'Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği' kapsamında Gaziantep’in lezzetleri adeta İstanbul’a taşındı.

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliği ile “3’üncü Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği” Adnan Kahveci Mahallesi’nde başladı. Gaziantep sofrası, lezzetleri, şehrin sanatsal ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı şenlikte, Gaziantep adeta İstanbul’a taşındı. Şenlikte en çok talep ise çeşit çeşit sergilenen baharatlar, kurutulmuş sebzeler, baklavalar ve kebaplara oldu.

GAZİANTEP ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Önceleri sadece yemek ağırlıklı olan ve bu yıl ilk kez kültür ile sanat boyutu dahil olan şenliğin açılışında halk oyunları gösterisi de unutulmadı. Şenlikte davul zurna eşliğinde yöresel halk oyunları oynanıp, türküler söylendi. Stantları gezerek esnafın isteklerini dinleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gaziantep’in kapalı çarşısı, güzel lezzetleri Beylikdüzü’nde toplandı. 3 yıldır bu gelenek Beylikdüzü’nde gerçekleştiriliyor ancak bu sene daha derli toplu oldu. Bir yemek şenliği olarak da İstanbul’un en geniş, en köklü etkinliği diye düşünüyoruz. Bütün İstanbul’u buraya davet ediyorum” dedi. İmamoğlu, Gaziantep'in çok önemli bir şehir olduğunu da belirtti.

GAZİANTEPLİ VE ŞANLIURFALI İKİ USTA LEZZETLERİNİ PAYLAŞAMADI

Şanlıurfa’nın kebabını ve Gaziantep’in baklavasını aynı stantta tanıtan iki ortak usta ise, baklavayı paylaşamadı. Kendi şehirlerine ait olduklarını söyleyen iki usta sonunda ortak yolu buldu. Şanlıurfalı usta, baklavanın yağını kendilerinin verdiğini, fıstığının da Gaziantep’ten çıktığını dile getirerek iki lezzetin birleşmesinden meşhur Gaziantep baklavasının oluştuğunda birleşti. söyledi. İHA