Gaziantep siyasetinde Celal Doğan’lı dönem resmen tekrar başladı. 2004 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybettikten sonra bir kenara çekilmeyen ve popüler kimliğini iyi kullanarak siyasette varlığını sürdüren Doğan, bu kez CHP’den değil, HDP’den start verdi.

Dün şehrimize gelen ve hava alanında coşkuyla karşılanan Celal Doğan, milletvekili adayı olduğu HDP’nin tanıtım toplantısında büyük bir sevgi gösterisiyle karşılandı. Gaziantep’te siyasete renk katacak olan siyasetin unutulmaz ismi Celal Doğan, dostluk ve barış mesajları

verdi.

Hakların Demokratik Partisinin, ''YENİ YAŞAM'' adaylarını Gaziantepte Tuğcan otelde düzenlediği toplantıyla tanıtımda yoğun bir ilgi dikkat çekti. Havaalanından otobüsle şehrimize gelen Celal Doğan ile birlikte tüm adaylar, otelin önünde partilileri selamladı. Daha sonra Tuğcan Otele geçen adaylar, salonu dolduran partililerle bir araya geldi.

BEN CELAL DOĞAN’IM

Hava alanından çoşkulu bir konvoyla karşılanan adaylar toplantının düzenlendiği otele geldi. Katılımın fazla olduğu toplantıda, Salondakiler Celal Doğan’a yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan HDP Gaziantep İl Eşbaşkanı Dilan Çetinkaya ''bugün; İnancımızı, kültürümüzü, barış irademizi, özgür geleceğe ilişkin hayallerimizi meclise taşımamızın başlangıcıdır'' dedi. Celal Doğan ise kendini tek cümleyle tanıttı ve '' ben Celal Doğanım'' dedi.

HEPSİ SAHNEYE ÇAĞRILDI

Aday tanıtım toplantısına, HDP il eş başkanları, Dilan Çetinkaya ve Mehmet Karayılan, Gaziantep HDP Milletvekili adayları, Celal Doğan, Mahmut Toğrul, Gülseren Kocaer, Fatoş Çetinkaya, Berivan Özpolat, Osman Demirci, Mahmut Fermanoğlu, Güzel Koç, Dilek Büyükkaya, Macit Bozkurt ve Nuri Denek’in teker teker ismini okudu ve sahneye çağırdı. Öte yandan 7. Sıra milletvekili Tuğçe Özsoy’un ise rahatsızlığından dolayı toplantıya katılamadığı belirtildi.

HABER MERKEZİ