*Gaziantep'te yüzlerce, binlerce IŞİD'e ait uyuyan hücre evi var

*Fatma Şahin, Milletvekilliğini bana borçlu, ama kadınlarda hayal kırıklığı yarattı

*Kentsel dönüşümlerin esası ranta dayanıyor ve protatif. Kentler kimliğini kaybediyor.

* Bizim barajımız şu anda yüzde 13, konuya böyle bakıyoruz

*Gaziantep, kadınların bütün sokaklarında rahat dolaşabileceği bir kent olmalı

*Ak Parti, yerel ticaretin ve esnafın gelişmesinin önünü kesiyor

Gaziantep Kadın kenti olmalıydı

HDP Gaziantep 2. Sıra Milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler, şehrimizle ilgili farklı bir gözlemde bulundu ve kadın belediye başkanı olmasına rağmen, Gaziantep'in kadınların rahatça dolaşabileceği bir kent olamadığını, kadın lehine birşeyler yapılmadığını ileri sürdü. Kentte kadının sesinin görünür olmadığını söyleyen Yurdusev Özsökmenler "Yani aslında Gaziantep bir kadın kenti olma yolunda gitmeli. Zaten kadın dostu kentler arasına alınmış ama ne yazıkki Fatma Şahin arkadaşımız, kadından aileden sorumlu bakandı ama kadın lehine hiç bir şey yapmamış. Biz kadını görünür kılacağız. Kadının sesi Gaziantep'te görünür olmalı. Kentler kimliğini kaybediyor. Oysa her kentin tarihi ile bütünlüğü vardır. Gaziantep gelişen bir kent. Sanayisi ve ticaretiyle metropol bir kent. Gaziantep, kadınların bütün sokaklarında rahat dolaşabileceği bir kent olmalı. Ama tam tersini gözlemledim"diye konuştu.

İl Başkanı Mehmet Karayılan ile birlikte Gazetemizi ziyaret ederek Ökkeş Özekşi'ye seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren HDP Gaziantep 1.Sıra Milletvekili ve Adayı Mahmut Toğrul, 2. Sıra Milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler ve 9. Sıra Milletvekili Adayı Selman Tutumlu HDP'nin gücünden birşey kaybetmediğini, tam tersine güçlendiklerini ve bu kez Türkiye'de 80 değil, 110 Milletvekili çıkaracaklarını iddia etti. Bu arada Mahmut Toğrul, çok ciddi bir uyarıda bulunarak, Gaziantep'te IŞİD'e ait yüzlerce, binlerce hücre evi olduğunu söyleyerek "Suriye'den kaçıp Gaziantep'e gelecekler, o zaman tehlike çok büyük olur"dedi.

110 VEKİL İSTİYORUZ

Yurdusev Özsökmenler, 1 Kasım'da en az 110 vekil istediklerini, 80 vekille meclisi çalıştıramadıklarını belirterek, "Geçen defa meclis çalışsın diye önerge verdik. 80 imza toplandı. Halbuki meclis 110 imzayla toplanıyor. Bu kadar ekonomik, güvenlik sorunu, çatışmalar varken, insan hakları ihlalleri olduğu bir dönemde meclisin çalışması doğru değil. Meclis çalışıp bütün bu sorunları ele alıp çözüm bulması gerekiyordu. Yani meclis bunu yapmayacaksa ne yapacak? Ama önerge verdiğimiz halde, 80 imza olduğu için meclis toplanamadı. Meclisi çalıştırabilmek için 110 diyoruz" dedi.

BİZİM BARAJIMIZ YÜZDE 13

HDP'nin terör olaylarının tırmandığı ortamda oy kaybına uğrayıp uğramadığıyla ilgili sorumuzu yanıtlayan Özsökmenler, oylarında düşme olmadığını belirterek, "Hiç bir araştırmada HDP'nin oyu düşük çıkmıyor. Sahaya inilmediği halde oyumuz en düşük 12, 12.3, 12.4 arasında çıkıyor. Bizim barajımız şu anda yüzde 13" dedi.

FATMA ŞAHİN BANA BORÇLU

2002'de Gaziantep'ten aday olduğunu, Gaziantep'i bildiğini ifade eden Özsökmenler, "Seçimlere DEHAP adına girmiştim. O zaman aslında barajı aşabilseydik meclise gidecektim. Ben gidemediğim için Fatma Şahin gitti. Fatma Şahin milletvekilliğini bana borçlu" dedi.

