Sanatçı Onat Kutlar’ın Büyükşehir Belediyesi'nin Tiyatro salonundaki isminin kaldırıldığı, iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin sessizliği dikkat çekti. Tiyatroya Onat Kutlar isminin kendi dönemlerinde verildiğini, bu ismin meclis kararıyla alındığını belirten Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, HDP Milletvekili Celal Doğan, "Kaldıracaksa Gaziantep'in halkı düşünsün" dedi.

SEL GİDER KUM KALIR

Onat Kutlar'ın Gaziantepli bir tiyatrocu, sanatçı, kültür adamı olduğunu ve teröre kurban gittiğini belirten Doğan, Onat Kutlar adını meclis kararıyla verdiklerini, bugünkü meclis kararıyla da başka bir isim konabileceğini dile getirdi. Celal Doğan, "Fatma Hanıma göre güzel bir isim olmayabilir ama bize göre güzel bir isim, doğru yapmışız. Bizde bir atasözü var, sel gider kum kalır. Ben böyle şeyleri muhatap almıyorum, o seviyede bakmıyorum. Onat Kutlar'ı anlamak için onun kadar kültürlü, Bahriye Üçok'u anlamak için onun kadar çağdaş olmak lazım" diye konuştu.

ONAT KUTLAR'I ANLAMAK İÇİN

Onat Kutlar'ın Gaziantepli bir tiyatrocu, sanatçı, kültür adamı olduğunu ve teröre kurban gittiğini belirten Celal Doğan, "Biz Onat Kutlar'a gereken değeri verdik. Onat Kutlar'ı anlamak için onun kadar kültürlü, Bahriye Üçok'u anlamak için onun kadar çağdaş olmak lazım" dedi.

Meral KINACILAR