Tarihi zenginliğimiz ve kahramanlığımızın sergileneceği, Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesi'nde sona gelindi. Proje müellifi mimarlar A. Mert Özsoy ve Zafer Özer; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e projenin tanıtımını yaptı. Uzun süredir gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen müze 2017 yılı 25 Aralık veya Antep’in Gazilik unvanı aldığı 8 Şubat’ta açılmış olacak.

BAZI ENGELLERLE KARŞILAŞMIŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nin birlikte projelendirdiği, Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesi'nin proje tanıtım toplantısı yapıldı. Geçmişte, hemen her şeyi tamamlanmış olan panorama müzesi girişimi, bazı engellemeler ile hayata geçirilememiş, girişimcileri hayal kırıklığına uğratmıştı. İnşaat ruhsatı ve bir hayırseverin tüm finansmanını sağladığı panorama müzesinde sergilenecek olan yüzlerce doküman, fotoğraf, belge ve bilgiler depolarda saklanmaya mahkûm edilmişti.

ŞAHİN'DEN TALİMAT

Mimarlar Odası'nın müze ilgili girişimlerine destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Proje tanıtım toplantısında panorama müzesinin 2017 yılı 25 Aralık veya Antep’in gazilik unvanı aldığı 8 Şubat 2018 yılında ki kutlamalara yetiştirilmesi için görevlilere talimat verdi. Fatma Şahin;“Milli Savunma Bakanı ve silahlı kuvvetler ile gereken görüşmeleri yaptık ve protokol imzaladık, müsterih olun; bir daha bu konuda hayal kırıklığı yaşanmayacak” diyerek; “Gaziantep panorama müzesine tahsis edilen alandaki askerlere ait lojmanların bir an evvel boşaltılarak, yıkım işlerine iki ay içerisinde geçilecektir” dedi.

MİMARLARI TEBRİK ETTİ

Proje çalışmalarında emeği geçen, A. Mert Özsoy, Zafer Özer ve Ceren Severoğlu Uğurluer ile emeği geçen mimarlara teşekkür eden Fatma Şahin, "Bundan böyle Gaziantep’te yapılacak her yatırımda mimarlar odası Gaziantep şube ile fikir alışverişinde bulunacağız. Bir araya gelinmesinin bu kente yararı olacağını vurgulayarak, seçim programımızda bulunan Gaziantep kahramanlık ve panorama müzesi, belirttiğimiz tarihte bitirilecektir" diye konuştu.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

Seferpaşa mahallesi, Alleben dere kenarı üzerinde bulunan askeri alan 12.240 M2. Demokrasi Meydanı kuzeyinde ve kent merkezinde yapılması düşünülen Gaziantep Panorama ve kahramanlık müzesinde, müze binası dışında konferans salonu, kütüphane ve kiralanabilir alanlar bulunuyor. Yapıda merdiven bulunmaması ve mevcut asırlık ağaçların korunmuş olması projenin önemli özellikleri arasında bulunmakta, 400 kişilik konferans salonu ise kent merkezinde ve yürüme mesafesinde olması göze çarpan ayrıcalıklı bir özelliği. Proje tanıtım toplantısında proje müellifi mimarlar A. Mert Özsoy ve Zafer Özer; yapıların dış görünüşü tarihi dokuya uygun, tamamen yerel malzemeler kullanılacağını, müze binasının ise Gaziantep kalesi siluetini bozmayacak ama farklı malzemeler kullanılacağını, mimari uygulama projelerinin ise kısa zamanda teslim edileceğini belirttiler. Haber Merkezi