Gaziantep Lisesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen aşure günü Gaziantep Lisesi mezunlarını ve yeni öğrencileri biraraya getirdi.

Gaziantep Lisesi bahçesinde düzenlenen aşure etkinliğine Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın,Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Zeki Güzelbey ile Gaziantep Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gaziantep Lisesi Okul Müdürü Ahmet Tunç, "Aşure Günü'nün bu sene 3'ncüsünü düzenliyoruz. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız bir etkinlik ile mezunlarımız ile öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz" dedi.

Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Zeki Güzelbey ise, "Gaziantep Lisesi 1933 yılında kuruldu. Bu lisede Türkiye'ye yön veren birçok kişi yetişti. Şimdi bu mezunlarımızla öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Şimdiki öğrencilerimiz kendilerinden önce mezun olmuş mezun arkadaşlarımız aracılığıyla hayatlarına yön veriyorlar. Öğrencilerimiz şu anda vizyonu ve misyonu olan bir lisede okuyor" dedi. Sema gösterisinden sonra aşure dağıtımı ile program bitti. Haluk ŞAHİN