Almanya'da yaşayan Gaziantepliler, memleketlerindeki engelli 13 kişiye Akülü sandalye hediye etti.

Almanya Baden Württemberg Gaziantepliler Derneği, Kültür ve Dayanışma Günleri kapsamında düzenledikleri kermeste elde edilen gelirlerle, Gaziantep'teki 13 engelli vatandaşa akülü sandalye aldı. Alınan akülü sandalyeler Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı.Törende Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, gurbetçilerin hemşerisi olan engellilere yönelik yaptığı kampanyanın çok anlamlı olduğunu ifade etti. Almanya Baden Württemberg Gaziantepliler Derneği Başkanı Mustafa Pekmezci ise kampanya ile engellilere katkıda bulunmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

"ALMANYA'DAKİ GURBETÇİ HEMŞERİLERİMİZİN KAMPANYASI TAKTİRE ŞAYAN

"Törene katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata ise birçok alanda kentin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayarak, "Devlet olarak engellilere destek olursak onların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlarsak, onlara büyük bir iyilik yapmış oluruz. Bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarının katkıları da çok önemli. Almanya'daki gurbetçi hemşerilerimizin kampanyası ile verdiği katkı takdire şayan. Engelli kardeşlerimizin istihdamı durumunda belki Gaziantep Türkiye'deki 81 il içinde örnek vilayetlerden bir tanesi kendilerini kutluyorum teşekkür ediyorum. Tabi gönül isterki burada çalışanların sayısını 5'e 10'a katlayalım Gaziantep'te ne kadar özürlü varsa onların kendi ayakları üzerinde durmasını hem ülke ekonomisine hem ilimiz ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayalım arzusundayız. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var ülkelerin uygarlık derecesi sakatlara verdiği dereceyle ölçülür diye hatırlarsınız bundan bir yirmi otuz yıl önce ülkelerin gelişmişlik kriterlerinde kişi başına düşen milli gelir kişi başına düşen otomobil sayısı tüketilen elektrik miktarı gibi birtakım ekonomik kriterler ön plandaydı ama son onbeş yirmi yıllık süreçte baktığımız zaman ülkelerin gelişmişlik düzeyi sadece ekonomik göstergelere bakılmıyor bunun yanındada sosyal göstergelerin çok öne çıktığını görüyoruz bizde devlet olarak son onbeş yirmi yıllık süreçte baktığımızda özürlü kardeşlerimize sağlanan birçok haklar, imkanlar geçmişle kıyaslanmayacak derecede artmıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından akülü sandalyeler ihtiyaç sahibi engellilere hediye edildi. Kendilerine hediye edilen akülü sandalyeleri alan engelli vatandaşlar durumdan oldukça mutlu oldu.

"NORMAL ENGELLİ ARACIYLA ÇOK SIKINTI ÇEKİYORDUM"

Akülü aracına kavuşan Erhan Yılmaz " Çok mutluyum normal engelli aracıyla yolda giderken çok sıkıntı çekiyordum. Bu iyiliği bize yapan Almanya'daki Gaziantepli abilerimize ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender abiye çok teşekkürler Allah razı olsun onlardan bize bu mutluluğu yaşattılar. Artık normal vatandaşlar gibi olmasada çoğu işimizi kendi başımıza görebileceğiz" dedi. Akülü arabaya kavuşan Mert Kurtgözü'nün babası Çetin Kurtgözü ise duydukları mutluluğu şunlarla ifade etti. Kurtgözü "Hasta çocuğumuzun eli ayağı oldukları için çok teşekkürler" diye konuştu. Haluk ŞAHİN