2014 yılının 8 Ocak tarihinde ani bir kararla Gazianteplilerin beğenip takdir ettiği Emniyet Müdürü Ömer Aydın görevinden alınarak merkeze çekiliyor ve yerine Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer getiriliyor..

2015 yılının 20 Ocak tarihinde ise bu kez Ali Gezer görevden alınıp merkeze çekiliyor ve yerine Polis Başmüfettişi Erhan Gülveren atanıyor.. Yani kısaca söylemek gerekirse,1 yıl içinde Gaziantepte yaşayanlar Ömer Aydın, Ali Gezer ve Erhan Gülverenin emniyet müdürlüğüne şahit oluyorlar..

MİLLİ EĞİTİM TAM BİR TRAJEDİ

2014 yılının Ocak 3ünde Gaziantepte eğitim adına fena işler yapmayan ve artık işi kavramaya başlayan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ani kararla görevinden alınıyor, yerine Niğde Müdürü Celalettin Ekinci atanıyor.. O tarihe kadar Gaziantep şehrini görmemiş olan Ekinci daha doğru dürüst okulların adını bile öğrenemeden, 5 ay sonra Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaza kolaylık sağlama adına hülle yapılarak güya merkeze alınıyor..

Çünkü Kayseri doğumlu Bilal Yılmaz, bir başka ile atanmadan Kayseride görev yapamayacağı için, Gaziantepe atamasının yapılarak resmiyette Gaziantep Milli Eğitim Müdürü gibi gözükmek zorundaydı.. Oysa işlem kağıt üzerinde kalmış ve Kayserideki görevine devam etmişti.. Celalettin Ekinci ise Gaziantepteki görevinden alınmış gibi oldu ama o da şehrimizdeki görevine devam etti.

NE LOBİMİZ VAR NE ETKİMİZ

Bu gerçeği sanırım çok az kimse biliyor.. Oysa Celalettin Ekinci Haziran ayından beri zaten Gaziantep milli eğitim müdürü gözükmüyordu.. Ama eğitim müdürü olarak görevine devam ediyordu.. Şimdi aradan bir yıl geçmeden yine ocak ayında komedi bir kararla güya görevden alınmış gibi işlem yapılıyor ve yerine Artvin Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz atanıyor..

BU ŞEHRİ CİDDİYE ALMIYORLAR

Diyeceğim şu ki, Gaziantep adı üstünde büyük ve siyasi yönde güçlü bir şehir gibi gözükse de, bu kentin ne lobileri var, nede etkili siyasetçileri.. Artık fazla birşey söylememe gerek yok, sadece 1 yıl içerisinde emniyet ve eğitimdeki peşpeşe değişiklik,Gaziantepin aslında ne hallerde olduğunu göstermeye yetiyor da artıyor bile.. Diğer bürokratları, hala asaleten atanmayanları, vekaleten görev yapanları saymıyorum bile…

OYSA BÖYLE OLMAMASI LAZIM

Çünkü bir kente atanacak bürokrat için o kentin dinamikleri önceden haber edilmeli.. Örneğin emniyet müdürü atanacaksa, o ilin en başta iktidar partisinin il başkanı ve belediye başkanları bilgilendirilmeli. Görüşleri alınmalı.. Aynı durum milli eğitim ve diğerleri içinde geçerli. Yani Vali ve Kaymakamlar gibi.. Eskiden böyle oluyordu aslında.. Kentte değiştirilmesi düşünülen kim var ise, Vali, Emniyet Müdürü, Eğitim Müdürü, Kaymakam ve önemli bürokratlar için o ilin lokomotiflerinin görüşleri alınıyordu. Elbette siyaseten şikayetlerin fazlalığına da dikkat edilir ve ona göre hareket edilirdi.. Eğer ağırlık noktası değişimden yana ise, ortak görüşle karar verilirdi.. Aynı durumda atanması düşünülen isim konusunda da, bazı alternatifler sunulur, o ilin iktidar partisine mensup yetkili kişilerin görüşleri alınırdı.. İsimler verilir, bunun üzerine ilin teşkilat başkanları ve belediye başkanlarının birlikte çalışabilecek nitelikteki bürokratları araştırıp öğrenme fırsatı tanınır ve ona göre ataması yapılırdı.. Ne yazık ki, son yıllarda bunlar yapılmıyor.. Niye yapılmıyor işte orasını tartışmak gerekir…

SIK SIK DEĞİŞİM İSTEMİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti il yönetimi ziyaretime geldiğinde bunları anlattım. Eyüp Özkeçeci beyefendiye, Gaziantepe atanacaklar ve gönderilmesi düşünülen bürokratlar konusunda teşkilat olarak söz sahibi olunması gerektiğini dile getirdim.. Mesela daha önce yazdığım ve dokunulmaması gerektiğini, sahip çıkılmasının şart olduğunu ifade ettiğim Vali Erdal Ata bunun en somut örneğidir.. Emniyet Müdürü Ali Gezer için bişey diyemem..

Çünkü görev yaptığı 1 yıl içinde kalmalı diyebileceğim şekilde tanıyamadım kendisini..Yeni gelecek olan müdür ile bir kez telefonda konuşabildim, umarım iyi şeyler yaparsa, uzun süre kalmasını isterim..

Sonuç olarak, Gaziantepte görevlendirilecek olan bürokratların niteliklerinin yanısıra, kısa süreli değil, uzun süreli görevde kalabilecek donanıma sahip olması gerektiğini düşünüyorum.. Bunun için de çalışkan ve iyi işler yapan bürokratların Gaziantepe gelmesinin sağlanması ve onlara sahip çıkılması için ciddi çaba gösterilmesinden yanayım…

FATMA ŞAHİNE GÖRE TRAFİK

SORUNUMUZ YÜZDE 10 KALMIŞ

Kent Konseyi haberimizde okuyacaksınız.. Sadece bu paragrafı alıyorum…Söyleyen kişi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin.. Konuştuğu yer, Kent Konseyi genel kurulu… Şöyle demiş Sayın Şahin, Gaziantep trafiği için:

-'Trafikte akışları çok iyi planlamamız lazım.. Göbekleri kaldırdık yüzde 30 iyileşme oldu. Tramvay güzergahında U ve sola dönüşleri yasakladık yüzde 30 rahatlama oldu. 8 kavşakta tramvayı kırmızı ışıkta durdurduk, yüzde 30 iyileşme oldu.'

Evet.. Bunları Sayın Fatma Şahin hanımefendi söylemiş.. Buna göre yüzde 30 göbekten, yüzde 30 U ve sola dönüşlerden, yüzde 30 tramvaydan dolayı iyileşme olmuş Gaziantep trafiğinde.. Bu durumda Gaziantep trafiğinin sorunları yüzde 90 halledilmiş, sadece yüzde 10 kalmış..

Doğrusu bu kadarını beklemiyordum.. Sayın Şahin göreve geldiğinden itibaren trafiği yüzde 90 iyileştirdiğine göre, demekki biz boşuna bu şehirde trafik sorunu var diye bağırıp çırpınıp duruyoruz..

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR…