Gaziantep ve Türk mutfak kültürünü yurt içi ve yurt dış organizasyonlarla tanıtmaya devam eden Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Gaziantep Gastronomi turizminin başkenti olacak” dedi.
Ege bölgesinden Gaziantep’e gelen ve çoğunluğunu akademisyen ve gazetecilerin oluşturduğu bir gruba Gaziantep mutfağının tanıtımını yapan Tahir Tekin Öztan, mevsimsel bazı yemekleri de kendi elleriyle hazırladı. Ege bölgesinden gelen konukları Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Sanatları Müzesi’nde ağırlayan Öztan, önce Gaziantep mutfağı hakkında bilgiler vererek yemeklerin tarihi geçmişini anlattı. Öztan, daha sonra ‘Yeni dünya kebabı’, ‘Çağla aşı’, ‘bulgur pilavı’ ve ‘Antep peynirli irmik helvası’ gibi yöresel yemekleri de yaparak kullanılan malzemeler hakkında bilgi verdi.
Gastronomi turizminin bir tok ülke için en önemli gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Dünyanın en önemli mutfak kültürüne sahip olan Türkiye’nin ve bu kültür içerisinde adeta kendisiyle yarışan Gaziantep’in gastronomi kenti olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün yurt içi tanıtım çalışmalarımıza yeni bir halka ekledik. Ege Bölgesinden gelen konuklarımıza Gaziantep ve yöresine ait mutfak kültürünün önemli öğelerini tanıttık. Uygulamalı olarak yemek yapımlarını öğrettik. Faaliyetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.RAGIP GÜZELBEY’DEN DAMAT DOLMASI TARİFİAyrıca, Egeli gruba Emine Göğüş Mutfak Sanatları Müzesi yöneticisi ve Gaziantep’in önemli gurmelerinden Mehmet Ragıp Güzelbey de ‘Damat Dolması’nın nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlattı.