Çayırbucak Türkmenlerine 2 saatte yardım toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dünyaya insanlık dersi veren Gaziantep'in Nobel Ödülü alacak bir şehir olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası işbirliğiyle Suriye'deki Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere 14 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yardımları 2 saatte topladıklarını belirterek, çok duygulandığını söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür eden Şahin, "Onlar bizim akrabalarımız, canlarımız, her şeyimiz. İstiyorlar ki Bayırbucak Türkmenleri bu mücadeleden vazgeçsin, büyük oyun sahneye konulsun ve gerçekleşsin. Bayırbucak Türkmenleri, büyük bir mücadele içinde. Bizler de onların yanında olduğumuzu bugün bu tırlarla gösterdik. Bu mücadele bizim mücadelemiz. İnşallah kardeşlerimiz bu mücadeleden zaferle ayrılacaklar" diye konuştu.

BU SINAVI KAZANACAĞIZ

Dünyaya insanlık dersi veren Gaziantep'in Nobel Ödülü alacak bir şehir olduğuna dikkati çeken Şahin, "Biz karanlıkla mücadeleyi aydınlığı çoğaltarak, savaşla mücadeleyi barışı artırarak yapacağız. Yüreğimizde herkese yer var. Nasıl geçmişte Kobanili, Suriyeli kardeşlerimize elimizi açtıysak, desteğimizi verdiysek, bir gecede 200 bin kardeşimizi içeriye alıp ağırladıysak, bugün Bayırbucak Türkmenlerine de aynı şekilde davranıyoruz. Bizde ayrımcılık yok. Bir ve beraber olmak için, bütünleştirmek için bu yolculuktayız. Bu yolculukta bir insanlık sınavındayız. Allah'ın izniyle de bu sınavı kazanacağız."

TİRYAKİOĞLU: YANLARINDA OLACAĞIZ

Borsa Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da olaylar başladığı andan itibaren kendilerini Bayırbucak Türkmenlerinin yerine koyduklarını ve ona göre hareket ettiklerini anlattı. İlk etapta 14 tır yardım malzemesi topladıklarını dile getiren Tiryakioğlu, "İnşallah yardımlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmayacağız, yanlarında olacağız" ifadesini kullandı. HABER MERKEZİ