FATMA ŞAHİN, KADINLAR LEHİNE HİÇ BİR ŞEY YAPMAMIŞ

Milletvekili adayı olduğu dönemde Gaziantep'te çok sayıda kadın etkinliği yaptığını hatırlatan Özsökmenler, kentte kadının sesinin görünür olmadığını söyledi. Özsökmenler, "Yani aslında Gaziantep bir kadın kenti olma yolunda gitmeli. Zaten kadın dostu kentler arasına alınmış ama ne yazıkki Fatma Şahin arkadaşımız, kadından aileden sorumlu bakandı ama kadın lehine hiç bir şey yapmamış. Biz kadını görünür kılacağız. Kadının sesi Gazantep'te görünür olmalı. 2002'de bunu çok iyi yapmıştık. Bu iş plan projelere bağlı. Diyarbakır'da belediye başkanlığı yaptım. Bağlar bir kadın semti olmuştu. Buradada benzerlerini yapacağız" diye konuştu.

BU KENTTE KADINLAR RAHAT DOLAŞAMIYOR

'Kentlerde nefes alınacak alanları geliştirmemiz lazım. Yani sürdürülebilir bir kent politikası oluşturulmalı' diyen Özsökmenler şunları söyledi:"Kentsel dönüşümlerin de sosyal projelerle kentin esas dokusunu kaybetmeyecek şekilde olması lazım. Bizim bütün kentsel dönüşümlerimizin esası ranta dayanıyor ve protatif. Yani Antep midir, İstanbul mudur, işte Konya mıdır, Kayseri midir? Kentler kimliğini kaybediyor. Oysa her kentin tarihi ile bütünlüğü vardır. Orada bir problem var, yoksa Gaziantep gelişen bir kent. Sanayisi, ticaretiyle metropol bir kent. Gaziantep, kadınların bütün sokaklarında rahat dolaşabileceği bir kent olmalı. Ama değil, bunu gözlemledim. Bir de kentin merkezi çok renkli, çok ışıltılı oluyor, içerlere gittikçe hizmetler azalıyor. Halbuki kentte yaşayan bütün insanların kent hakkı vardır. Ve bütün hizmetlerden eşit yararlanma hakkı vardır. Bu da Gaziantep'te biraz zaafa uğramış."

YEREL ESNAFIN ÖNÜ KESİLİYOR

Suriye ve Irak'ta savaş çıkmasının Gaziantep'te biraz ihracatı azaltığını ve burada bir kriz olduğunu belirten Özsökmenler, Ak Parti'nin, yerel ticareti, yerel esnafın gelişmesinin önünü kestiğini iddia etti. Özsökmenler, "Ak Parti'nin böyle bir politikaları var. Darbe dönemlerinde de ülkenin hali çok kötüydü ama bugün çok daha kötü" dedi.

TOĞRUL:OYUMUZU 2 PUAN ARTIRACAĞIZ

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da, halk 7 Haziran'da fikrini beyan ettiğini, ülke meselelerini birlikte konuşarak çözün dediğini hatırlatarak, "Şu anda koalisyon kurulmamasına sebep olanlara halktan büyük tepki var. Bize teveccüh değişmedi. Artarak devam ediyor. Oyumuzu bu seçimde 2 puan daha artıracağız. Bize elim kırılaydı da size oy vermeyeydim diyen yok, aksine diğer partiler için tam tersini ifade ediyorlar" dedi.

HALK TEPKİLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terörün tırmanmasıyla ilgili yaptığı açıklamayı eleştiren Toğrul, "Cumhurbaşkanının elinde kullanamadığı hangi yetki varda kullanamadığı için terör tırmandı? 400 vekil olduğu gün terörü nasıl durdurabiliyor? Belliki siz küçük çıkarlarınız için ülkeyi ateşe atıyorsunuz halk bunu görüyor, halk bunu görüyor ve seziyor" dedi.

GAZİANTEP'TE BİNLERCE HÜCRE EVİ VAR

IŞİD'nin Gaziantep'te yüzlerce, binlerce hücre evi olduğunu iddia eden Toğrul, "Bizim için iyi günler. IŞİD'nin burada yüzlerce, binlerce hücre evi var. Uyuyan hücre var. Bu bağlantı kesilirse, şu andaki lojistik hattı kullanıyor, etkinlik yapıyor. Peşaver'e döneriz" dedi.

KARAYILAN:SOKAĞA İNDİK

İl başkanı Mehmet Karayılan, seçim için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, sokağa indiklerini belirtti. Karayılan, "Yoğun bir çalışma temposuna başladık" dedi.

TÜTÜNLER:HDP BİR ÇİÇEK BAHÇESİ

Selman Tütünler de, doğruluktan, adaletten, barış, kardeşlik ve demokrasiden yana olduğu için HDP'den aday olduğunu belirterek, "HDP bir çiçek bahçesi gibi. Her inançtan, her milletten insan burada" dedi. Meral KINACILAR