Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Gaziantep’te çok ciddi kitap dostu sayısı olduğunu söyledi.
TUYAP Gaziantep Kitap Fuarını ziyaret eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan fuara katılan yayınevi yetkilileriyle görüşerek fuar hakkında bilgiler aldı. Fuarın verimli geçtiğini belirten Erdoğan’a vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekti.
Kitabın insan yaşamında önemli yere sahip olduğunu belirten Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ulusal ve uluslararası fuarların kentlere önemli vizyonlar kazandırdığının da altını çizdi.
Erdoğan ,“TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odasının desteğiyle gerçekleştirilen Kitap fuarı Gaziantep için önemli bir katma değer olmuştur. Fuara katılan yayın evlerinin beklemediği yoğun ilgi onları dahi şaşırtmıştır. Firma yetkilileri fuara umduklarının üzerinde profesyonel ziyaretçilerin geldiğini, fuarda satıca çıkardıkları kitapların tükendiğini ve yeni kitaplar getirdiklerini belirtmiş, Gaziantep'te çok ciddi bir kitap dostu sayısı olduğunu ifade ederek Gazianteplilerin bu anlamda kendileri için önemli olduğunu belirterek önümüzdeki yıllardaki fuarlara daha çok yayın evinin katılacağını ifade etmişlerdir. Elbette onların bu izlenimleri gerek kentimiz için gerekse Gazianteplilerin okuma oranının yüksekliği açısından önemlidir. Gaziantep okuyan bir şehirdir ve genç bir nüfusa sahiptir. Bu tür fuarlar kentlere önemli vizyonlar kazandırdığı gibi şehir ekonomisine de katma değerlen sağlamaktadır. Fuarın önümüzdeki yıllarda daha çok gelişeceğine ve sadece Gaziantep'e değil Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ki kitapseverlere hizmet edeceğine inanıyor organizasyonda emeği geçen Valimiz Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve destek veren kuruluşlara kitap dostları adına teşekkür ediyorum” dedi.
Kitap Fuarını ziyarete gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Gaziantep’le ilgili yayınlanan kitapların bulunduğu standa özel bir ilgi gösterdi.