MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile birlikte Gaziantep'te partililerle bir araya geldiği iftar yemeğindhem MHP'nin ve hem de Türkiye'nin geleceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, " Gaziantepli iş çevreleri ile yaptığım görüşmelerde yabancıların Gaziantep'in savaş bölgesi olduğunu ileri sürerek bu kente gelmediklerini söylüyorlar. Gaziantep peşaver bölgesine döndü" dedi.

PLANLAR SUYA DÜŞEBİLİR

Özdağ, 10 Temmuz'da yapılacak Kurultay'da Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yeniden seçilmesi durumunda AK Parti'nin sonbaharda baskın bir seçim yaparak Türkiye'nin önüne sandığı getireceğini ancak bir değişimin yaşanması halinde AK Parti'nin tüm planlarının suya düşeceğini söyledi.

KENTLER BOMBALANIYOR

Özdağ, "Kentlerimiz bombalanıyor. İşte yanı başımızda Kilis. Bu ilimiz aylarca bombalandı, şimdi bakıyoruz Kilis'te Kilisli nüfusu Suriyelilerden çok daha az duruma gelmiş. Sadece Kilis mi bombalanıyor ? Ankara, İstanbul, Gaziantep ve daha bir çok şehrimiz bombalanıyor. Gaziantepli iş çevreleri ile yaptığım görüşmelerde yabancıların Gaziantep'in savaş bölgesi olduğunu ileri sürerek bu kente gelmediklerini söylüyorlar" diye konuştu.

DAHA SERT VURACAKLAR

Özdağ, "7 Haziran seçimlerinden önce yaptığım konuşmalarda, AK Parti hükümetinin Gaziantep, Kilis ve Hatay'ı Pakistan ile Afganistan arasındaki o kimsenin kontrol etmediği savaş bölgesi olan Peşaver'e çevirdiğini söylemiştim. Suriye iç savaşının sert dalgaları önümüzdeki günlerde Türkiye'ye daha sert vuracak. Türkiye'nin bir kaç ilçesinde terör örgütü PKK'nın yaptığı ayaklanmanın ana kaynağının Suriye'nin kuzeyindeki yönetim merkezi olduğunu herkes biliyor. Ahmet Davutoğlu Başbakanlıktan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada Suriye'de Esad'ın kontrolü kaybetmesini kendilerinin sağladığını söyledi. Evet, bunu yaparak PKK ve IŞİD'e birer devletçik hediye ettiniz. Şimdi bu iki terör örgütü Suriye'deki bu devletçiklerinden her gün Türkiye'ye saldırıyorlar" dedi. HABER MERKEZİ