Hollanda’nın en büyük bayramı olan “KRAL GÜNÜ” Gaziantep’te düzenlenen resepsiyonla kutlanırken, bu çerçevede Gaziantep’e gelen Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’la görüştü.

Büyükelçi Keller, Gaziantep ile var olan sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirme amacında olduklarını söylerken, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantepli ve Hollandalı işadamlarının ortak yatırım ve işbirliğine zemin hazırlayacak her türlü çalışmaya katkı sunmaya hazırız olduklarını belirtti. GTO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller’i yeniden Gaziantep’te ve Gaziantep Ticaret Odası çatısı altında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

BARTIK: YATIRIMCILARIN GÖZDESİYİZ

İki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirme arzusunda olduklarını belirten GTO Başkanı Bartık, konuşmasında Gaziantep’in sosyal ve kültürel yapısının yanında ekonomik potansiyeli ve stratejik önemi hakkında bilgiler verdi. GTO Başkanı Bartık, “ Hedef pazarlara yakınlığı nedeniyle Gaziantep yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi bir şehir. Türkiye’nin komşularıyla ticari ilişkilerinde Gaziantep önemli bir misyonu üstlenmiş durumda. Bunun yanında Irak’a açılan tek kapı. Hollanda’lı firmalar Gaziantepli firmalarla işbirliği yaparak, Irak pazarında daha etkin olabilirler. Gaziantep birçok alanda Türkiye’de gelişmekte olan şehirlere model olarak gösterilen bir kent” dedi.

KELLER: BEKLEDİĞİMDEN DAHA İYİ ÇIKTI

Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin daha iyi seviyelerde olması temennisinde bulunan Ronald Keller, iki ülkenin diyalog açısından iyi bir dönem geçirdiğini, ancak bununla yetinmeyeceklerini, ilişkileri daha yüksek rakamlara ve seviyelere çıkarmak istediklerini belirtti.

Keller, “Gaziantep bir sanayi, turizm ve kültür kentidir. Hollandalı işadamlarının Gaziantep görmesi, gelmesi ve yatırımlar yapması gerekiyor. Gaziantep gerçekten beklediğimden daha iyi bir kent” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Keller, ayrıca Hollanda Ticaret Bakanı eşliğinde bir işadamı heyetinin bu yıl haziran ayında Gaziantep’e geleceğini, bu ziyaretin iki ülke işadamları arasında işbirliğinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi. BÜLTEN