CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, imar tadilatlarıyla şehrin katledildiğini, ne okul yeri, ne yeşil alan düşünülmediğini belirterek, "Belediye başkanları acaba huzurlular mı, vicdanları rahat mı sormak lazım" dedi. 'Akşam saat 5.5'tan sonra Gaziantep'te evinize gitmek için 1.5 saati gözden çıkarın' diyen Yıldırım, "5 sene sonra sanırım herhalde yaya olarak evine araçla gitmekten daha çabuk ulaşacaksınız" dedi.

Belediyelerin elle tutulur bir projeleri olmadığını da söyleyen Yıldırım, "Büyükşehir Belediyesi’nin tahmini bütçesi 950 Milyon TL, Şahinbey Belediyesi’nin bütçesi 850 Milyon TL, Şehitkamil Belediyesi için 400 Milyon TL. Toplamda 2.5 trilyonluk çok büyük bir rakam. Altyapı yok. Çünkü altyapı önceden yapılmış. Bunun yanısıra şehri lalezar bahçesine çevirdim diye yaptığınız reklam bile şehirde en başarılı olduğunuz iş. Büyükşehir belediyesi reklamdan başka ne yapıyor?" diye sordu.

CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım'la belediyelerin hizmetleri ve CHP'deki gelişmeleri konuştuk.

MECLİS ÜYELERİ HEPSİNİ NASIL BİLECEK?

CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, belediyelerin reklamdan başka elle tutulur bir projelerinin olmadığını iddia etti. İmar plan tadilatlarının fazlalılığına dikkat çeken Yıldırım, "14 gündem maddesinin 14'ü de imar tadilatı. Binlik, beşbinlikler niye yapılıyor? Her ay 60 tane gündem maddesi 3 günde geçiyor. Şehri katlediyoruz. 3 günde bu kadar gündem maddesi görüşülürse, burada hangisinde kamu yararı nedir, hangisinde yoktur, meclis üyeleri bunları nasıl bilecek? Hepsini şehir plancısıyla inceleyecek durumu da yok. Son 13 yıldır şehir katlediliyor. Gaziantep'te okul yaptırmak isteyen vatandaşlar sırada bekliyor" diye konuştu.

YEŞİL VADİ GÜZEL PROJE AMA..,

'Celal Bey bu şehri bıraktığında 100. Yıl parkının içinde bir tane cafe yoktu. Şimdi prefabrik adı altında beton yığınına dönderiyorlar' diyen Hurşit Yıldırım, " Büyükşehir belediyesi reklamdan başka ne yapıyor? Elle tutulur bir tane proje var. Yeşil vadi. Güzel bir proje, Tahmazoğlu'na teşekkür ederim, ama birde kışın bir yağmur yağdığında görmek lazım. Bir proje yaparken altyapıyı, üst yapıyı iyi hesap etmek lazım. Şehitkamil belediyesi ne yapıyor? En büyük yaptığı şey övünerek söylüyorlar temizlik. Temizliğin yıllık maliyeti 33 Milyon. İlçe belediyelerinin en büyük projeleri lale. Şehri lalezar bahçesine çevirdik diyorlar. Akşam saat 5.5'tan sonra Gaziantep'te evinize gitmek için 1.5 saati gözden çıkarın. 2 Milyon nüfuslu bir şehirde var mı böyle bir şey? 5 sene sonra sanırım herhanle yaya evine araçtan çabuk ulaşacaksın" şeklinde konuştu.

6 MİLLETVEKİLİ ÇOK BİLE

Seçimlerde CHP ve Ak Parti'nin oylarındaki düşüşe de değinen Yıldırım, "Hepimiz başarısızız. CHP yüzde 3.4 , Ak Parti ise yüzde 16 oy kaybına uğradı. Bizim seçimdeki oy kaybımızın nedenleri farklı Ak Parti'nin farklı. Ak Partinin oy düşüşünde Belediyelerin etkisi de var. Gaziantep'te eğer siz seçimden önce kaçak yapılanmadan dolayı ilçe belediyeleri olarak 1500 tane yapı tadil zaptı tutup cezai müeyyedi uyguluyorsanız bu vatandaşın size oy vermemesi lazım. Ama siz yine 6 milletvekili çıkardınız. Ve siz bunlara 10-15 bin 20 bin lira ceza yazıyorsunuz. Yaptığı işin maliyeti 5 Milyar. Önce göz yumuyor ama arkasından cezayı gönderiyor, seçim bittikten sonra cezayı gönderiyor. Bence Ak Parti'ye 6 milletvekili çok bile" dedi.

