükse de bu zamana kadar Ak parti Gaziantep'e hangi yatırımı yaptı?' diyen Sermet Atay, "Okul yapılacak, eğitimde eksik var diyoruz hemen pamuk eller cebe, Gaziantepli sanayiciler, işadamları okul yapın, okul yaptırma kampanyası, millet okul yaptırsın. Karakol yapılacak vatandaş yaptırsın. Emniyete araba alınacak vatandaş versin. Şimdi herşeyi işadamı sanayici veriyorsa, devlet bunun neresinde?

devlet niye eğitime yatırım yapmıyor, devlet niye okul yapmıyor. Niye herkes bir şey olacak dendiğinde insanlar ne verecek buna bakıyor. Birazda devlet yatırım yapsın. Devamlı halktan niye bekliyoruz?" dedi.

KAYNAK VAR

Gaziantep'in vergide ilk 10, kullandığı kredide ise ilk 5'e girdiğini belirten Atay, "Devlet yatırımı dediğinizde hemen diyorlarki duble yol yaptık. Ya duble yolu sadece bana mı yaptınız? Onu vatandaş için yaptınız. Diyorlarki hastanelerde insanlar hemen muayene oluyor. O ilk başlardaydı, şimdi gidin özel hastaneye bir muayene olun kaç lira veriyorsunuz görün. Emekli maaşına zam yapılacak dendiğinde kaynak nerede? diyorlar. Ak saraya kaynak buluyorsun, 125 milyon dolar bir uçağa para buluyorsun ama emekliye geldiğinde benim kaynağım yok diyorsun. Şimdi buna ancak kargalar güler. Kaynağı istedikleri yere yaratıyorlar" diye konuştu.

HESABI SORULACAK

Ak partinin mutlu bir azınlığın partisi olduğunu, gerçekten bilinçli, milletini seven, artık gerçekleri gören insanların Ak Parti'ye oy vermeyeceğini iddia eden Atay, "Biz bu seçimde bunu görüyoruz. Zaten Sayın Cumhurbaşkanının meydanlara çıkıp da oy istemesi de bu korkudan kaynaklanıyor. Yani Ak Parti'nin gidişatını gördüler, hesap sorma devri geldi bunu gördüler. Hesap sorma devri geldiğinde en küçük mahdumlarından başlayarak bunların hesabı sorulacak" dedi.

ADALET HERKESE LAZIM

Devletin Cumhuriyet savcısının bunların hesabını soracağını dile getiren Atay şöyle konuştu:"Sen adalet bakanına bağlı onun emriyle soruşturma yapan bir savcı konumuna düşersen, onun emrini yapmak zorunda kalırsın, istediğine dava açar istediğine takipsizlik verirsin. Bunun adı da adalet olmaz, bunun adı ısmarlama adalet olur. Adalet herkese lazım. Bir ülkede adalet mekanizması yara aldıysa o ülkede herşey yara alır. İnsanların adalete olan güveni sarsıldığında devlete olan güven sarsılır. Şu anda adalete güven yoktur. Çünkü kendi oluşturdukları kurumlarla istedikleri kararı çıkartabilmekte istedikleri cezayı aldırabilmekte, istedikleri insanı beraat ettirebilmekte, takipsizlik alabilmektedir. Bu çok tehlikeli. Bunu hangi devlet yaptıysa adalet mekanizmasına müdahale ettiyse sonunda bumerang gibi kendisine döndü. Yine bunlar yaptıkları sistemin bozukluğu altında ezilirler. Adalet herkese lazım onun için Ak parti adaletten elini çeksin, her ne kadar adında adalet varsa da bence adalet kelimesini kaldırsınlar kalkınmayı da kendi yandaşlarına kalkınma olarak değiştirsinler. Bu daha oturan bir isim olur. inşallah 8 Haziran'da MHP kadroları gelecektir. Ve yapılan tüm yolsuzlukların hesabı sorulacaktır."

PARTİ İÇİNDE YANLIŞ VARSA, HESABINI SORARIZ

Parti içinde kırılma, darılmaların olmadığını, doğrusunun da bu olduğunu söyleyen Atay, "Artık insanlar hizip ve gruplaşmaların, şu aday geldi, bunu sevmiyorum gibi bahanenin altına sığınıldığında, başka partiye oy verildiğinde kötü yönetim tarafından yönetildiklerini gördüler. Kimsenin kızmaya hakkı yok, eğer bir haksızlık eğer bir tarafkirlik veya bir yanlış varsa bunu parti içerisinde 7'sinden sonra sorarız. Eğer birisi diğer birine haksızlık yaptıysa yanlış yön çizdiyse yanlış propaganda uyguladıysa bunun kendi içerimizde 7'sinden sonra parti mekanizması içerisinde hesabını sorarız. Ama 7'sine kadar herkes elini taşın altına koyacak. Doğru, dürüst bir şekilde çalışacak. 7'sinden sonra yanlışın hesabını sorarız" dedi.

