Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Lise ve Kolej Müdürleri, Rehber Hocaları ve Dershane Yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Lise ve Kolej Müdürleri, Rehber Hocaları ve Dershane Yöneticileriyle bir araya gelen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Üniversite olarak yaptıkları ve yapacakları faaliyetlerden bahsetti. Yıldız, "Gaziantep’in avantajları ve dezavantajları var. Dezavantajı, bence kendini anlatamamış ve bilinmiyor" dedi.

Üniversite olarak eğitimi önemsediklerini ve Lise çağında eğitim gören öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları için Üniversite olarak üstlerine düşeni yapmaya her zaman açık olduklarını belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep’in eğitimde daha iyi yerlere gelmesi için dezavantajlarının ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

PARA GÖZÜYLE BAKMIYORUZ

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, vakıf üniversitesi olarak işe para gözüyle bakmadıklarını belirterek, “Gaziantep’in avantajları ve dezavantajları var. Dezavantajı, bence kendini anlatamamış ve bilinmiyor. Ben de buraya gelmeden önce Gaziantep’in nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum. Gaziantep’i büyük kent olarak biliyorsunuz ama burada hayatın nasıl olduğunu bilmiyorsunuz. Buraya gelip gördükten sonra anlayabiliyorsunuz. Bu yüzden buraya hocaları getirip göstermemiz gerekiyor. Gaziantep’in, İstanbul’a ve herhangi bir büyük şehre göre çok büyük avantajlarının ve burada çok ciddi potansiyelin olduğunu gösterebilmemiz gerekiyor. Tabii buralara iyi-kaliteli öğretim görevlileri getirmeye çalışılıyor. Bunların hepsi maliyet. Biz gerçekten bir Vakıf Üniversitesiyiz, biz özel Üniversite gibi düşünmüyoruz. Bu işten para kazanalım düşüncesinde değiliz” dedi.

İNSAN KAYNAĞI SODUN

HKÜ’ye ilginin çok olduğunu belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “İnsan kaynağını çözdükten sonra bence en büyük problemi çözmüş olacağız. Çünkü burada öğrenci potansiyeli var. Dışarıya yurtdışına eğitim almaya giden öğrenciler oluyor. Biz Üniversitemizde yurtdışı kalitesinde eğitim verdiğimiz zaman, bize teveccüh olacağına eminiz. Doluluk oranımız geçen yıl %90 idi. Üniversitemize ciddi bir teveccüh var, bundan da çok mutluyuz. Bu oranı düşürmemek ve daha ileriye götürmek için çalışmalar yapıyoruz. Halkı sosyal projelerle Üniversiteye getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