İL, İLÇE YÖNETİMLERİ HEMEN İSTİFA ETMELİYDİ

CHP'deki gelişmeleri de değerlendiren Yıldırım, "Gaziantep'te CHP solun kalesi iken 2002'den bu yana yerel yönetimleri de kaybetmesiyle birlikte ikinci parti konumuna düştü, bu dönem de üçüncü parti konumuna düştü. Tabi benim meclis üyesi olmam hesabıyla burada il, ilçe yönetimleri, meclis üyeleri hepsinin bir özeleştiri vermesi lazım. Gaziantep gibi bir ilde üçüncü parti konumuna düştüyseniz burada il, ilçe yönetimlerinin hepsi oturup hemen istifa kararı alması lazımdı. Sadece il ilçe yöneticileri mi hayır? Milletvekilliği yapanların, biz meclis üyelerinin de sorgulanması lazım" diye konuştu.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPACAK

'Gaziantep'te CHP kimsenin babasının malı değildir. Gaziantep'te son seçimde aldığımız 140-150 bin oyun sahipleridir bu partinin sahibi' diyen Yıldırım, "Seçimlerde biz başarılıyız diyorlar. 50 bin oy kaybın olmuş, Gaziantep'te son 40 yılın en başarısız seçimini yaşayacaksın sonra da ben başarılıyım diyeceksin. Hepimiz başarısızız. CHP yüzde 3.4 , Ak Parti ise yüzde 16 oy kaybına uğradı. Bizim seçimdeki oy kaybımızın nedenleri farklı Ak Parti'nin farklı. CHP Gaziantep'te oyunu artırır, nasıl artırır milletvekili milletvekilliğini yapacak, meclis üyesi meclis üyeliğini yapacak. Bu partide herkes kendi işini yapacak. Milletvekilimiz ilçeyle uğraşırsa, biz başarılı olamayız. Milletvekili bana karışmamalı, bana yerel yönetimlerin hatasını sormalı" dedi.

MEHMET ŞEKER İLK 5'TE OLMAZDI

Seçim başarısızlığının temelinde atama olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bana ne yapalım diye sorsalardı ben burada çalışacak örgüte soralım derdim. Örgütün vereceği kararı uygulayalım derdim. O zaman kimse de çalışmama gibi bir duru göstermezdi. Genel merkezden Sayın Fikri Sağlar'dan sonra Sayın Kemal Ekinci geldi. Herkes burada şunu söyledi; eğer siz bizim fikirlerimizi alıp orada tartıştırmayacaksanız, PM'de bu kararlar kaale alınmayacaksa biz hiç konuşmayalım dedi öyle de oldu. Ben etkin ve yetkin biri olsaydım ön seçim derdim. Gaziantep'te 4 milletvekili çıkardı o zaman. Ön seçim olsaydı Mehmet Şeker ilk 5'te olmazdı. Mehmet Gökdağ olmayabilirdi. 2011'de ön seçim yaptık herkes CHP'yi konuştu. Siz yoğurda maya çaldıktan sonra bir maya daha atayım derseniz o tutmaz" şeklinde konuştu.

ÖRGÜTTE ŞEVK YOKTU

Celal Doğan faktörünün de başarısızlıkta etkili olduğunu ancak partiyi bu kadar oy kaybına uğratacak kadar olmadığını söyleyen Yıldırım, "Çünkü HDP'nin aldığı oy oranında ortalama 70- 80 binlik artış var ama sadece Gaziantep'teki Ak Partinin oy kaybı yüze 16. Bunu eğer sayıya vurursanız yüzde 16, 50 bin oy demektir. 500 binlerden, 390 binlere gerilemiş. Seçim çalışmaları yaparken örgütün tabanını bilen, Gaziantep'i karış karış bilen insanlara sormayıp da oturduğunuz yerde çalışma belirlerseniz sonuç bu olur. Gideceği adresi bilmeyen, çalışma yapan bir ekip. Demekki Celal Doğan Gaziantep'te CHP'den 60 bin oy almamış. Bir kere seçim sürecinde örgütte şevk yoktu. Örgüt çalışması için önce arkasından gittiği adamın örgütü sürüklemesi lazım. Herkes ben çalıştım diyor, bende öyle diyorum ama biz çalışmamışız demekki. Durum ortada" dedi. Meral KINACILAR