GAZİANTEP SANAYİSİ CAN ÇEKİŞİYOR

Gaziantep'in sorunlarının artık herkes tarafından bilindiğini dile getiren Atay, bunların başında trafik sorununun geldiğini belirterek şunları söyledi: "Gazantep'te trafik sorunu bilinen bir sorun. Bir tramvay kondu şehrin trafiği alt üst oldu. Tek şeriti yolda parkomata izin veriliyor. 20 bin civarında Suriyeli arabası var. Gaziantep sanayisi can çekişiyor. Geçen gün bir oda başkanının yanına gittik sanayi üzerine politika yapmayın diyor. Yapmayalım ama ortada bir gerçek var. Geçen gün halıcılarla ilgili sektörde başkan söyledi bankalar kredisinin günü gelmeyen paraları çağırıyor ve günü gelmeyen kredilerine tedbir koyuyorlar. Bu ne demek? Ben seni çalıştırmayacağım demek. Şu anda sorunları öteleyerek, haziran ayına öteleyerek bir yere varılmaz. 7'sinden sonra ne olacak. 7'sinden sonra bankalar burada büyük fabrikalara operasyon yaptığında binlerce insan işsiz kalır. Binlerce insan ailesiyle birlikte 100 binlerce insan eder, bu sosyal patlamaya neden olur. Gaziantep bu anlamda tehlikeli bir noktadadır."

İKTİDARA ŞİRİN GÖRÜNMEK İSTİYORLAR

Gaziantep ekonomisinin biran önce düzelmesi gerektiğini, bunun için devletin, oda başkanları, belediye başkanları, bakanının gidip tıkanan noktayı çözmesi gerektiğini ifade eden Atay, "Sorun yok deyip geçiştirmek doğru değil. Sanayiciye sorununuz nedir diye sorun. Çağırın özel bankaları niye böyle yapıyorsunuz? sizin zorunuz ne, çarkı niye durduruyorsunuz? Bir iki insan kötü niyetli olabilir ama siz onlarla bütün sanayiyi niye cezalandırıyorsunuz deyin. Burada devletin üst kademesi Gaziantep'te sorun yok derken sorunu yerinde tespit etmeli. Sanayi kuruluşlarıyla toplantı yapmalı.150-200 bin insan sanayide çalışıyor. Bunların işsiz kalması demek ailesiyle birlikte 500-600 bin insan demek. Sorun yoktur demek yerine sorunu çöz. İktidara yalakalık yapacağız iktidara şirin görüneceğiz diye Gaziantep ekonomisi, sanayisi iyi diyenler ellerini vicdanlarına koysunlar. 7 Haziran'dan sonrasını düşünsünler. Birileri battığında mutlu olacaklarsa o ayrı bir şey. Eğer ciddi bir şekilde dürüstlerse, sorunu yerinde tespit etsinler, iktidara şirin görünmek yerine sanayicinin yanında olsunlar, ona çözüm bulsunlar. Bizim oda başkanlarından, bakanlardan, milletvekillerinden isteğimiz bu. Biz MHP olarak iktidar olma durumunda Gaziantepli sanayicinin işvereninin yanında olacağız" diye konuştu.

EN ŞANSSIZ PARTİ CHP

Saha analizi de yapan Atay, "HDP ve MHP yoğun bir şekilde Ak partiden oy alıyor. Kürt seçmenden Ak Partiye oy verenlerde HDP'ye kayış var. HDP barajı aşmayacak deniliyordu şimdi o olgu yıkılıyor. Celal Doğan'ın gelmesiyle HDP Gaziantep'ke bir ivme kazandı. Kürt seçmeninin büyük çoğunluğunun HDP'ye gideceği görülüyor. AKP'deki milliyetçi islamcı muhafazakar kesim MHP'ye gelecek. Ak Parti'den CHP'ye ben çok fazla bir oy geleceği inancında değilim. Bu seçimde en şanssız parti CHP oldu. Çünkü bir yanda Celal Doğan geldi bir yanda Akp'den kayanlar HDP'ye gitti. Bir yanda MHP'ye gitti. Ayın 7'sinde göreceğiz ama seçimin en şanssız partisi CHP olarak görüyorum. Çünkü gelen yerler tıkalı AKP'deki sağ seçmen kalkıpta CHP'ye oy vermez. Allah yardımcıları olsun" dedi. Meral KINACILAR